Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ : Σε εξέλιξη η κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή για την παραπομπή Τραμπ

ΗΠΑ : Σε εξέλιξη η κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή για την παραπομπή Τραμπ

Η Βουλή, που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς, αναμένεται να υπερψηφίσει την πρόταση παραπομπής του Ντόναλντ Τραμπ για δεύτερη φορά μέσα ένα χρόνο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ για την παραπομπή του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σε δίκη, στον απόηχο της εισβολής των οπαδών του στο Καπιτώλιο και λίγες μέρες πριν την ορκωμοσία Μπάιντεν.

H Βουλή των Αντιπροσώπων – εν μέσω φόβου για νέες ταραχές – συνεκλήθη προκειμένου να συζητήσει το άρθρο παραπομπής του Τραμπ για «υποκίνηση εξέγερσης», καθώς θεωρείται ότι ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος με την εμπρηστική του ρητορική οδήγησε τους οπαδούς του στα σοβαρά επεισόδια που «σημάδεψαν» το Καπιτώλιο των ΗΠΑ και έγραψαν μια μαύρη σελίδα στην ιστορία των ΗΠΑ.

Η ψηφοφορία και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων αναμένεται να διαρκέσει 60 με 90 λεπτά. Μέχρι στιγμής, εννιά Ρεπουμπλικανοί συντάχθηκαν με τους Δημοκρατικούς και ψήφισαν υπέρ της παραπομπής.

Η Βουλή, που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς, αναμένεται να υπερψηφίσει την πρόταση παραπομπής για δεύτερη φορά μέσα ένα χρόνο.

Η Γερουσία θα αργήσει να συζητήσει το θέμα της παραπομπής Τραμπ, ενώ η ορκωμοσία Μπάιντεν πλησιάζει

Εφόσον λοιπόν δεν αναμένονται ιδιαίτερες εκπλήξεις από τη σημερινή διαδικασία στη Βουλή, τα βλέμματα είναι στραμμένα στη Γερουσία και στο τι θα ψηφίζουν οι Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές που έχουν και την πλειοψηφία.

Πάντως, ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία, Μιτς Μακόνελ δεν θα κάνει χρήση των έκτακτων εξουσιών του για να συγκαλέσει μια συνεδρίαση του Σώματος αυτήν την εβδομάδα.

Ο ίδιος ο Μακόνελ, δήλωσε σήμερα ότι δεν έχει λάβει ακόμη την οριστική του απόφαση για το πώς θα ψηφίσει εφόσον παραπεμφθεί ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

«Δεν έχω λάβει μια οριστική απόφαση για το πώς θα ψηφίσω», αναφέρει ο Μακόνελ σε ένα υπόμνημα που απευθύνεται στους Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές. Πρόσθεσε ότι θα ακούσει πρώτα τα νομικά επιχειρήματα που θα παρουσιαστούν στη Γερουσία.

Οι Δημοκρατικοί, μεταξύ των οποίων και ο επικεφαλής τους στη Γερουσία, Τσακ Σούμερ, πίεζαν τον Μακόνελ να συμφωνήσει να συγκαλέσει νωρίτερα το Σώμα. Νωρίτερα, μια πηγή που μίλησε στο πρακτορείο Reuters ανέφερε ότι η Γερουσία έχει ήδη προγραμματίσει για την Παρασκευή μια τυπική συνεδρίαση (pro forma), που συνήθως διαρκεί μόνο λίγα λεπτά και στην οποία είναι παρόντες ελάχιστοι γερουσιαστές.

Δείτε live τη συνεδρίαση:

Sports in

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (24/4): Πού θα δείτε play offs και Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός

Δείτε το σημερινό (24/4) πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024