Η διάσημη ηθοποιός Κέιτ Μπλάνσετ εκτός από τον κινηματογράφο, αγαπά κάθε μορφή τέχνης γεγονός το οποίο μαρτυρά η εντυπωσιακή συλλογή της με έργα σύγχρονης καλλιτεχνών.

Η εντυπωσιακή αυτή συλλογή προορίζεται να στεγαστεί σε παλιά αγροικία στο κτήμα της στο East Sussex και ίσως πρέπει να «συγκατοικήσει» με μια αποικία νυχτερίδων.

Τα σχέδια που υπέβαλε πέρυσι η Κέιτ Μπλάνσελ,  προέβλεπαν την ισοπέδωση της κατερρέουσας αγροικίας, αλλά οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι νυχτερίδες είχαν κουρνιάσει στη σοφίτα.

Ωστόσο καθώς οι νυχτερίδες θεωρούνται προστατευόμενο είδος, απαγορεύθηκε στη Μπλάνσετ η κατεδάφιση των κτισμάτων χωρίς ειδική άδεια από τη Natural England.

Πριν λίγο καιρό το τοπικό επαρχιακό συμβούλιο ενέκρινε το εγχείρημα υπό την προϋπόθεση ότι η Μπλάνσετ θα υποβάλλει μια «στρατηγική απάλυνσης του προβλήματος που θα δημιουργηθεί στις νυχτερίδες».

Κατά συνέπεια, το νέο κτίσμα θα έχει πιθανότατα ένα ειδικό «loft νυχτερίδων» ενσωματωμένο στον σχεδιασμό του από το λονδρέζικο αρχιτεκτονικό γραφείο Adam Richards Architects, που έχει αναλάβει το όλο εγχείρημα.

Πέραν της αίθουσας που θα φιλοξενήσει τη συλλογή έργων τέχνης, τα αρχιτεκτονικά σχέδια που περιήλθαν σε γνώση της Daily Mail, δείχνουν γραφείο σε κήπο, δωμάτιο περισυλλογής και διαλογισμού και χώρο για πρόβες.

Το κτήμα με το βικτωριανού ρυθμού Highwell House – κατοικία διασημοτήτων από την ανέγερση του το 1890 έως σήμερα και μεταξύ αυτών του Σερ Άρθουρ Κόναν Ντόιλ και του ηθοποιού Τομ Μπέικερ – αποκτήθηκε από την Μπλάνσετ και τον σύζυγό της, τον Αυστραλό θεατρικό συγγραφέα Άντριου Άπτον το 2016 αντί 5,1 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με εκτιμήσεις.

Η Κέιτ Μπλάνσετ συλλέγει έργα τέχνης εδώ και πολλά χρόνια και, σύμφωνα με το Tatler και το ΑΠΕ, ενώ πιστεύεται ότι στη συλλογή της περιλαμβάνονται έργα των Guan Wei, Paula Rego, Howard Hodgkin, Rosalie Gascoigne, Bill Hammond, Bill Robinson, Polly Borland, Zhang Huan και Tim Maguire.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr