Ρωσία : Η Μόσχα τάσσεται υπέρ της παράτασης της συνθήκης New START για πέντε χρόνια
Η Μόσχα εξακολουθεί να τάσσεται υπέρ της παράτασης της συνθήκης για την περαιτέρω μείωση και τον περιορισμό των στρατηγικών επιθετικών εξοπλισμών, γνωστής ως New START (Strategic Arms Reduction Treaty) τουλάχιστον για πέντε χρόνια
Η Μόσχα εξακολουθεί να τάσσεται υπέρ της παράτασης της συνθήκης για την περαιτέρω μείωση και τον περιορισμό των στρατηγικών επιθετικών εξοπλισμών, γνωστής ως New START (Strategic Arms Reduction Treaty) τουλάχιστον για πέντε χρόνια, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με την ανακοίνωσή του, «θεωρεί εφικτή την παράταση της συνθήκης με την μορφή αποκλειστικά με την οποία έχει υπογραφεί χωρίς προηγούμενους όρους» και ότι «θα ήταν προτιμητέα η παράταση για το μέγιστο χρονικό διάστημα των πέντε ετών που προβλέπεται από την συνθήκη».
Αναμένει «πιο εποικοδομητική στάση» από τον Μπάιντεν
Παράλληλα, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Μόσχα προσβλέπει στο ότι η νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ θα προσέλθει πιο εποικοδομητικά στον διάλογο για την συνθήκη.
«Προσβλέπουμε στο ότι η νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ θα τηρήσει στον διάλογο μαζί μας μια πιο εποικοδομητική στάση και θα λάβει υπ΄ όψιν της τα προαναφερθέντα σημεία.»
» Από την πλευρά μας, είμαστε έτοιμοι για μια τέτοια συνεργασία που θα βασίζεται στις αρχές της ισοτιμίας και θα λαμβάνει υπ’ όψιν τα αμοιβαία συμφέροντα».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, TASS, AFP
- Ο Φουρνιέ είδε Γαλλία – Παραγουάη και είχε πράγματα να πει… για την Άρσεναλ! (pics)
- Ιράν: Πλήθος κόσμου στην προσευχή στη μνήμη του αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ
- Φορολογικές δηλώσεις: Υποβλήθηκε αριθμός ρεκόρ 10 ημέρες πριν την εκπνοή της προθεσμίας
- Στο Καλλιμάρμαρο η γιορτή του επί κοντώ: Fly Athens 2026 με Καραλή, Στεφανίδη και θρύλο Λαβιλενί
- Μαρίζα Κωχ: Ξανά στη σκηνή μετά το σοβαρό ατύχημα της – Θα φορέσει το φόρεμα της Eurovision του 1976
- Επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη: Συνεχίζονται οι έρευνες για τους δράστες- «Σημαντικό να βρούμε από πού ξεκίνησαν και πού πήγαν»
- Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ από 6 μέχρι 10 Iουλίου
- Το μισθολογικό χάσμα «κοστίζει» από τον πρώτο μισθό μέχρι την σύνταξη – 16% χαμηλότερες αποδοχές για τις γυναίκες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/trevor-mckinnon-wL3-nvcELpc-unsplash-1-315x220.jpg)


































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442