Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βιασμός 11χρονης : Έφτασε στην Αθήνα ο προπονητής - Τα επόμενα βήματα

Βιασμός 11χρονης : Έφτασε στην Αθήνα ο προπονητής – Τα επόμενα βήματα

Οι κατηγορίες που του αποδίδονται είναι σε βαθμό κακουργήματος για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, αποπλάνηση κατ’ εξακολούθηση και κατάχρηση σε ασέλγεια

Στην Αθήνα έφτασε το πρωί μετά τη σύλληψη του στη Σάμο ο προπονητής που κατηγορείται για τον βιασμό της 11χρονης αθλήτριας.

Ο προπονητής συνελήφθη στη Σάμο μετά από ένταλμα που εξέδωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και χθες το βράδυ της Δευτέρας επιβιβάστηκε στο πλοίο για τη μεταφορά του στην Αθήνα.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί έχει ως εξής: με την αποβίβαση του από το πλοίο θα οδηγηθεί στη ΓΑΔΑ, θα περάσει από τη Σήμανση για τη λήψη φωτογραφιών και δακτυλικών αποτυπωμάτων, από εκεί στον εισαγγελέα προκειμένου να του αποδοθούν κατηγορίες και στη συνέχεια να λάβει προθεσμία για να απολογηθεί.

Οι κατηγορίες που του αποδίδονται είναι σε βαθμό κακουργήματος για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, αποπλάνηση κατ’ εξακολούθηση και κατάχρηση σε ασέλγεια.

Ο εισαγγελέας πρωτοδικών  που διενεργεί την σχετική προκαταρκτική, κάτω από άκρα μυστικότητα έλαβε τα τελευταία 24ωρα καταθέσεις από την αθλήτρια και τους γονείς της και αμέσως μετά με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου ανακριτή προχώρησε στην έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του καταγγελλόμενου προπονητή.

Στην φωτογραφία ο προπονητής, που επιμένει να μιλά για «σχέση» και «όχι βιασμό», διακρίνεται στο βάθος με το κίτρινο μπουφάν και είναι η στιγμή που μεταφέρεται από τη Σάμο στην Αθήνα.

Προκλητικός ο κατηγορούμενος

Ο κατηγορούμενος για βιασμό της 11χρονης τότε πρωταθλήτριας της ιστιοπλοΐας, υπόθεση που αποκάλυψε αρχικά η Ολυμπιονίκης, Σοφία Μπεκατώρου, μιλώντας στα ΜΜΕ προσπάθησε να «ξεπλύνει» την αδιανόητη πράξη του, ρίχνοντας τις ευθύνες σε ένα ανήλικο παιδί και τη μητέρα της.

Από τη Σάμο, όπου διέμενε μόνιμα, ο πρώην προπονητής μίλησε για «σχέση» και όχι βιασμό, για προοπτική γάμου και, με εκφράσεις που προκαλούν την κοινή λογική, προσπάθησε να υποστηρίξει ότι η οικογένεια της πρωταθλήτριας τον πλησίασε για τα λεφτά και ότι μέχρι πριν αποκαλυφθεί η υπόθεση, ήθελε να την παντρευτεί, αλλά τώρα πια δεν τη θέλει.

Μάλιστα, ερωτηθείς πόσων χρονών ήταν η μικρή τότε, απάντησε ότι ήταν πολύ μεγαλύτερη. «Θα το δείτε. Ήταν πολύ μεγαλύτερη και πηγαίναμε για γάμο και είχε συμφωνήσει η μητέρα της. Ένα χρόνο ολόκληρο με πιλάτευε. Ένα χρόνο ολόκληρο. Και την έκανε την τούμπα τελευταία στιγμή, όταν κατάλαβε ο άνδρας της, τι συνέβαινε -ο οποίος με αποκαλούσε γιο του και εγώ πατέρα. Μπροστά στους γονείς μου ήμασταν οικογένεια. Και της είχα πει ότι ‘θέλω να πάρω την κόρη σου’ και μου έδινε την άδεια να βγαίνουμε και μαζί» είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση αν ξέρει ότι κινδυνεύει να πάει στη φυλακή, απάντησε πως το ξέρει. «11 χρονών; Εγώ δεν πήγα με κοπέλα 11 χρονών ούτε 12. Όλα ξεκίνησαν μετά το 2012 και με επιχειρηματολογία της κυρίας της μεγάλης ότι είχα την ιδανική διαφορά ηλικίας εγώ με αυτή» είπε.

Ωστόσο οι δηλώσεις που προκαλούν αποτροπιασμό δεν σταματούν εκεί.

«Το γεγονός ότι το παιδί ήταν ανήλικο, δεν σας προβλημάτιζε;» τον ρώτησαν οι δημοσιογράφοι για να απαντήσει εκείνος πως «Όταν έχω τη συγκατάθεσή της… Εσείς την παλαιά εποχή δεν έχετε δει γάμο με κοπέλες που παντρεύονται στα 16 τους; Η γιαγιά μου σε αυτή την ηλικία παντρεύτηκε. Και η ίδια η μητέρα της έχει παντρευτεί σε μικρή ηλικία».

Στη συνέχεια επιχείρησε να ρίξει την ευθύνη στο μικρό κορίτσι. «Μάνα και κόρη δεν με άφηναν σε χλωρό κλαρί. Τη μάνα άκουγα. Αυτήν εμπιστεύθηκα» εξήγησε.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024