Μετά την αποκάλυψη του νέου της λογότυπου (και τους minimal techno συνειρμούς που αυτό έφερε) η CIA έδωσε στη δημοσιότητα εκατοντάδες αποχαρακτηρισμένα έγγραφα σχετικά με τα UFO. Όποιος επιθυμεί μπορεί να τα κατεβάσει δωρεάν από εδώ.

Τα έγγραφα που χρονολογούνται από το 1980, περιλαμβάνουν σύμφωνα με την ίδια την CIA όλες τις πληροφορίες που διαθέτει η υπηρεσία σχετικά με τα αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα (ΑΤΙΑ) ή καλύτερα τα «μη αναγνωρισμένα εναέρια φαινόμενα», όπως προτιμούν να τα περιγράφουν.

Τα έγγραφα είναι σε μορφή PDF και έχουν κυκλοφορήσει από το «The Black Vault», που αυτοπεριγράφεται ως «το μεγαλύτερο αρχείο αποχαρακτηρισμένων εγγράφων στον κόσμο».

Ο ιδρυτής του ιστότοπου John Greenewald Jr. αναφέρει πως έλαβε τα PDF μετά από χρόνια αιτημάτων.

Τον Ιούλιο του περασμένου έτους, το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι θα αποκαλύπτει νέα ευρήματα σχετικά με τα UFO κάθε έξι μήνες. Η ανακοίνωση αυτή ήρθε μετά τον επίσημο αποχαρακτηρισμό τριών εγγράφων τον Απρίλιο του 2020, τα οποία αφορούσαν τρεις αναφορές για UFO που είχαν διαρρεύσει για πρώτη φορά το 2007 και το 2017.

Παρόλο που η CIA ισχυρίζεται ότι τα έγγραφα που κυκλοφόρησαν είναι όλα όσα βρίσκονται στην κατοχή της, ο Greenewald δεν είναι ιδιαίτερα πεπεισμένος και δηλώνει πως δεν υπάρχει τρόπος να επαληθευτεί πλήρως ο ισχυρισμός.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr