Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Η αρχή ενός αύριο γεμάτου νέες δυνατότητες»: Το 5G ανοίγει τον δρόμο για μια πιο ισότιμη κοινωνία

«Η αρχή ενός αύριο γεμάτου νέες δυνατότητες»: Το 5G ανοίγει τον δρόμο για μια πιο ισότιμη κοινωνία

Μέσω των δυνατοτήτων που διανοίγονται από το Vodafone Giga Network 5G, οι πόλεις μας, οι υπηρεσίες μας, η εκπαίδευση μπορούν να αλλάξουν προς το καλύτερο.

Ένας πρωταθλητής της ποδηλασίας βγαίνει για μια μοναχική βόλτα με το αγαπημένο του όχημα. Τίποτα ξεχωριστό μέχρι εδώ, έτσι δεν είναι; Στην περίπτωση του Χρήστου Σανδαλάκη, όμως, ενός παγκόσμιου πρωταθλητή tandem, αυτή η βόλτα δεν ήταν τίποτα λιγότερο από την πρόγευση μιας νέας ζωής, με περισσότερη αυτονομία και ισότητα. Ο λόγος; Ο αθλητής έχει απώλεια όρασης 99% και αυτή ήταν η πρώτη φορά που ποδηλατούσε χωρίς συνεπιβάτη. Η διαδρομή του, ένα μοναδικό επίτευγμα, ήρθε ως αποτέλεσμα των δυνατοτήτων που απελευθερώνονται από την τεχνολογία 5G, η οποία είναι πλέον διαθέσιμη μέσα από το Vodafone Giga Network 5G.

.

Αυτού του είδους οι ιστορίες αυξάνουν  τον ενθουσιασμό μας για την έλευση των απίστευτα υψηλών ταχυτήτων 5G στην Ελλάδα, αλλά και για την άμεση απόκριση και τη σχεδόν μηδενική καθυστέρηση στη μετάδοση δεδομένων που προσφέρει το Vodafone Giga Network 5G.

Μια πρωτιά με ιδιαίτερη αξία

Στην περίπτωση του Χρήστου, αυτή η τεχνολογία ήταν που του επέτρεψε να βιώσει μια εντελώς καινούργια εμπειρία ελευθερίας. Μέσα από ένα κινητό τηλέφωνο που ήταν προσαρμοσμένο στο κράνος του, ο Χρήστος μετέδιδε σε πραγματικό χρόνο εικόνα σε κλήση βίντεο με τον Σωτήρη, τον συναθλητή και οδηγό του. Μέχρι σήμερα, ο Σωτήρης ήταν συνεπιβάτης του σε κάθε του διαδρομή. Αυτή τη φορά, όμως, βρισκόταν σε διαφορετική τοποθεσία, στο εσωτερικό ενός βαν, και τον καθοδηγούσε από απόσταση. Για πρώτη φορά στη ζωή του, ο Χρήστος ολοκλήρωσε μόνος του την πορεία του.

«Ήταν απερίγραπτη η αίσθηση όταν έφτασα στον τερματισμό μόνος μου! Συνειδητοποίησα πως αυτό που πέρασα δεν ήταν μόνο ο τερματισμός, αλλά η αρχή ενός αύριο γεμάτο νέες δυνατότητες» δήλωσε ενθουσιασμένος ο αθλητής Χρήστος Σανδαλάκης, μετά την ολοκλήρωση της διαδρομής.

.

Σταδιακά, καθώς η τεχνολογία 5G θα εξαπλώνεται, θα απελευθερώνει νέες δυνατότητες για όλους μας, δίνοντας πνοή σε καινοτόμες τεχνολογικές εφαρμογές, οι οποίες μπορούν να συμβάλλουν στην οικοδόμηση μιας κοινωνίας που θα χαρακτηρίζεται από μεγαλύτερη ισότητα. Θα προσθέτει αμέτρητες ιστορίες επιτυχίας πλάι σε εκείνη του Χρήστου.

Άλματα προόδου

Μέχρι στιγμής, το Vodafone Giga Network 5G είναι διαθέσιμο σε περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ενώ μέχρι το τέλος του ερχόμενου οικονομικού έτους αναμένεται να έχει επιτύχει πληθυσμιακή κάλυψη της τάξης του 40% σε Πάτρα, Ηράκλειο, Λάρισα, Βόλο, Ιωάννινα, Χανιά, Τρίκαλα, Χαλκίδα, Κατερίνη, Σέρρες, Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη, Λαμία, Καλαμάτα και Ρόδο, ενώ σύντομα περισσότερες από 20 τέτοιες συσκευές θα είναι διαθέσιμες στα καταστήματα και τα e-shop της Vodafone.

Όμως ακόμη και εκείνοι που δεν θα πραγματοποιήσουν ακόμη τη μετάβαση στο 5G, θα επωφεληθούν από τον εκμοντερνισμό του δικτύου 4G, απολαμβάνοντας βελτιωμένη εμπειρία σύνδεσης και υψηλότερες ταχύτητες ακόμη και κατά 50% από την πρώτη μέρα.

.

Όπως δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας, Χάρης Μπρουμίδης:

«Το ταξίδι του 5G ξεκίνησε και είμαστε αποφασισμένοι να προσφέρουμε στους πολίτες και τις επιχειρήσεις της χώρας εφαρμογές από το αύριο που θα αλλάξουν τη ζωή τους. Οι επενδύσεις που υλοποιούμε σε δίκτυα και τεχνολογίες μας θα βοηθήσουν την Ελλάδα να επιταχύνει την πορεία της προς το ψηφιακό αύριο. Η επόμενη δεκαετία θα είναι η δεκαετία του 5G και η σταδιακή ψηφιοποίηση της ελληνικής κοινωνίας θα απελευθερώνει όλο και περισσότερες δυνατότητες σε ολοένα και μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού σε κάθε άκρη της Ελλάδας. Οι άνθρωποι της Vodafone νοιώθουμε βαθιά συγκινημένοι που ήδη από την αρχή αυτής της διαδρομής καταφέραμε να αποδείξουμε πως η νέα αυτή τεχνολογία δίνει νέα πνοή στις δυνατότητες και ευκαιρίες για όλους, ακόμη και για άτομα με αντικειμενικά εμπόδια στη ζωή τους».

Μάθετε περισσότερα για το Vodafone Giga Network 5G εδώ.

Sports in

Ολυμπιακός: Η «τρελή» πορεία, η πρόκληση και τα ελληνικά νιάτα

Το μέλλον χαμογελά πλατιά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024