Έντονη ανησυχία επικρατεί στο νησί των Λειψών, καθώς τις τελευταίες ημέρες έχουν βρεθεί 10 άτομα, συνολικά, να είναι φορείς του κοροναϊού.
Μάλιστα από τους δέκα, οι τέσσερις είναι εκπαιδευτικοί.
Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου ο δήμαρχος, Φώτης Μάγγος, τα δέκα άτομα ήρθαν στο νησί την προηγούμενη εβδομάδα.
Σε rapid test που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ότι είναι θετικοί και μπήκαν αμέσως σε καραντίνα. Ο κ. Μάγγος ανέφερε, επίσης, ότι τα παραπάνω άτομα θα ελεγχθούν και με μοριακό έλεγχο προκειμένου να υπάρχει βεβαιότητα. Δείγματα μεταφέρονται στο νοσοκομείο της Λέρου για τον έλεγχο. Να σημειωθεί ότι τα πρώτα δύο κρούσματα εκπαιδευτικών είχε δημοσιοποιήσει η ΕΡΤ με προηγούμενο ρεπορτάζ.
Η δημοτική αρχή Λειψών εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση:
«Λόγω της εμφάνισης κρουσμάτων Covid-19 στο νησί μας, τις τελευταίες μέρες, ανακοινώνουμε τα παρακάτω:
1) Αυστηρή τήρηση των μέτρων απ’ όλους ανεξαιρέτως στο ακέραιο, 2) Προληπτική παραμονή σε καραντίνα όσων ταξίδεψαν πρόσφατα ή ήρθαν σε οποιαδήποτε επαφή με τα 10 επιβεβαιωμένα κρούσματα, μέχρι να κάνουν το τεστ και οι ίδιοι, 3) Το δημοτικό κατάστημα και το ΚΕΠ θα παραμείνουν κλειστά για το κοινό, 4) Οι γονείς να μη στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, 5) Στους 10 συμπολίτες μας που βγήκαν θετικοί θα ληφθούν εκ νέου δείγματα προκειμένου να γίνει μοριακός έλεγχος από δημόσιο νοσοκομείο που διαθέτει τον εξοπλισμό. Στην περίπτωση που θα επιβεβαιωθούν, προγραμματίζεται μαζικός έλεγχος των κατοίκων από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Τα παραπάνω ισχύουν μέχρι νεωτέρας.»
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).