Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Πρόστιμο σε μαθητές : Αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25 για τη δήλωση της Ζέττας Μακρή

Πρόστιμο σε μαθητές : Αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25 για τη δήλωση της Ζέττας Μακρή

Αντιδράσεις προκαλεί η δήλωση της υφυπουργού Παιδείας Ζ. Μακρή για πρόστιμο στους μαθητές που δεν τηρούν τους κανόνες, διευκρινίζοντας ότι μετά το πέρας των μαθημάτων, τα παιδιά θα έχουν συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για να επιστρέφουν στο σπίτι τους. Ντροπή αναφέρει το ΜέΡΑ25, μοναδική σκέψη της κυβέρνησης η καταστολή σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση προκαλεί η δήλωσή της υφυπουργού Παιδείας Ζέτας Μακρή στο MEGA ότι «θα υπάρχει πρόστιμο στα παιδιά τα οποία δεν τηρούν τους κανόνες οι οποίοι είναι κανόνες για όλο τον πληθυσμό», διευκρινίζοντας ότι μετά το πέρας των μαθημάτων, τα παιδιά θα έχουν συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για να επιστρέφουν στο σπίτι τους, αλλά όχι απεριόριστο χρόνο.

Καταστολή και επίθεση στη νέα γενιά

Ούτε σκέψη για πρόστιμα σε ανήλικους μαθητές διαμηνύει ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας την κυβέρνηση για καταστολή και επίθεση στη νέα γενιά και την εκπαιδευτική κοινότητα.

«Σύμφωνα με σημερινή συνέντευξη της υφυπουργού Παιδείας Ζ. Μακρή (MEGA), η «πολύμηνη» προετοιμασία της κυβέρνησης για την υγειονομική θωράκιση των σχολείων… συνοψίζεται σε πρόστιμα σε ανήλικους μαθητές και εθελοντικό εμβολιασμό» αναφέρει η ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

»Η επιβολή προστίμων αντί για ουσιαστικά μέτρα στα σχολεία, αποκαλύπτει ότι μοναδική σκέψη της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας είναι η καταστολή και η επίθεση στη νέα γενιά και την εκπαιδευτική κοινότητα. Την ίδια στιγμή δεν έχουν αναλάβει καμία από τις ευθύνες που τους αναλογούν ως τώρα για τις πολυπληθείς αίθουσες, τη λειτουργία των ειδικών σχολείων χωρίς κανένα τεστ, την έλλειψη εξοπλισμού για τηλεκπαίδευση, μέχρι τα σωτήρια παγουρίνο και τις κουβερτούλες.

Ούτε σκέψη για πρόστιμα σε ανήλικους μαθητές. Ας δαπανήσουν λίγη από την ενεργητικότητά τους στο πώς τα σχολεία, που ανοίγουν τρίτη φορά όπως έκλεισαν, δεν θα ξανακλείσουν στέλνοντας εκ νέου τους μαθητές στο σπίτι».

Ντράπηκε και η ντροπή

«Η Κυβέρνηση μέσω της Υφυπουργού Παιδείας κας Ζέττας Μακρή προαναγγέλλει πρόστιμα για τους ανήλικους μαθητές που δεν θα επιστρέφουν απευθείας μετά το σχολείο στο σπίτι τους. Η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, που δεν έχει λάβει ακόμα κανένα μέτρο για τα σχολεία! Ντράπηκε και η ντροπή» σχολίασε το ΜέΡΑ25.

«Για τρίτη φορά, τα σχολεία ανοίγουν όπως έκλεισαν. Χωρίς κανένα πρόσθετο μέτρο. Ευχόμαστε να μην τους βάλει ξανά λουκέτο η κυβερνητική ανικανότητα και «ανεμελιά». Θα ήταν καταστροφικό για τους μαθητές» αναφέρει σε δήλωσή του ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.

Only in

Μάχη για την Commerzbank!

Η Deutsche Bank σχεδιάζει να μπει στο παιχνίδι για να σταματήσει την UniCredit, αγοράζοντας το σύνολο ή μέρος του 12% της κυβέρνησης στην Commerzbank

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024