Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παναγιωτόπουλος : Ενδέχεται να ληφθούν πρόσθετα μέτρα λόγω Φώτων - Πρέπει να βρεθεί η σωστή ισορροπία

Παναγιωτόπουλος : Ενδέχεται να ληφθούν πρόσθετα μέτρα λόγω Φώτων – Πρέπει να βρεθεί η σωστή ισορροπία

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, ανέφερε ότι αποφάσεις για το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων, θα ληφθούν  μετά τα μέσα του Ιανουαρίου, οπότε και θα έχουμε καλύτερη εικόνα για το αποτύπωμα των γιορτών στην πανδημία.

Την ανάγκη να βρεθεί η σωστή ισορροπία, μεταξύ των μέτρων προστασίας για τον κοροναϊό και του ανοίγματος της αγοράς, τόνισε ο επιδημιολόγος Τάκης Παναγιωτόπουλος, μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας.

Ο ίδιος εξέφρασε τη λύπη του για τις εικόνες μέσα και έξω από τους ναούς ανήμερα των Φώτων, αφήνοντας ανοιχτο το ενδεχόμενο να ληφθούν πρόσθετα μέτρα, ενώ σημείωσε ότι αποφάσεις για το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων, ληφθούν  μετά τα μέσα του Ιανουαρίου, οπότε και θα έχουμε καλύτερη εικόνα για το αποτύπωμα των γιορτών στην πανδημία.

Σημείωσε δε ότι το άνοιγμα της αγοράς πρέπει να γίνει «βήμα – βήμα άνοιγμα για να ξέρουμε την ακριβή επίπτωση του κάθε βήματος»

Για τα σχολεία

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτόπουλο, «περί τα μέσα του μήνα (15 – 20) Ιανουαρίου  που θα μπορούμε να δούμε τα δεδομένα θα αποφασίσουμε και για τις υπόλοιπες βαθμίδες του σχολείου».

«Υπάρχει και το ενδεχόμενο να ανοίξει μόνο η Γ’ Λυκείου, είναι μέσα στα σενάρια», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ επισήμανε ότι για όσους δεν ανήκουν στη λίστα των σοβαρών νοσημάτων  πρέπει να πάνε στο σχολείο, στη δουλειά τους, πάντοτε με την τήρηση των μέτρων προφύλαξης.

«Λυπηρό που η εκκλησία έχει προτάξει το τελετουργικό»

Για τα όσα έγιναν στα Θεοφάνεια, σχολίασε ότι είναι «πολύ λυπηρό που η εκκλησία έχει προτάξει το τελετουργικό, κι όχι την υγεία των ανθρώπων, δεν είναι σωστό, και ενδέχεται να το πληρώσουμε. Εικόνες που δείχνετε ευνοούν την υπερμετάδοση, όχι τη μετάδοση».

«Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να ξέρουμε τις συνέπειες των εορταστικών ημερών και πρέπει να περιμένουμε λίγο περισσότερο» διευκρίνισε, μιλώντας στον Σκάι, προσθέτοντας ότι «ενδέχεται να ληφθούν κάποια στιγμή και πρόσθετα μέτρα, ενδεχομένως λόγω Φώτων και πρέπει να είμαστε έτοιμοι».

Πρέπει να βρεθεί η σωστή ισορροπία

Σημείωσε δε ότι «πρέπει να βρούμε τη σωστή ισορροπία μέτρων και λειτουργίας μπορεί να σκεφθεί κάποιος διάφορους συνδυασμούς… Επί παραδείγματι στην Ισπανία τα καταστήματα της εστίασης λειτουργούν μέχρι τις 6 το απόγευμα επιτρέποντας μια μικρή λειτουργία. Άλλα ωράρια για καταστήματα Α είδους και άλλα για καταστήματα Β είδους», εξήγησε ο καθηγητής.

«Είμαι μάλλον αντίθετος με τη στάση ‘όσο πιο πολλά μέτρα τόσο πιο καλά’ ούτε περισσότερα ούτε λιγότερα μέτρα, και τα δύο έχουν αρνητικές συνέπειες. Βήμα – βήμα άνοιγμα για να ξέρουμε την ακριβή επίπτωση του κάθε βήματος χωρίς να είναι καθολικό» ξεκαθάρισε ο επιδημιολόγος. Όπως πρόσθεσε, η παράταση ενός αυστηρού lockdown κανονικά είναι ένα μέτρο που δεν πρέπει να κρατάει πολύ.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024