Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ένα… λαμπρό μέλλον

Ένα… λαμπρό μέλλον

Στην Ινδία εκατό πόλεις ανταλλάσσουν data μεταξύ τους για την ανάπτυξη και κάποιοι δικοί μας ενημερώθηκαν για αυτό.

Στη χώρα μας υπάρχει μια Ένωση που αποτελείται από νέους αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ανήσυχα νιάτα λοιπόν που σκοπεύουν να ανακαλύψουν ότι κινείται παγκοσμίως με στόχο να εισάγουν καινοτομίες και προπάντων… νοοτροπίες στα άδυτα της ελληνικής αυτοδιοίκησης.

Άδυτα, διότι πολλές φορές παρατηρείται συγκεντρωτισμός στις αποφάσεις χωρίς στη συμμετοχική διαδικασία των δημοτικών συμβουλίων να εισακούονται προτάσεις δημοτικών συμβούλων και δη νέων σε ηλικία.

Αναμφίβολα η εμπειρία έχει μεγάλη σημασία και ουδείς υποστηρίζει το …τόπο στα νιάτα χωρίς τις αναγκαίες προϋποθέσεις. Όμως μια επαφή με δημοτικούς συμβούλους νεαρής ηλικίας αρκεί για να πειστεί και ο πιο δύσπιστος πως σπανίως αυτοί οι άνθρωποι καταφέρνουν να αναλάβουν κάποιο έργο ή έστω να καινοτομήσουν με κάποια δράση.

Φυσικά, στο κανόνα υπάρχουν πάντα εξαιρέσεις και οι τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές ανέδειξαν και νέους ανθρώπους στις θέσεις των δημάρχων όλης της χώρας. Η Ένωση λοιπόν έχει αποφασίσει να κινηθεί ανεξαρτήτως τι συμβαίνει και να εμπλουτίζει διαρκώς τις γνώσεις της και να διευρύνει συνεχώς τις διεθνής συνεργασίες της.

Το διήμερο 13-14 Ιανουαρίου 2021 λοιπόν, η Ένωση Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ) προέβη σε νέες διεθνείς συνεργασίες και συμμετείχε σε πρωτοποριακά συνέδρια για τις πόλεις του αύριο.

Στις 14 Ιανουαρίου η ΕΝΑ επικυρώθηκε και επίσημα ως υποστηρικτής του Συμφώνου των Δημάρχων για το Κλίμα και την Ενέργεια.

Το Σύμφωνο των Δημάρχων για το Κλίμα και την Ενέργεια είναι ένα κίνημα από τη βάση προς την κορυφή που συγκεντρώνει δήμους κάθε μεγέθους, οι οποίοι δεσμεύονται εθελοντικά να υλοποιήσουν τους στόχους της ΕΕ για το κλίμα και την ενέργεια, μέσω μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης για τον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής και την προσαρμογή σε αυτήν.

Ο Πρόεδρος της ΕΝΑ Νεκτάριος Καλαντζής μας δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος που ως Ένωση Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος, η πιο επιτυχημένη και πιο δυνατή ομάδα εκλεγμένων, νέων ανθρώπων από όλη την Ελλάδα, προσυπογράφουμε το όραμα του Συμφώνου των Δημάρχων για απαλλαγμένα από τις εκπομπές άνθρακα και ευπροσάρμοστα εδάφη, όπου οι πολίτες θα έχουν πρόσβαση σε ασφαλή, βιώσιμη και οικονομικά προσιτή ενέργεια.»

» Αναγνωρίζουμε ότι η δέσμευσή μας συνεπάγεται τη χρήση μιας προσέγγισης διατομεακής και πολυεπίπεδης συνεργασίας. Είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε το Σύμφωνο στην εφαρμογή συγκεκριμένων και μακροπρόθεσμων μέτρων για ένα υγιές, κοινωνικά δίκαιο και οικονομικά βιώσιμο περιβάλλον τόσο για την υφιστάμενη όσο και για τις μελλοντικές γενιές και ευχαριστώ τον Τομεάρχη Διεθνών Σχέσεων της ΕΝΑ Μ. Πελοποννήσιο για τη συμβολή του σε αυτό».

Επίσης το διήμερο 13-14 Ιανουαρίου η ΕΝΑ συμμετείχε σε διεθνές συνέδριο CITYxCITY για σύγχρονες πόλεις του αύριο, έξυπνες πόλεις και κλιματικά ουδέτερες, που συμμετείχαν δήμαρχοι από ευρωπαϊκές πόλεις, άνθρωποι εταιρειών που εφαρμόζουν σε πόλεις έξυπνα συστήματα, με θεματικές όπως: Από τον ανταγωνισμό στη συνεργασία και πως οι έξι μεγαλύτερες πόλεις στη Φινλανδία πετυχαίνουν σε συνεργασία μεταξύ τους την ανάπτυξη της έξυπνης πόλης (6Aika-Helsinki, Espoo, Vantaa, Tampere, Turku and Oulu).

Ενώ η ΕΝΑ συμμετείχε και σε θεματική πως 100 πόλεις της Ινδίας συνδέονται έξυπνα μεταξύ τους μέσω ανταλλαγής data για την ανάπτυξή τους.

Η Ένωση Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ) όλο το επόμενο διάστημα προωθεί διεθνείς συνεργασίες, προκειμένου τα μέλη της να πάρουν τις κατάλληλες γνώσεις και εμπειρίες, για να τις οδηγήσουν πρωτοποριακά και καινοτόμα στο αύριο.

Sports in

Σπουδαία κίνηση από τον Ντιέγκο Κόστα που βοηθά τις πλημμυροπαθείς οικογένειες στην Βραζιλία

Ο διεθνής επιθετικός της Γκρέμιο, Ντιέγκο Κόστα, προχωρά σε μια σπουδαία κίνηση για να βοηθήσει τις πλημμυροπαθείς οικογένειες στην Βραζιλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024