Οι πρόεδροι Κύπρου και Αιγύπτου έδωσαν ιδιαίτερο βάρος στον τομέα της ενέργειας και αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τις εξελίξεις περιφερειακών ζητημάτων που αφορούν την Ανατολική Μεσόγειο.

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε χθες Πέμπτη ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης με τον ομόλογό του της Αιγύπτου Αμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι.

Η αιγυπτιακή προεδρία

Οπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της αιγυπτιακής Προεδρίας, πρέσβης Μπάσαμ Ράντι, κατά την επικοινωνία τους, τους δύο ηγέτες απασχόλησαν οι διμερείς σχέσεις και τα περιφερειακά θέματα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Οι πρόεδροι Κύπρου και Αιγύπτου έδωσαν ιδιαίτερο βάρος στον τομέα της ενέργειας και αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τις εξελίξεις περιφερειακών ζητημάτων που αφορούν την Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με την αιγυπτιακή Προεδρία.

Ικανοποίηση Αναστασιάδη

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις ισχυρές σχέσεις των δύο χωρών σε διάφορους τομείς.

Παράλληλα, τόνισε τα προγράμματα συνεργασίας και φιλίας με την Αίγυπτο, καθώς και την περαιτέρω ενίσχυση της από κοινού συνεργασίας με την Ελλάδα.

Ο αιγύπτιος πρόεδρος Αλ Σίσι εξήρε τη συνεχή ανάπτυξη της συνεργασίας Αιγύπτου και Κύπρου και επιβεβαίωσε την επιθυμία του να συνεχιστούν και να αναπτυχθούν ακόμη περισσότερο, τόσο η διμερής συνεργασία Αιγύπτου – Κύπρου όσο και η κοινή τους συνεργασία με την Ελλάδα.

Πηγή: ΑΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr