Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μαρία Κάλλας : Σπάνιο στιγμιότυπο της ντίβας της όπερας

Μαρία Κάλλας : Σπάνιο στιγμιότυπο της ντίβας της όπερας

Μια σπάνια φωτογραφία με την Μαρία Κάλλας από το 1977, έφερε στο φως της δημοσιότητας ο Άρης Λουπάσης

Μια σπάνια φωτογραφία με την Μαρία Κάλλας  ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Η Μαρία Κάλλας υπήρξε η σπουδαιότερη σοπράνο που γεννήθηκε ποτέ.

Η εμβληματική σταρ της όπερας έχτισε μια μεγάλη καριέρα ενώ απασχόλησε και με την προσωπική της ζωή καθώς η θυελλώδης της σχέση με τον Αριστοτέλη Ωνάση.

Ο Άρης Λουπάσης έχει δημιουργήσει στο Instagram έναν λογαριασμό, μέσα από τον οποίο συχνά με αναρτήσεις του μας ταξιδεύει στο χρόνο, δημοσιεύοντας σπάνιες φωτογραφίες από το παρελθόν αγαπημένων ελλήνων σταρ.

Σε μία από τις αναρτήσεις του, ο Άρης Λουπάσης δημοσίευσε μία ακόμα σπάνια vintage φωτογραφία, αυτή τη φορά με την Μαρία Κάλλας έξω από το διαμέρισμά της στο Παρίσι, λίγους μήνες πριν φύγει από τη ζωή, όπου φαίνεται η αλλαγή στην εικόνα της.

Γράφει ο Άρης Λουπάσης στη λεζάντα της φωτογραφίας που δημοσίευσε:

«Η Μαρία Κάλλας σε μία από τις τελευταίες και σπάνιες φωτογραφίες λίγους μήνες πριν φύγει από την ζωή το 1977 στην είσοδο του κτιρίου που βρίσκεται το διαμέρισμα της στην Avenue Georges-Mandel 36 στο Παρίσι με έντονη την αλλαγή στην εικόνα και την βαθιά μελαγχολία στα μάτια της.

Η είδηση του γάμου του Αριστοτέλη Ωνάση με την Τζάκι Κένεντι το 1968 θα αποτελέσει και το γεγονός που θα επηρεάσει καταλυτικά τόσο την προσωπική όσο και την επαγγελματική πορεία της με εμφανή την φθορά στην φωνή και την εικόνα στις μετέπειτα εμφανίσεις της.

Παρά τον χωρισμό της με τον Έλληνα μεγιστάνα, οι συναντήσεις τους τα επόμενα χρόνια θα είναι για εκείνη μικρές δόσεις ευτυχίας μέχρι τον χαμό του το 1975 που θα επιδεινώσει την ήδη κλονισμένη υγεία της.

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης θα «φύγει» στην αγκαλιά της στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται στο Παρίσι με την ίδια να δηλώνει σε δημ/φο περιοδικού: «Είμαστε κοντά ο ένας στον άλλο μέχρι το τέλος.

Ο Αρίστος πέθανε στην αγκαλιά μου και σε παρακαλώ μην το ξεχάσεις αυτό». Ο μοναδικός άντρας που θα αγαπήσει με όλη την δύναμη της ψυχής της σε μια περίοδο όπου κυριαρχεί απόλυτα στις μεγαλύτερες σκηνές του κόσμου αποτελώντας ένα παγκόσμιο μουσικό φαινόμενο αξεπέραστο κυριολεκτικά μέχρι και σήμερα.

Τα δύο τελευταία χρόνια της ζωής της απομονώνεται στο διαμέρισμα της στο Παρίσι και επιλέγει την μοναχικότητα αναπολώντας τις αναμνήσεις μιας ολόκληρης ζωής με συντροφιά τα δύο αγαπημένα της σκυλιά και την πιστή από το 1955 οικονόμο της Μπρούνα.

Τον Σεπτέμβριο του 1977 θα φύγει από την ζωή από καρδιακή προσβολή βυθίζοντας σε θλίψη εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο με την παγκόσμια Όπερα να θρηνεί την απόλυτη Θεά της.

Δυο χρόνια αργότερα, η αγαπημένη της φίλη μουσικός Βάσω Δεβετζή μεταφέρει αεροπορικώς την τέφρα της από το Παρίσι και με συνοδεία Κυβερνητικών Εκπροσώπων, μελών του Πολεμικού Ναυτικού και του Αλέξη Μινωτή θα την σκορπίσει ανοιχτά του Σαρωνικού, μένοντας για πάντα στην καρδιά ενός ολόκληρου πλανήτη που υποκλίθηκε στο μεγαλειώδες ταλέντο και την ανεπανάληπτη προσωπικότητα της.

Δείτε παρακάτω τη φωτογραφία που δημοσίευσε ο Άρης Λουπάσης με την Μαρία Κάλλας:

Sports in

Η μεγαλύτερη βραδιά στην ιστορία του Ολυμπιακού

Λίγο πριν την συμπλήρωση 100 χρόνων ζωής, ο Ολυμπιακός ζει την μεγαλύτερη βραδιά της ιστορίας του με την πρόκριση στα ημιτελικά μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024