Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μαζί με τα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο»: «Ελληνική Μυθολογία» από την Εκδοτική Αθηνών

Μαζί με τα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο»: «Ελληνική Μυθολογία» από την Εκδοτική Αθηνών

Η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» προσφέρει στο αναγνωστικό κοινό τη σειρά «Ελληνική Μυθολογία», την έγκριτη έκδοση της «Εκδοτικής Αθηνών», το μεγαλόπνοο έργο που ο κορυφαίος Έλληνας φιλόλογος Ι. Θ. Κακριδής σχεδίασε και επεξεργάστηκε

Το Σάββατο με «ΤΑ ΝΕΑ»: «Ελληνική Μυθολογία»

Ελληνική Μυθολογία

Σε συνεργασία με την Εκδοτική Αθηνών και την υπογραφή του κορυφαίου έλληνα φιλολόγου Ιωάννη Κακριδή και 25 εκλεκτών επιστημόνων, ελλήνων και ξένων.

Ενα μνημειώδες έργο για τον μαθητή, τον δάσκαλο, τον γονιό, πλούσια εικονογραφημένο, με τα αριστουργήματα της αρχαίας τέχνης.

Ενα έργο αναφοράς για κάθε αναγνώστη που θέλει να συνδυάσει την απόλαυση με τη γνώση, διαβάζοντας κείμενα για τους αρχαίους μύθους γραμμένα με τρόπο επιστημονικό και παράλληλα γλαφυρό.

Με τη σφραγίδα της Εκδοτικής Αθηνών και του Ιωάννη Κακριδή

Αυτή την εβδομάδα ο πρώτος τόμος:

Εισαγωγή, Aνάλυση και Ερμηνεία του Ελληνικού Μύθου

-Τι είναι ο μύθος.

-Γιατί η ελληνική μυθολογία έχει κατακτήσει την οικουμένη.

-Ποια η πρωταρχική πατρίδα κάθε μύθου.

-Με ποιες αφορμές δημιουργήθηκαν οι μύθοι.

-Ποια η βαθύτερη σημασία των μύθων για τον ανθρώπινο πολιτισμό.

Η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» προσφέρει στο αναγνωστικό κοινό τη σειρά «Ελληνική Μυθολογία», την έγκριτη έκδοση της «Εκδοτικής Αθηνών», το μεγαλόπνοο έργο που ο κορυφαίος Έλληνας φιλόλογος Ι. Θ. Κακριδής σχεδίασε και επεξεργάστηκε, αφενός συγγράφοντας μεγάλο μέρος ο ίδιος, αφετέρου συντονίζοντας κι εποπτεύοντας τα κείμενα άλλων ειδικών στη μυθολογία, Ελλήνων και ξένων, που περιέχονται σε αυτό.

Επειτα από τον πρώτο, εισαγωγικό τόμο, θα ακολουθήσουν τόμοι στους οποίους θα παρουσιαστούν οι μύθοι σχετικά με την Κοσμογονία και τους θεούς. Σε κάθε μυθολογική ενότητα, πρώτα δίνεται ο μύθος, και οι κύριες παραλλαγές του, με τρόπο ώστε το ευρύ κοινό, και όχι μόνο οι «ειδικοί», να τον διαβάζει ευχάριστα, σαν παραμύθι· έπειτα, ακολουθεί ο αναλυτικός σχολιασμός του μύθου: τα συστατικά του στοιχεία, τα στερεότυπα θέματα, η τυχόν αναγωγή του σε αναμνήσεις πολέμων και μακρινών ταξιδιών, ή σε λαϊκά παραμύθια, ή και σε παλιά μαγικά και λατρευτικά έθιμα· τέλος, σημειώνεται η ενδεχόμενη εκμετάλλευση του μύθου από την πολιτική προπαγάνδα.

Πρόκειται για έργο μνημειώδες ˗πλούσια εικονογραφημένο με αριστουργήματα της αρχαίας τέχνης, το οποίο επίσης περιλαμβάνει γεωγραφικούς χάρτες, γενεαλογικά δέντρα, σχέδια και, στο τέλος κάθε τόμου, βιβλιογραφία˗ γραμμένο με τρόπο γλαφυρό και παράλληλα επιστημονικό, έτσι ώστε ο αναγνώστης να απολαμβάνει το ανάγνωσμα και συγχρόνως να μαθαίνει την πρώτη αρχή και την εξέλιξη κάθε μύθου.

Ο πρώτος και εισαγωγικός τόμος της «Ελληνική Μυθολογία» αποτελεί τη βάση για την κατανόηση των αρχαίων μύθων. Εξετάζεται η έννοια «μύθος» στην πορεία της από τους αρχαίους έως τους νεότερους χρόνους και επιχειρείται η προσέγγιση της μυθικής σκέψης ως της ανθρώπινης προσπάθειας να αντιμετωπίσει τα ερωτήματα για το πώς γεννήθηκε ο κόσμος και ποιες ανώτερες δυνάμεις τον κυβερνούν, προτού ο άνθρωπος φτάσει σε προχωρημένα στάδια του πολιτισμού και επιχειρήσει να δώσει απαντήσεις με τη λογική. Επίσης, διερευνάται ο λόγος για τον οποίο οι θεοί και οι ήρωες της ελληνικής αρχαιότητας κατέκτησαν την οικουμένη, και αναζητείται η πρωταρχική πατρίδα κάθε μύθου που αναφέρεται στις ελληνικές πηγές, καθώς και η αφορμή που οδήγησε στη σύλληψή του. Τέλος, ο αναγνώστης παρακολουθεί την ιστορία των μυθολογικών ερευνών από την αρχαιότητα έως σήμερα.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024