Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μαγιορκίνης : Στον μαραθώνιο της πανδημίας δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο νήμα του τέρματος

Μαγιορκίνης : Στον μαραθώνιο της πανδημίας δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο νήμα του τέρματος

Μήνυμα υπέρ της τήρησης των μέτρων, ειδικά τώρα που ανοίγουν τα καταστήματα, έστειλε κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης, ο επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής & Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής, Γκίκας Μαγιορκίνης

Μήνυμα υπέρ της τήρησης των μέτρων, ειδικά τώρα που ανοίγουν τα καταστήματα, έστειλε κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης, ο επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής & Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαγιορκίνης «στον μαραθώνιο της πανδημίας δεν έχουμε περάσει το μήνα του τέρματος».

«Στην Αττική υπάρχουν ήπιες αυξομειώσεις ενώ στη Θεσσαλονίκη μειώνεται το επιδημιολογικό φορτίο» επισήμανε ο κ. Μαγιορκίνης και συμπλήρωσε πως υπάρχει υποχώρηση των διαγνώσεων στους 65 ετών και άνω.

«Το στοίχημα είναι μεγάλο και θα παίξει ρόλο η τήρηση των μέτρων. Έχουμε καταφέρει πολλά. Είμαστε σίγουροι όμως ότι μπορούμε ακόμα περισσότερα» τόνισε.

Στην Ελλάδα συνεχίζει η μείωση των κρουσμάτων στην επικράτεια, ενώ σημειώνεται και σταδιακή υποχώρηση της πίεσης στο Σύστημα Υγείας, σύμφωνα με τον κ. Μαγιορκίνη.

Ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε πως ο αριθμός των διαγνώσεων παγκοσμίως έφτασε τις 800.000 ανά μέρα ενώ ο αριθμός των ατόμων που καταλήγουν αυξήθηκε στους 16.000 ημερησίως.

Στη Γαλλία υπήρξαν σημάδια επιδείνωσης της επιδημίας, στη Γερμανία υπάρχουν σημάδια σταθεροποίησης, στο Ηνωμένο Βασίλειο υπάρχουν τα πρώτα σημάδια κάμψης του τρίτου κύματος και στην Ιταλία υπάρχει σταθεροποίηση, σύμφωνα με τον κ. Μαγιορκίνη.

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024