Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπέκαμ: Πώς καταφέρνει να πλουτίζει η οικογένεια

Μπέκαμ: Πώς καταφέρνει να πλουτίζει η οικογένεια

Πήραν μέρισμα 23,6 εκατ. ευρώ παρά την υποχώρηση των κερδών των εταιρειών τους

Ο Ντέιβιντ και η Βικτόρια Μπέκαμ κατέβαλαν στους εαυτούς τους 21 εκατ. στερλίνες, ή περίπου 23,6 εκατ. ευρώ, για το 2019 και το 2020 σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που έδωσαν οι εταιρείες τους στη δημοσιότητα.

Το διάσημο ζευγάρι του πρώην ποδοσφαιριστή και της τραγουδίστριας των Spice Girls έλαβε το ποσό αυτό παρά το γεγονός ότι οι δραστηριότητες της Βικτόρια Μπέκαμ στη μόδα αντιμετώπισαν σημαντικές προκλήσεις λόγω της πανδημίας, καταγράφοντας ζημιές στην πορεία. Επίσης τα κέρδη στην εταιρεία διαχείρισης εμπορικών σημάτων του ζευγαριού, την David Beckham Ventures Limited (DBVL), υποχώρησαν το 2019 κατά σχεδόν 4 εκατ. ευρώ, στα 12,7 εκατ. ευρώ, λόγω επέκτασης δραστηριοτήτων και δαπανών σε φιλανθρωπίες, σύμφωνα πάντα με τα οικονομικά στοιχεία.

Παρά τα αρνητικά αυτά οικονομικά δεδομένα, το ζευγάρι κατέβαλε στον εαυτό του μέρισμα 14,5 εκατ. στερλινών ή 16,3 εκατ. ευρώ στα τέλη του 2019 όπως δείχνουν τα λογιστικά τους στοιχεία. Επίσης πήραν άλλα 7,1 εκατ. στερλίνες ή 8 εκατ. ευρώ για το 2020, όπως αναφέρει το BBC.

Κερδοφόρα απόδοση

Εκπρόσωπος των επιχειρήσεων απέδωσε τις καταβολές αυτές στην «κερδοφόρα απόδοση», όπως τη χαρακτήρισε, της DBVL της εταιρείας που διαχειρίζεται μεταξύ άλλων τις συνεργασίες των Μπέκαμ με μεγάλες εταιρείες όπως είναι η Adidas και τα ουίσκι Haig Club. Ο ίδιος εκπρόσωπος ανέφερε ότι τα έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν το 2019 κατά 700.000 ευρώ περίπου, φτάνοντας στα 18,2 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία Victoria Beckham Holdings (VBHL) όμως, που διαχειρίζεται την εταιρεία μόδας της Βικτόρια Μπέκαμ, είχε εκ νέου αρνητικά αποτελέσματα. Οι ζημιές αυξήθηκαν από 12,5 εκατ. στερλίνες το 2018, σε 16,6 εκατ. στερλίνες ή 18,6 εκατ. ευρώ το 2019. Ηταν η έβδομη χρονιά που η συγκεκριμένη εταιρεία καταγράφει ζημιές από την ίδρυσή της το 2008.

Οι ορκωτοί ελεγκτές των εταιρειών από την πλευρά τους, η BDO, προειδοποίησαν ότι πλέον η επιχείρηση βασίζεται στη στήριξη των μετόχων για να συνεχίσει την απρόσκοπτη λειτουργία της. Επίσης επιπλέον πρόκληση αποτελούν τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η πανδημία σε κάθε κλάδο οικονομικής δραστηριότητας στη Βρετανία και σε όλον τον κόσμο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της VBHL, η εταιρεία κάνει ό,τι μπορεί για να αντιμετωπίσει την κρίση της πανδημίας, προχωρώντας «σε κάθε δυνατή δράση για να εξοικονομήσει χρήματα», όπως αναφέρεται σχετικά.

Η Victoria Beckham Holdings Limited, η οποία ανήκει στην Beckham Brand Holdings, στην εταιρεία XIX Entertainment και στο private equity NEO Investment Partners, ξεκίνησε πρόγραμμα μείωσης κόστους τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Πέρυσι ο όμιλος είχε ανακοινώσει ότι αθέτησε χρηματοοικονομικούς όρους δανείου που είχε λάβει από τη HSBC, γεγονός που οδήγησε τους μετόχους να κάνουν ένεση ρευστότητας 9,2 εκατ. στερλινών για τη διευθέτηση του χρέους.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024