Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
To Detroit πέθανε, ζήτω το Detroit!

To Detroit πέθανε, ζήτω το Detroit!

Οι διοργανωτές της σημαντικότερης αμιγώς αυτοκινητιστικής έκθεσης των ΗΠΑ αποφάσισαν να ακυρώσουν το φετινό εκθεσιακό event για ευνόητους λόγους, αντικαθιστώντας το όμως με μια επταήμερη γιορτή… σπονδή στους θεούς των V8 η οποία θα πραγματοποιηθεί σε πίστα στο Pontiac του Michigan.

Οι διεθνείς εκθέσεις αυτοκινήτων είναι από τους κλάδους που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από την πανδημία του κορωνοϊού, αν και η πτώση των πάλαι ποτέ εξαιρετικά δημοφιλών διοργανώσεων είχε ξεκινήσει πολύ νωρίτερα, εξαιτίας των νέων μέσων κοινωνικής δικτύωσης και επικοινωνίας.

Για όλους τους παραπάνω λόγους οι διοργανωτές της έκθεσης του Detroit για το 2021 η οποία είχε ήδη μετατεθεί για τον Σεπτέμβριο λόγω της πανδημίας, αποφάσισαν να την ακυρώσουν, προτιμώντας να διοργανώσουν  ένα επταήμερο φεστιβάλ, στα πρότυπα του Goodwood, σε ανοιχτό χώρο και συγκεκριμένα στην πίστα Μ1 Concourse στην περιοχή Pontiac η οποία βρίσκεται βόρεια της πόλης του Detroit.

H πίστα μήκους 1,5 μιλίου θα χρησιμοποιηθεί τόσο για στατικές παρουσιάσεις, φιλοξενώντας περίπτερα στον περιβάλλοντα χώρο της έκτασης περίπου 150.000 τετραγωνικών μέτρων όσο και δυναμικά events με χρήση της αγωνιστικής διαδρομής με τον τρόπο που οι Αμερικανοί συνηθίζουν.

H νέα μορφή της έκθεσης βασίζεται ουσιαστικά στο concept Motor Bella μια διοργάνωση που οι ιθύνοντες Detroit ήθελαν να τρέξουν εκ παραλλήλου με την παραδοσιακή έκθεση στο κέντρο της πόλης και η οποία θα φιλοξενούσε ευρωπαϊκά supercars που οι παρευρισκόμενοι θα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εν δράσει.

Αυτό που διατηρείται επίσης σε σχέση με τον προηγούμενο προγραμματισμό είναι η ημερομηνία διεξαγωγής, δηλαδή από 21 έως 26 Σεπτεμβρίου μιας και η απόπειρα διοργάνωσης οποιουδήποτε event σε εξωτερικούς χώρους τον χειμώνα οπότε και παραδοσιακά πραγματοποιείτο η έκθεση του Detroit είναι απαγορευτική στην συγκεκριμένη περιοχή του πλανήτη λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών.

Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση του Detroit δεν έχει πραγματοποιηθεί από τον Ιανουάριο του 2019 καθώς το 2020 αφού αναπρογραμματίστηκε για Ιούνιο για να μην συμπίπτει χρονικά με το ανερχόμενο CES του Las Vegas τελικά ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας. Στην συνέχεια επαναπρογραμματίστηκε για τον Ιούνιο του 2021 και μετά για το φθινόπωρο αποκτώντας αυτή την νέα μορφή η οποία όπως σημειώνουν οι διοργανωτές μπορεί να ξαναλλάξει εφόσον υπάρξει βελτίωση σε ό,τι αφορά το μέτωπο της πανδημίας.

«Παρακολουθώντας για καιρό την πορεία της πανδημίας και τις εξελίξεις με τα εμβόλια και διαπιστώνοντας ότι σε ορισμένες περιοχές υπάρχει βελτίωση σε άλλες επιδείνωση, κατέστη σαφές ότι δεν μπορούμε να διοργανώσουμε μια έκθεση όπως θα θέλαμε. Δεν εγκαταλείπουμε παρ΄όλα αυτά το project και θα κάνουμε ότι περνάει από τον χέρι μας με δεδομένες τις συνθήκες. Δεν μπορώ ακόμα να μιλήσω για το μέλλον καθώς οι εκθέσεις σε όλο τον κόσμο αναβάλλονται και ορισμένες ακυρώνονται δια παντός ωστόσο με δεδομένο την θετική επίδραση της έκθεσης στο Νοτιανατολικό Michigan θα κάνουμε ό,τι μπορούμε» ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του ο Doug North, προέδρος της έκθεσης του Detroit.

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024