Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ : Ο Μπάιντεν θωρακίζεται κατά του κοροναϊού - Σε υγειονομική «φούσκα» ο Λευκός Οίκος

ΗΠΑ : Ο Μπάιντεν θωρακίζεται κατά του κοροναϊού – Σε υγειονομική «φούσκα» ο Λευκός Οίκος

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Axios, στα μόνιμα μέτρα πρόληψης που θα ληφθούν περιλαμβάνονται ο καθημερινός έλεγχος των υπαλλήλων του Λευκού Οίκου και των συνεργατών του με τεστ ανίχνευσης του κοροναϊού, αλλά και η χρήση της μάσκας τύπου N95

Έκτακτα μέτρα προκειμένου να προστατεύσει το πιο πολύτιμο «προϊόν» της, τον Τζο Μπάιντεν, από την πανδημία του κοροναϊού σχεδιάζει νέα αμερικανική διοίκηση.

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ είναι 78 ετών, ως εκ τούτου εντάσσεται στις ομάδες υψηλού κινδύνου, παρά το γεγονός ότι έχει εμβολιαστεί κατά της Covid-19. Ενώ η ομάδα του προέδρου Τραμπ ήταν απρόθυμη να τηρήσει τα υγειονομικά πρωτόκολλα, οι νέοι κανόνες θα ισχύουν για όλους τους βοηθούς του Λευκού Οίκου που βρίσκονται κοντά σε διευθυντικά στελέχη.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Axios, στα μόνιμα μέτρα πρόληψης που θα ληφθούν περιλαμβάνονται ο καθημερινός έλεγχος των υπαλλήλων του Λευκού Οίκου και των συνεργατών του με τεστ ανίχνευσης του κοροναϊού, αλλά και η χρήση της μάσκας τύπου N95.

Το σχετικό email που απεστάλη επιβεβαιώνει και την πληροφορία ότι οι συνεργάτες του προέδρου πολύ σύντομα θα εμβολιαστούν. «Οσοι δεν έχετε ακόμη κάνει το εμβόλιο» -αναφέρει το email- «τις επόμενες ημέρες θα λάβετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το πώς θα το κάνετε».

Με το ίδιο email ορίζεται ως ενδεδειγμένη για την «κοινωνική αποστασιοποίηση» εντός του Λευκού Οίκου η απόσταση των δύο μέτρων.

Παράλληλα, θα γίνονται rapid test στο ιατρείο του Λευκού Οίκου, στα οποία θα πρέπει να υποβάλλονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα οι εργαζόμενοι σε αυτόν.

Μηδενός… εξαιρουμένου

Οι νέοι κανόνες θα ισχύουν για όλους όσοι βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από τα διευθυντικά στελέχη, τους επιτελείς και, εξυπακούεται, τον ίδιο τον Μπάιντεν.

Εξάλλου, ο νέος πρόεδρος έχει διακηρύξει ότι ο αμερικανικός λαός πρέπει να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να προστατευτεί από τον κοροναϊό – αυτή είναι η απεύθυνσή του στους πολίτες «για τις πρώτες 100 ημέρες της προεδρίας του».

«Ο Λευκός Οίκος του Μπάιντεν θα ακολουθήσει τις οδηγίες για τη δημόσια υγεία που διασφαλίζουν ότι όλο το προσωπικό είναι ασφαλές κατά τη διάρκεια της πανδημίας» δήλωσε αξιωματούχος του περιβάλλοντος Μπάιντεν.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024