Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«La Musa Inquieta»: Ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στη θρυλική σχεδιάστρια Μάρτα Μαρτζότο

«La Musa Inquieta»: Ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στη θρυλική σχεδιάστρια Μάρτα Μαρτζότο

«La Musa Inquieta» είναι ο τίτλος ντοκιμαντέρ αφιερωμένου στη Μάρτα Μαρτζότο, την Ιταλίδα σχεδιάστρια ενδυμάτων και κοσμημάτων, πρώην μοντέλο, η οποία πέθανε το 2016 σε ηλικία 85 ετών

«La Musa Inquieta» είναι ο τίτλος ντοκιμαντέρ αφιερωμένου στη Μάρτα Μαρτζότο, την Ιταλίδα σχεδιάστρια ενδυμάτων και κοσμημάτων, πρώην μοντέλο, η οποία πέθανε το 2016 σε ηλικία 85 ετών.

Το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους ανατέθηκε από την κόρη της, Ντιαμάντε Μαρτζότο και στον Μασιμιλιάνο Φινάτζερ Φλόρι, ο οποίος έγραψε το σενάριο και σκηνοθέτησε την ιστορία για τη γυναίκα που ενέπνευσε την ιταλική αισθητική, τον σχεδιασμό και τη μόδα με την προσωπικότητα και το ελεύθερο πνεύμα της.

H Μάρτα Βακόντιο, -όπως ήταν το πατρικό της- ήταν γνωστή για τα λαμπερά πάρτι που διοργάνωνε με τον σύζυγό της κόμη, Ουμπέρτο Μαρτζότο, κληρονόμο κλωστοϋφαντουργίας.

Οι πολυτελείς κατοικίες τους στο Πορτογκουάρο στη βορειοανατολική Ιταλία, στην Κορτίνα Ντ’ Αμπέτσο, στις ιταλικές Άλπεις, καθώς και στη Ρώμη, το Μιλάνο, τη Σαρδηνία και το Μαρακές φιλοξενούσαν εκπροσώπους της πολιτικής και της ψυχαγωγίας απ’ όλο τον κόσμο.

Η Μάρτα Βακόντιο γεννήθηκε στην επαρχία Ρέτζο Εμίλια στη βόρεια Ιταλία, το 1931. Η μητέρα της εργαζόταν στα διόδια και ο πατέρας της ήταν εργαζόμενος στον οργανισμό σιδηροδρόμων.

Ως κορίτσι η δούλευε στους ορυζώνες της περιοχής. Αποφασισμένη να αναζητήσει ένα καλύτερο μέλλον, έμαθε την τέχνη της μοδίστρας στην Παβία και έγινε μοντέλο.

Σε επίδειξη μόδας στη Βενετία γνώρισε τον Ουμπέρτο Μαρτζότο.

Παντρεύτηκαν το 1954 και απέκτησαν πέντε παιδιά. Η κόρη τους Ανναλίζα, πέθανε από κυστική ίνωση στα 30 της, με την Μαρτζότο να βοηθά στην ίδρυση οργάνωσης για την καταπολέμηση της ασθένειας.

Τη δεκαετία του 1960 άρχισε να περνά περισσότερο χρόνο στη Ρώμη και έγινε φίλη με διανοούμενους, επιχειρηματίες και επιστήμονες. Έγινε μούσα του νεορεαλιστή ζωγράφου, Ρενάτο Γκουτούζο.

Το 1987, μετά τον θάνατό του, η σχέση τους έγινε θέμα του σκανδαλοθηρικού Τύπου, όταν 11 ερωτικά γράμματα που της είχε στείλει ο ζωγράφος κατέληξαν σε ένα ιταλικό περιοδικό.

Ο σύζυγός της αποφάσισε να τη χωρίσει.

«Είναι η ιστορία μιας σχέσης μεταξύ της τέχνης ως μητέρας όλων των πραγμάτων και της ζωής μας, μια αληθινή ιστορία που επικεντρώνεται στη σχέση μεταξύ της Μάρτα Μαρτζότο και του έργου Σάντρο Μποτιτσέλι «Η Παρθένος της Βίβλου» η οποία αποκαταστάθηκε με δική της συνεισφορά πριν από το θάνατό της υπέρ του Μουσείου Πόλντι Πετσόλι», ανέφερε ο Μασιμιλιάνο Φινάτζερ Φλόρι.

Το ντοκιμαντέρ για την «πρώτη Ιταλίδα influencer» όπως την χαρακτηρίζουν τα ιταλικά ΜΜΕ, θα κυκλοφορήσει σύμφωνα με το ΑΠΕ στις 24 Φεβρουαρίου, ημέρα που η Μάρτα Μαρτζότο, αν ζούσε, θα γιόρταζε τα 90α γενέθλιά της.

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024