Τα μαθήματα της αλβανικής γλώσσας στον Ασπρόπυργο γίνονται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Η αλβανική γλώσσα μας καλεί», και ο στόχος είναι να επεκταθούν και στην Αθήνα.

Στον Ασπρόπυργο, στην Ελλάδα, περιοχή στα περίχωρα της Αθήνας όπου ζουν πολλοί Αλβανοί, ξεκίνησε για πρώτη φορά η εκμάθηση της αλβανικής γλώσσας, σύμφωνα με δημοσίευμα σε ιστοσελίδα της Κορυτσάς.

Μαθητές 7-13 ετών

Τα μαθήματα άρχισαν στις 8 Ιανουαρίου με τη συμμετοχή 20 μαθητών ηλικίας 7-13 ετών.

Τα παιδιά μίλησαν για την ιστορία της αλβανικής γλώσσας και του αλβανικού αλφάβητου, πριν ξεκινήσει το μάθημα.

Η δασκάλα Λευτέρι Μετκάι κατά τη διάρκεια συνάντησης με εκπροσώπους του αλβανικού κράτους στην Ελλάδα – την πρεσβευτή Λουέλα Χαϊνταράγκα, τον αναπληρωτή πρεσβευτή Αλεξ Γιάσο και τους συντονιστές της διασποράς στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, Γιονέντα Ντοντάι και Αουρέλα Κοντούρι, αντίστοιχα, – τους ευχαρίστησε για την υποστήριξη αυτής της πρωτοβουλίας.

«Η έναρξη των μαθημάτων της αλβανικής γλώσσας στον Ασπρόπυργο αποτελεί καρπό της πρωτοβουλίας GJUHA SHQIPE NA THERRET (Η αλβανική γλώσσα μας καλεί), διοργανώθηκε από το Συμβούλιο Γονέων του Μαθήματος Αλβανικής Γλώσσας, και στοχεύει στη συγκρότηση και άλλων τάξεων για την εκμάθηση της αλβανικής γλώσσας στην Αθήνα», είπε η Μετκάι.

Και στον Ρέντη

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι συμπατριώτες της στην Αθήνα αγαπούν και εκτιμούν την αλβανική γλώσσα, υποστηρίζοντας οποιαδήποτε τέτοια πρωτοβουλία.

Για τέσσερα χρόνια, η κυρία Μετκάι, μέσω της πρωτοβουλίας «Η Αλβανική γλώσσα μας καλεί», συνεργάζεται με μαθητές στον Ρέντη και, όπως είπε, περιμένουν και εκεί στην Αθήνα τα παιδιά να μάθουν την αλβανική γλώσσα.

«Απαιτείται πολλή δουλειά από εμάς τους δασκάλους της διασποράς στην Ελλάδα, επειδή η αφομοίωση εδώ είναι πιο σοβαρή.

»Ας επεκταθεί αυτή η πρωτοβουλία παντού στην Ελλάδα και να αναπτυχθεί η εθνική εκπαίδευση αυτών των παιδιών, να μάθουν αλβανικά, να γνωρίζουν ποιοι είναι οι Αλβανοί», δήλωσε η δασκάλα Λευτέρι Μετκάι.

Μέλη της ομάδας

Για να γίνετε μέλος της ομάδας «Gazeta Diaspora Shqiptare» απλώς κάντε κλικ: Εγγραφείτε στην ομάδα και η αίτησή σας θα εγκριθεί αμέσως, σημειώνει το δημοσίευμα.

Πηγή: korca-today.al, echedoros-a.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr