Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σκληρή απάντηση Σπανάκη σε Δούρου για το ημιτελές έργο της ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου

Σκληρή απάντηση Σπανάκη σε Δούρου για το ημιτελές έργο της ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου

Ο κ. Σπανακής προσκαλεί και προκαλεί την κ. Δούρου να απαντήσει σε 5 ερωτήματα

Σκληρή απάντηση για τις ευθύνες της πρώην Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου αναφορικά με τα έργα ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου έδωσε ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Σπανάκης.

Σε δήλωσή του ο κ. Σπανάκης με αφορμή σχετική ανάρτηση της Ρένας Δούρου για έργα ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου επισημαίνει ότι θα αγωνιστεί για την ολοκλήρωση όλων των έργων ενώ την ίδια ώρα την προσκαλεί και την καλεί να απαντήσει σε πέντε ερωτήματα.

«Ήταν Απρίλιος του 2019, όταν η κα Δούρου ως Περιφερειάρχης Αττικής εγκαινίαζε το οδικό έργο της παραλιακής λεωφόρου Ποσειδώνος .

Ήταν λιγότερο από 2 μήνες πριν από τις πολιτικές εκλογές όταν άρον-άρον εγκαινίασε ένα ημιτελές έργο, χωρίς τις προσβάσεις και τα υδραυλικά έργα.

Ένα έργο που λόγω της ατελούς μελέτης του, προκλήθηκε αύξηση κόστους 50% από την αρχική σύμβαση.

Ένα έργο που δεν είχε εξασφαλίσει πιστώσεις για την ολοκλήρωση της β’ φάσης.

Το μόνο που κατάφερε με την εσπευσμένη δημοπράτηση του έργου, χωρίς πλήρη μελέτη, είναι να αναγκάσει την Διοίκηση του κ. Πατούλη να τρέχει και να μην φθάνει.

Χωρίς εξασφαλισμένες πιστώσεις για την β’ φάση, κατάφεραν να υψώσουν, ένα τοίχος χωμάτων στο παραλιακό μέτωπο εις βάρος των κατοίκων του Μοσχάτου», αναφέρει χαρακτηριστικά στη δήλωση του ο βουλευτής της ΝΔ και συνεχίζει και προσθέτει:

«Και τώρα τι μένει;

Η κα Δούρου να διαμαρτύρεται εκ του ασφαλούς – όταν το κόμμα της στο παρελθόν καταδίκαζε τα φαραωνικά έργα – οι δημοτικές Αρχές να καταγγέλλουν τις καθυστερήσεις και η Διοίκηση Πατούλη να προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα.

Δε θα δεχθώ ως Βουλευτής του Νοτίου Τομέα και γέννημα θρέμμα του Μοσχάτου μαθήματα αποτελεσματικότητας από την κ. Δούρου. Αντιθέτως θα αγωνιστώ για την ολοκλήρωση των έργων που έχουν ανάγκη οι κάτοικοι του Μοσχάτου, της Καλλιθέας αλλά και όλου του Λεκανοπεδίου της Αττικής».

Ο κ. Σπανακής προσκαλεί και προκαλεί την κ. Δούρου να απαντήσει στα 5 παρακάτω ερωτήματα:

1) Γιατί δημοπρατήσατε ένα έργο σπασμένο σε 2 φάσεις με ατελή μελέτη; Απόδειξη ότι το κόστος του έργου της α΄φάσης ανέβηκε στο 50% της σύμβασης.

2) Όταν εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου είχατε επισημάνει την ύπαρξη 2 φάσεων και ότι τα χώματα της α’ φάσης θα παρέμεναν μέχρι να ολοκληρωθεί και η β΄ φάση; Αν όχι, έχετε παραβεί τους περιβαλλοντικούς όρους.

3) Όταν αποφασίσατε να σπάσετε το έργο σε 2 φάσεις ,από ποιες πιστώσεις θα εξασφαλιζόταν η συνέχιση του έργου;

4) Πότε προβήκατε σε σύνταξη μελέτης διαχειριστικού κόστους για την λειτουργία του έργου και πως σκοπεύατε να αξιοποιήσετε τις εκτάσεις και τα κτίσματα;

5) Γιατί εγκαινιάσατε ένα έργο πριν από τις εκλογές, ενώ δεν είχε τελειώσει; Τα εγκαίνια νοούνται όταν το έργο ολοκληρώνεται στο σύνολο του.

«Το έργο αυτό είναι έργο ζωής για τους κατοίκους του Μοσχάτου, της Καλλιθέας και των γειτονικών Δήμων. Όλοι οι κάτοικοι αυτών των περιοχών χάσανε την πρόσβαση και την επαφή τους με την θάλασσα εδώ και αρκετές δεκαετίες μέχρι και την περίοδο των Ολυμπιακών έργων που η παραλία χρησιμοποιήθηκε δυστυχώς ως χώρος εναπόθεσης μπάζων.

Το τεράστιο αυτό έργο που θα αλλάξει το τοπίο στην περιοχή, πρέπει να τύχει ανάλογου σεβασμού και αντιμετώπισης.

Είναι ιερό καθήκον μου ως βουλευτού, κατοίκου αλλά και συνειδητού πολίτη αυτής της χώρας να δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να επιτευχθεί η ολοκλήρωση αυτού του έργου, με διαφάνεια και προς όφελος των πολιτών.

Ζητώ να δώσει άμεσα απαντήσεις στα καίρια αυτά ερωτήματα η κα Δούρου και είμαι ανοιχτός στον διάλογο μαζί της.

Έχω μάθει να υπηρετώ με συνέπεια  λόγου και έργων τους πολίτες και θα με βρίσκουν μπροστά τους όλοι οι διαστρεβλωτές που απεργάζονται σχέδια εις βάρος των πολιτών των Νοτίων Προαστίων», καταλήγει ο βουλευτής

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024