Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία : Ανησυχία για το παραλλαγμένο στέλεχος κοροναϊού από τη Βραζιλία - «Πρέπει να πάρουμε αυτά τα μέτρα»

Βρετανία : Ανησυχία για το παραλλαγμένο στέλεχος κοροναϊού από τη Βραζιλία – «Πρέπει να πάρουμε αυτά τα μέτρα»

Το παραλλαγμένο στέλεχος που εντοπίσθηκε στη Βραζιλία δικαιολογεί ως προφύλαξη την αναστολή των πτήσεων από τη Νότια Αμερική, λέει ο υπουργός Μεταφορών Σαπς.

Το παραλλαγμένο στέλεχος του κοροναϊού που εντοπίσθηκε στη Βραζιλία είναι αρκετά σημαντικό για να δικαιολογήσει το προληπτικό μέτρο της αναστολής των πτήσεων από τη Νότια Αμερική, δήλωσε σήμερα ο βρετανός υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως αυτό δεν σημαίνει ότι τα εμβόλια δεν θα είναι αποτελεσματικά για το στέλεχος αυτό.

«Όπως και με το παραλλαγμένο στέλεχος που είδαμε στο Κεντ (νότια Αγγλία) ή με αυτό στη Νότια Αφρική, είναι προς το συμφέρον μας να πάρουμε αυτή την προφύλαξη σταματώντας όλες αυτές τις πτήσεις από τη Βραζιλία και τη Νότια Αμερική», δήλωσε ο Σαπς στο Sky News.

«Οι επιστήμονές μας δεν λένε πως το εμβόλιο δεν θα λειτουργήσει εναντίον αυτού του στελέχους (…) όμως δεν θέλουμε να έχουμε προβλήματα αυτή την τελευταία στιγμή (της έναρξης των εμβολιασμών), γι’ αυτό έλαβα την απόφαση να απαγορεύσω αυτές τις πτήσεις ως επιπλέον προφύλαξη», εξήγησε ο Σαπς.

Ο βρετανός υπουργός Μεταφορών δήλωσε επίσης στο BBC πως οι επιστήμονες πιστεύουν ότι τα εμβόλια κατά της Covid-19 θα είναι αποτελεσματικά εναντίον του νέου παραλλαγμένου στελέχους του κοροναϊού που βρέθηκε στη Βραζιλία και πως ο ίδιος έλαβε την απόφαση να απαγορεύσει τις πτήσεις από τη Νότια Αμερική και την Πορτογαλία εξαιτίας των ανησυχιών ότι το παραλλαγμένο στέλεχος μεταδίδεται ταχύτερα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 2 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports Prime.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024