Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αλβανικό δημοσίευμα : Για πρώτη φορά μαθήματα αλβανικής γλώσσας στον Ασπρόπυργο

Αλβανικό δημοσίευμα : Για πρώτη φορά μαθήματα αλβανικής γλώσσας στον Ασπρόπυργο

Τα μαθήματα της αλβανικής γλώσσας στον Ασπρόπυργο γίνονται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Η αλβανική γλώσσα μας καλεί», και ο στόχος είναι να επεκταθούν και στην Αθήνα.

Στον Ασπρόπυργο, στην Ελλάδα, περιοχή στα περίχωρα της Αθήνας όπου ζουν πολλοί Αλβανοί, ξεκίνησε για πρώτη φορά η εκμάθηση της αλβανικής γλώσσας, σύμφωνα με δημοσίευμα σε ιστοσελίδα της Κορυτσάς.

Μαθητές 7-13 ετών

Τα μαθήματα άρχισαν στις 8 Ιανουαρίου με τη συμμετοχή 20 μαθητών ηλικίας 7-13 ετών.

Τα παιδιά μίλησαν για την ιστορία της αλβανικής γλώσσας και του αλβανικού αλφάβητου, πριν ξεκινήσει το μάθημα.

Η δασκάλα Λευτέρι Μετκάι κατά τη διάρκεια συνάντησης με εκπροσώπους του αλβανικού κράτους στην Ελλάδα – την πρεσβευτή Λουέλα Χαϊνταράγκα, τον αναπληρωτή πρεσβευτή Αλεξ Γιάσο και τους συντονιστές της διασποράς στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, Γιονέντα Ντοντάι και Αουρέλα Κοντούρι, αντίστοιχα, – τους ευχαρίστησε για την υποστήριξη αυτής της πρωτοβουλίας.

«Η έναρξη των μαθημάτων της αλβανικής γλώσσας στον Ασπρόπυργο αποτελεί καρπό της πρωτοβουλίας GJUHA SHQIPE NA THERRET (Η αλβανική γλώσσα μας καλεί), διοργανώθηκε από το Συμβούλιο Γονέων του Μαθήματος Αλβανικής Γλώσσας, και στοχεύει στη συγκρότηση και άλλων τάξεων για την εκμάθηση της αλβανικής γλώσσας στην Αθήνα», είπε η Μετκάι.

Και στον Ρέντη

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι συμπατριώτες της στην Αθήνα αγαπούν και εκτιμούν την αλβανική γλώσσα, υποστηρίζοντας οποιαδήποτε τέτοια πρωτοβουλία.

Για τέσσερα χρόνια, η κυρία Μετκάι, μέσω της πρωτοβουλίας «Η Αλβανική γλώσσα μας καλεί», συνεργάζεται με μαθητές στον Ρέντη και, όπως είπε, περιμένουν και εκεί στην Αθήνα τα παιδιά να μάθουν την αλβανική γλώσσα.

«Απαιτείται πολλή δουλειά από εμάς τους δασκάλους της διασποράς στην Ελλάδα, επειδή η αφομοίωση εδώ είναι πιο σοβαρή.

»Ας επεκταθεί αυτή η πρωτοβουλία παντού στην Ελλάδα και να αναπτυχθεί η εθνική εκπαίδευση αυτών των παιδιών, να μάθουν αλβανικά, να γνωρίζουν ποιοι είναι οι Αλβανοί», δήλωσε η δασκάλα Λευτέρι Μετκάι.

Μέλη της ομάδας

Για να γίνετε μέλος της ομάδας «Gazeta Diaspora Shqiptare» απλώς κάντε κλικ: Εγγραφείτε στην ομάδα και η αίτησή σας θα εγκριθεί αμέσως, σημειώνει το δημοσίευμα.

Πηγή: korca-today.al, echedoros-a.gr

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024