Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συρία : 3 κυβερνητικοί στρατιώτες νεκροί και 10 τραυματίες σε ενέδρα του Ισλαμικού Κράτους

Συρία : 3 κυβερνητικοί στρατιώτες νεκροί και 10 τραυματίες σε ενέδρα του Ισλαμικού Κράτους

«Τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι δέκα τραυματίστηκαν όταν λεωφορείο δέχθηκε επίθεση από μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων» στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA της Συρίας

Τρεις στρατιώτες των συριακών ένοπλων δυνάμεων σκοτώθηκαν και άλλοι δέκα τραυματίστηκαν χθες Κυριακή όταν το λεωφορείο που τους μετέφερε έπεσε σε ενέδρα στο ανατολικό τμήμα της εμπόλεμης χώρας, ενημέρωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA, ενώ η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.

«Δέχθηκε επίθεση»

«Τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι δέκα τραυματίστηκαν όταν λεωφορείο δέχθηκε επίθεση από μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων» στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ, μετέδωσε το SANA.

Το ΙΚ ανέλαβε την ευθύνη μέσω των σελίδων προπαγάνδας του σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

«Μαχητές του ΙΚ επιτέθηκαν (…) εναντίον οχηματοπομπής του συριακού στρατού, συμπεριλαμβανομένων λεωφορείων που μετέφεραν στρατιώτες» δυτικά της πόλης Ντέιρ Εζόρ, σύμφωνα με ανακοίνωσή του.

Παρότι υπέστη πανωλεθρία τον Μάρτιο του 2019, όταν το «χαλιφάτο» του στη Συρία και στο Ιράκ κατέρρευσε έπειτα από σειρά στρατιωτικών ηττών, το ΙΚ συνεχίζει να διαπράττει φονικές επιθέσεις, ιδίως στην Μπαντίγια, την αχανή έρημο που εκτείνεται από την κεντρική επαρχία Χομς ως τη Ντέιρ Εζόρ.

Κυβερνητική επιχείρηση

Επειτα από σειρά επιθέσεων που διαπράχθηκαν από το ΙΚ στις αρχές Ιανουαρίου, κυβερνητικά στρατεύματα, υποστηριζόμενα από τη Ρωσία, εξαπέλυσαν τη 16η Ιανουαρίου επιχείρηση για να ασφαλίσουν οδική αρτηρία-κλειδί στο ανατολικό τμήμα της χώρας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η ρωσική Πολεμική Αεροπορία διεξήγαγε πάνω από 130 αεροπορικά πλήγματα εναντίον κρησφύγετων του ΙΚ σε ζώνη ανάμεσα στις επαρχίες Ντέιρ Εζόρ και Χομς, σύμφωνα με αυτήν τη ΜΚΟ.

Ο πόλεμος στη Συρία, που οδεύει να κλείσει δέκα χρόνια, έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 387.000 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων 117.000 αμάχων, ενώ μετέτρεψε σε εσωτερικά εκτοπισμένους και πρόσφυγες πάνω από τον μισό πληθυσμό της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024