Kαθ’ όλη τη διάρκεια της καλλιτεχνικής του πορείας, ο Ιάπωνας καλλιτέχνης Αzuma Μakoto έχει παρουσιάσει έργα που τοποθετούν τα άνθη στο επίκεντρο των αφηγήσεών του.

Διαφόρων ειδών φυτά και εντυπωσιακές συνθέσεις λουλουδιών μεταφέρονται συχνά σε απρόσμενες τοποθεσίες και περιβάλλοντα δοκιμάζοντας τα όρια του φυσικού κόσμου.

View this post on Instagram

A post shared by azumamakoto (@azumamakoto)

Ανάμεσα σε προηγούμενα project του Μakoto συναντάμε: ένα μπονσάι που διατηρείται εντός μιας φουτουριστικής βιόσφαιρας, περίτεχνα μπουκέτα που βυθίζονται στα πιο σκοτεινά σημεία του ωκεανού και λουλούδια που εκτοξεύονται στην στρατόσφαιρα.

Τώρα, ο καλλιτέχνης έχει ξεκινήσει να μελετά τον τρόπο που η ύπαρξη των λουλουδιών μεταβάλλεται όταν εκείνα μεταφέρονται σε παγωμένα σημεία του πλατήτη.

View this post on Instagram

A post shared by azumamakoto (@azumamakoto)

«Η νέα εγκατάσταση στήθηκε στο Χοκάιντο της Ιαπωνίας, σε ένα μέρος που κάποιοι αποκαλούν και “τέλος του κόσμου” καθώς είναι γεμάτο ξεραμένα πεύκα και τον χειμώνα παγώνει εντελώς» αναφέρει ο καλλιτέχνης.

Ο Αzuma Μakoto μπόρεσε εκεί να εξερευνήσει άγνωστες ιδιότητες των λουλουδιών και να μάθει πως εκφράζονται και αλλάζουν κάτω από τέτοιου είδους συνθήκες.

View this post on Instagram

A post shared by azumamakoto (@azumamakoto)

Απέναντι στο λευκό, χιονισμένο τοπίο, οι παγωμένες συνθέσεις αποκτούν ακόμα περισσότερη ένταση καθώς τα ζωντανά τους χρώματα έρχονται σε αντίθεση με το περιβάλλον.