Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Προειδοποιεί το Βερολίνο για παρατεταμένο lockdown αν δεν τηρηθούν τα μέτρα

Κοροναϊός : Προειδοποιεί το Βερολίνο για παρατεταμένο lockdown αν δεν τηρηθούν τα μέτρα

Ο επικεφαλής της καγκελαρίας Χέλγκε Μπράουν προειδοποίησε για το ενδεχόμενο επιμήκυνσης του lockdown στη Γερμανία, εάν τα πρόσφατα συμφωνηθέντα με τα κρατίδια μέτρα δεν εφαρμοστούν με συνέπεια μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.  

Ο επικεφαλής της καγκελαρίας Χέλγκε Μπράουν προειδοποίησε για το ενδεχόμενο επιμήκυνσης του lockdown στη Γερμανία, εάν τα πρόσφατα συμφωνηθέντα με τα κρατίδια μέτρα δεν εφαρμοστούν με συνέπεια μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.

«Με κάθε χαλάρωση τώρα, η πιθανότητα αναγκαίων περιορισμών για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα γίνεται συνεχώς μεγαλύτερη», δήλωσε ο χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός του σε σημερινή συνέντευξή του στο Reuters TV.

Δυσαρέσκεια στην καγκελαρία

Στην καγκελαρία υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι ορισμένα ομοσπονδιακά κρατίδια απομακρύνονται ήδη από τις πρόσφατες κοινές αποφάσεις που έλαβαν με την καγκελάριο Μέρκελ για την αντιμετώπιση του κοροναϊού.

Ορισμένα κρατίδια, κυρίως κυβερνώμενα από τους Σοσιαλδημοκράτες και τους Πράσινους, έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα ανοίξουν τελικά τα  δημοτικά σχολεία από τα μέσα Ιανουαρίου.

Άλλα κρατίδια, όπως αυτό της Βάδης-Βυρτεμβέργης, δεν θέλουν προς το παρόν να εφαρμόσουν τον περιορισμό της εμβέλειας κίνησης των πολιτών στα 15 χιλιόμετρα σε περιοχές με υψηλό αριθμό κρουσμάτων κοροναϊού.

Επίσης, το κρατίδιο του Βερολίνου θέλει να επιτρέψει στους μαθητές των τριών πρώτων τάξεων του Δημοτικού σχολείου να ξαναγυρίσουν στα σχολεία από τις 18 Ιανουαρίου, κάτι το οποίο επικρίνει το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα (CDU) του Βερολίνου.

Αποκλίσεις από τα συμφωνηθέντα

Υπάρχουν επίσης αποκλίσεις από τα πρόσφατα συμφωνηθέντα μέτρα στα κρατίδια της Έσσης και του Μεκλεμβούργου-Προπομερανίας.

Το κύριο αμφιλεγόμενο ζήτημα είναι ο περιορισμός του εύρους κίνησης των πολιτών εντός των περιοχών υψηλού κινδύνου σε ακτίνα μόνο 15 χιλιομέτρων.

Η πίεση από την οικονομία αυξάνεται επίσης: Ο  ταξιδιωτικός όμιλος TUI ζήτησε τον τερματισμό των τουριστικών οδηγιών και των υποχρεώσεων καραντίνας, διότι  έχουν ήδη εγκριθεί στην ΕΕ δύο εμβόλια.

Ο επικεφαλής της καγκελαρίας Μπράουν προειδοποίησε όμως για ενδεχόμενη νέα επιδείνωση της κατάστασης μέχρι και για πλήρη απώλεια του ελέγχου λόγω της εξάπλωσης μεταλλάξεων του κοροναϊού, όπως αυτές που έχουν καταγραφεί στη Μεγάλη Βρετανία. «Εάν οι μεταλλάξεις εξαπλωθούν, δεδομένου του υψηλού επιπέδου μόλυνσης που έχουμε, θα είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί οποιαδήποτε αύξηση του αριθμού των λοιμώξεων. Στην περίπτωση αυτή δεν θα μπορέσουμε να αποφύγουμε τους μέγιστους περιορισμούς στην επόμενη συνάντηση της καγκελαρίου και των πρωθυπουργών των κρατιδίων στις 25 Ιανουαρίου», τόνισε.

H Mέρκελ

Η γερμανίδα  καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ δήλωσε ότι δεν είναι ακόμα δυνατή η λήξη συναγερμού για την πανδημία του  κοροναϊού, αφού έρχονται οι πιο δύσκολοι μήνες.

«Φυσικά και έχουμε τους πιο δύσκολους μήνες της πανδημίας ακόμα μπροστά μας – νομίζω ότι αυτό μπορούμε να το υποθέσουμε. Ωστόσο, αυτό συνδυάζεται και με λίγη ελπίδα λόγω των εμβολίων που είναι τώρα διαθέσιμα», δήλωσε η Μέρκελ σε κλειστή συνάντηση των βουλευτών της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο (Bundestag).

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024