ΗΠΑ : Νέα ένταση έξω από το Καπιτώλιο –Χρήση δακρυγόνων κάνει η αστυνομία
Στόχος της αστυνομίας είναι να απομακρύνει τον κόσμο από το Καπιτώλιο πριν τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας στις 18:00 (τοπική ώρα).
Νέα ένταση βρίσκεται σε εξέλιξη έξω από το Καπιτώλιο.
Όπως αναφέρει ο ανταποκριτής του MEGA,Πέτρος Κασφίκης, η αστυνομία κάνει χρήση δακρυγόνων την ώρα που η εθνική φρουρά είναι καθ΄οδόν προς την Ουάσινγκτον.

Στόχος της αστυνομίας είναι να απομακρύνει τον κόσμο από το Καπιτώλιο πριν τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας στις 18:00 (τοπική ώρα).

ΗΠΑ: FBI και Εθνοφρουρά ενισχύουν τις δυνάμεις στο Καπιτώλιο
Υπενθυμίζεται πως έκκληση για άμεση ενίσχυση έκαναν οι επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων στο Καπιτώλιο και όπως μεταδίδει το NBC άνδρες του FBI, της Εθνοφρουράς αλλά και των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ σπεύδουν για να τους υποστηρίξουν στην προσπάθεια τους να δοθεί ένα τέλος στο χάος που επικρατεί.
Πηγές του FBI μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο χαρακτήρισαν την κατάσταση εξαιρετικά ανησυχητική επιβεβαιώνοντας ότι ήδη έχουν σταλεί ενισχύσεις προς τις αστυνομικές δυνάμεις.
Μέλη της Εθνοφρουράς της Ουάσινγκτον και από τις γειτονικές πολιτείες της Βιρτζίνια και του Μέριλαντ κινητοποιούνται σε μια προσπάθεια αποκατάστασης της τάξης στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα υπό το πρίσμα της εξέγερσης διαδηλωτών, υποστηρικτών του προέδρου Τραμπ που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο για να εμποδίσουν την επικύρωση της νίκης του Τζο Μπάιντεν στις αμερικανικές εκλογές.
Αυτή η ανάπτυξη των ένοπλων ενισχύσεων ανακοινώθηκε από τον Λευκό Οίκο, καθώς και από τον Δημοκρατικό κυβερνήτη της Βιρτζίνια, Ραλφ Νόρθαμ και τον κυβερνήτη του Μέριλαντ Λάρι Χόγκαν.
Εκπρόσωπος του Πενταγώνου δήλωσε ότι η Εθνοφρουρά της Ουάσινγκτον με 1.100 μέλη της κλήθηκε να υποστηρίξει την επιβολή του νόμου.
- Το Ιράν απαντά στους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ με επιθέσεις στον Κόλπο – Πώς φτάσαμε στον νέο κύκλο έντασης
- ΕΛΑΣ σε ρυθμούς εκλογών – Tέλος Ιουλίου τα πρώτα ονόματα στα ψηφοδέλτια
- Το διαχρονικό πρόβλημα της αστυνομικής ατιμωρησίας ΙΙ
- The Expla-in Project | Αντώνης Σαμαράς: Πώς έφτασε στον Άρειο Πάγο για το Predator
- «Μια ζωή. Ο μονόλογος μιας μοδίστρας»: Εξαντλούνται τα εισιτήρια για τις καλοκαιρινές παραστάσεις
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τετάρτης
- Αυξάνονται οι νεκροί στην Κίνα από τις κατολισθήσεις
- Μήπως ήρθε ο καιρός να κάνεις «ανακωχή» με το στρες;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442