Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ : Η αντίδραση της Αγκυρας για την επίθεση στο Καπιτώλιο

ΗΠΑ : Η αντίδραση της Αγκυρας για την επίθεση στο Καπιτώλιο

Η πρώτη αντίδραση της Τουρκίας στην επίθεση των εξαγριωμένων διαδηλωτών στο Καπιτώλιο, ξεσήκωσε σχόλια στο Διαδίκτυο αλλά και στην παγκόσμια πολιτική σκηνή, καθώς καλούσε όλες τις αμερικανικές δυνάμεις να... λογικευτούν και να ακολουθήσουν το δικό της δημοκρατικό παράδειγμα

Η πρώτη αντίδραση της Τουρκίας στην επίθεση των εξαγριωμένων διαδηλωτών στο Καπιτώλιο, ξεσήκωσε σχόλια στο Διαδίκτυο, αλλά και στην παγκόσμια πολιτική σκηνή καθώς καλούσε όλες τις αμερικανικές δυνάμεις να… λογικευτούν και να ακολουθήσει το δικό της δημοκρατικό παράδειγμα

«Παρακολουθούμε με προσοχή τις εσωτερικές εξελίξεις που συμβαίνουν στις ΗΠΑ και ακολουθούν την εκλογική διαδικασία, που έφεραν την εισβολή διαδηλωτών στο Καπιτώλιο» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, προσθέτοντας πως «καλούμε όλα τα κόμματα των ΗΠΑ να παραμείνουν πιστοί στο κοινό καλό. Πιστεύουμε πως οι ΗΠΑ θα καταφέρουν να ξεπεράσουν αυτή την πολιτική κρίση με ώριμη συμπεριφορά»

Ταυτόχρονα, οι Τούρκοι που ζουν στις ΗΠΑ, έλαβαν συμβουλές να αποφύγουν τις πολυπληθείς τοποθεσίες αλλά και την περιοχή που συνέβησαν τα επεισόδια.

Λίγο αργότερα, ο εκπρόσωπος της τουρκικής Βουλής, Μουσταφά Σεντόπ έγραψε στο Twitter: «Παρακολουθούμε τα γεγονότα στις ΗΠΑ με ανησυχία και καλούμε τα κόμματα να είναι ήρεμα», γράφοντας συγκεκριμένα στην αγγλική γλώσσα «We follow the events in the USA with concern and invite the parties to calmness».

Ο ίδιος προσέθεσε πως η Τουρκία πάντα βρίσκεται στο πλευρό των νόμων και της δημοκρατίας και το ίδιο συστήνει και σε όλους.


Σε ίδιο κλίμα κινήθηκαν και οι δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, Ιμπραήμ Καλίν.

Τέλος, ο υπεύθυνος Τύπου της τουρκικής προεδρίας, Φαρετίν Αλτούν τόνισε πως «Διατηρούμε την πεποίθηση πως η δημοκρατία στις ΗΠΑ θα βρει εφαρμογή το συντομότερο δυνατό σε όλες τις διεργασίες».

Sports in

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: «Μάχη» τίτλου στο Ρέντη

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού θα υποδεχθεί το Σάββατο (27/4, 19:30) την αντίστοιχη του Παναθηναϊκού στον 5ο τελικό της Α1, που θα κρίνει τον φετινό τίτλο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024