Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μαυρωτάς στο MEGA : Η μακροχρόνια παραμονή σε θέσεις εξουσίας δημιουργεί αλαζονικές συμπεριφορές

Μαυρωτάς στο MEGA : Η μακροχρόνια παραμονή σε θέσεις εξουσίας δημιουργεί αλαζονικές συμπεριφορές

Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς τόνισε στο MEGA πως πλέον υπάρχει το νομικό πλαίσιο που λέει πως όσοι έχουν κάνει τρεις θητείες δεν μπορούν να βάλουν ξανά υποψηφιότητα. Επομένως, πρόσθεσε, θα υπάρξει αναγκαστική αλλαγή στη διοίκηση

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, ο αθλητής ιστιοπλοΐας, Γιάννης Μιτάκης και ο Ολυμπιονίκης Ιωάννης Μελισσανίδης για το τεράστιο ζήτημα που έχει προκύψει μετά την καταγγελία της αθλήτριας Σοφίας Μπεκατώρου για σεξουαλική κακοποίηση.
Σύμφωνα με τον κ. Μαυρωτά, η κοινωνική αντίδραση πρέπει να μεταφραστεί σε πολιτική δράση και το βασικό είναι να δημιουργηθεί θεσμική θωράκιση.

Για τους φερόμενους ως δράστες της σεξουαλικής κακοποίησης, οι οποίοι είναι παράγοντες της ομοσπονδίας, ο κ. Μαυρωτάς υποστήριξε πως η μακροχρόνια παραμονή σε θέσεις εξουσίας δημιουργεί αλαζονικές και καταχρηστικές συμπεριφορές.

Πλέον υπάρχει το νομικό πλαίσιο που λέει πως όσοι έχουν κάνει τρεις θητείες δεν μπορούν να βάλουν ξανά υποψηφιότητα. Επομένως, θα υπάρξει αναγκαστική αλλαγή στη διοίκηση.

Από την πλευρά του ο κ. Μιτάκης υποστήριξε πως σε τέτοιες τοποθετήσεις και καταγγελίες, πρέπει να είναι και η κοινωνία έτοιμη να τις ακούσει. Συγκεκριμένα για τη Σοφία Μπεκατώρου, είπε πως η κοινωνία δε δείχνει το σεβασμό που αξίζει στη γυναίκα και που πρέπει να έχει.

Ο αθλητής μίλησε και για τη δική του προσωπική εμπειρία, η οποία ανάγεται στα όρια ενός κλίματος τρομοκρατίας και ψυχολογικού εκβιασμού.

Τη θλίψη και το σοκ του εξέφρασε ο παγκοσμίου φήμης αθλητής Ιωάννης Μελισσανίδης για την καταγγελία της κυρίας Μπεκατώρου και άλλων αθλητριών, ενώ παράλληλα εξέφρασε και τον απόλυτο σεβασμό και την αγάπη του για το τεράστιο θάρρος τους που τις οδήγησε στο να εξωτερικεύσουν τις τραυματικές εμπειρίες τους.

«Οποιαδήποτε μορφή κακοποίησης είναι κατακριτέα και κατάπτυστη», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, είπε πως και ο ίδιος έχει υποστεί ψυχολογικό εκβιασμό από την τότε ομοσπονδία λίγο πριν από τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα.

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024