Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φλωρεντία : Η πόλη που διατηρεί μέχρι και σήμερα τη μεσαιωνική της αρχιτεκτονική

Φλωρεντία : Η πόλη που διατηρεί μέχρι και σήμερα τη μεσαιωνική της αρχιτεκτονική

Η Φλωρεντία ήταν ένα κέντρο μεσαιωνικού ευρωπαϊκού εμπορίου και χρηματοδότησης και μια από τις πλουσιότερες πόλεις της εποχής

H Φλωρεντία είναι μια πόλη στην Κεντρική Ιταλία και η πρωτεύουσα της περιοχής της Τοσκάνης. Είναι η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη στην Τοσκάνη, με 383.084 κατοίκους το 2013 και πάνω από 1.520.000 στην μητροπολιτική περιοχή της.

Ιστορία

Η Φλωρεντία ήταν ένα κέντρο μεσαιωνικού ευρωπαϊκού εμπορίου και χρηματοδότησης και μια από τις πλουσιότερες πόλεις της εποχής.

Θεωρείται από πολλούς ακαδημαϊκούς ότι ήταν η γενέτειρα της Αναγέννησης και ονομάστηκε «η Αθήνα του Μεσαίωνα». Η ταραχώδης πολιτική ιστορία της περιλαμβάνει περιόδους διακυβέρνησης από την ισχυρή οικογένεια Medici και πολλές θρησκευτικές και δημοκρατικές επαναστάσεις.

Από το 1865 έως το 1871 η πόλη χρησίμευσε ως πρωτεύουσα του Βασιλείου της Ιταλίας (ιδρύθηκε το 1861). Η διάλεκτο της Φλωρεντίας αποτελεί τη βάση των τυπικών ιταλικών και έγινε η γλώσσα του πολιτισμού σε όλη την Ιταλία λόγω του κύρους των αριστουργημάτων των Dante Alighieri, Petrarch, Giovanni Boccaccio, Niccolò Machiavelli και Francesco Guicciardini.

Πολιτισμός-Οικονομία

Η πόλη προσελκύει εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο και η UNESCO κήρυξε το Ιστορικό Κέντρο της Φλωρεντίας ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς το 1982.

Η πόλη φημίζεται για τον πολιτισμό, την αναγεννησιακή τέχνη, την αρχιτεκτονική και τα μνημεία της. Περιέχει επίσης πολλά μουσεία και γκαλερί τέχνης, όπως η Πινακοθήκη Uffizi και το Palazzo Pitti και εξακολουθεί να ασκεί επιρροή στους τομείς της τέχνης, του πολιτισμού και της πολιτικής.

Λόγω της καλλιτεχνικής και αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της Φλωρεντίας, η Forbes την έχει κατατάξει ως μια από τις ομορφότερες πόλεις του κόσμου.

Η Φλωρεντία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ιταλική μόδα και κατατάσσεται στις 15 κορυφαίες πρωτεύουσες μόδας του κόσμου από το Global Language Monitor.

Επιπλέον, είναι ένα σημαντικό εθνικό οικονομικό κέντρο, καθώς και τουριστικό και βιομηχανικό κέντρο. Το 2008 η πόλη είχε το 17ο υψηλότερο μέσο εισόδημα στην Ιταλία, σύμφωνα με το en.wikipedia.

Φώτο

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024