Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γώγος στο MEGA : Βασανιστικά αργή η αποκλιμάκωση στο σύστημα υγείας - Να τηρούμε τα μέτρα

Γώγος στο MEGA : Βασανιστικά αργή η αποκλιμάκωση στο σύστημα υγείας – Να τηρούμε τα μέτρα

Για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας μας, αλλά και την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων μίλησε στο MEGA ο Καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας στο Παν. Πατρών και Μέλος της Επιτροπής, Χαράλαμπος Γώγος

Για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας μας, αλλά και την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων μίλησε στο MEGA ο Καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας στο Παν. Πατρών και Μέλος της Επιτροπής, Χαράλαμπος Γώγος.

Αναφορικά με το άνοιγμα της αγοράς ο κ. Γώγος εξέφρασε την χαρά του, αλλά δήλωσε επιφυλακτικός και προβληματισμένος.

«Για την τήρηση των μέτρων, βλέπω ότι υπάρχει κινητικότητα, αλλά τηρούνται τα μέτρα. Η απόλυτη τήρηση των μέτρων είναι προϋπόθεση για να προχωρήσουμε… Τα κρούσματα σήμερα είναι ικανοποιητικά ακόμα. Έχουμε όμως πρόβλημα με το ΕΣΥ θέλουμε κι άλλη αποφόρτιση. Θέλει ακόμα μεγάλη προσοχή γιατί ο ιός είναι εδώ» τόνισε.

«Τα σχολεία προηγούνται ασυζητητί και το εμπόριο προηγείται γιατί υπάρχουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Όλα προηγούνται και η εστίαση. Είναι απόφαση της πολιτείας τι θα προηγηθεί. Εμείς δώσαμε το πράσινο φως να γίνει ένα βήμα, και θέλουμε με το άνοιγμα που υπάρχει, να μην υπάρξει επιβάρυνση για να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα. Το επόμενο πρέπει να είναι τα σχολεία» σημείωσε σχετικά με το επόμενο βήμα προς το άνοιγμα.

«Οι μετακινήσεις από νομό σε νομό δεν είναι αυτονόητο, πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές και να σχετίζονται με οριζόντια αποκλιμάκωση της πανδημίας», διευκρίνισε σχετικά με το άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων και την πιθανή «απελευθέρωση» των μετακινήσεων από νομό σε νομό.

«Είναι πολυπαραγοντικό το θέμα. Ο λόγος των θετικών προς τα συνολικά τεστ, να είναι κάτω από 3%. Αυτός είναι ένας καλός όρος. Να μην αυξάνεται. Αυτή την στιγμή είναι καλά. Μετά είναι η οριζόντια αποκλιμάκωση. Να δούμε και τις κόκκινες περιοχές. Έχει μεγάλη σημασία το σύστημα υγείας που εκεί τα πράγματα πάνε βασανιστικά αργά, θέλουμε να δούμε καλύτερα νούμερα. Θα κοιτάμε και το θέμα του μεταλλαγμένου ιού. Ο ιός είναι εδώ πρέπει να τηρούμε τα μέτρα», ανέφερε ερωτηθείς για το ποιες είναι οι προϋποθέσεις για περαιτέρω άνοιγμα της κοινωνίας.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024