Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία : Προπαγάνδα για το επεισόδιο στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων - Τι «απαντά» η Ελλάδα

Τουρκία : Προπαγάνδα για το επεισόδιο στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων – Τι «απαντά» η Ελλάδα

Ανακοίνωση για το επεισόδιο που σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων εξέδωσε η Διοίκηση Ακτοφυλακής της Τουρκίας

Ανακοίνωση για το επεισόδιο που σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων εξέδωσε η Διοίκηση Ακτοφυλακής της Τουρκίας.

Σε αυτήν, συνεχίζοντας το προπαγανδιστικό έργο της Τουρκίας, κάνει λόγο για «παραβίαση των χωρικών της υδάτων από στοιχεία της ελληνικής ακτοφυλακής», καθώς και για «ελιγμούς παρεμπόδισης που απομάκρυναν τα δύο αυτά στοιχεία».

Όπως μεταδίδει η «Καθημερινή», στην ανακοίνωση αναφέρεται πως «κατά την διάρκεια ελιγμών παρεμπόδισης των σκαφών της τουρκικής ακτοφυλακής, σημειώθηκε επακούμβηση μεταξύ σκάφους της ελληνικής ακτοφυλακής και σκάφους της τουρκικής ακτοφυλακής».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Στις 6 Ιανουάριου 2121 στις 10:03 στην περιοχή των βραχονησίδων Ίμια (Kardak) σημειώθηκε παραβίαση χωρικών υδάτων από δυο στοιχεία ελληνικής ακτοφυλακής.

Με ελιγμούς παρεμποδίσης που πραγματοποιήθηκαν από τέσσερα σκάφη τουρκικής ακτοφυλακής, βγάλαμε από τα χωρικά ύδατα μας τα δύο ελληνικά στοιχεία που έκαναν παραβίαση.

Κατά την διάρκεια ελιγμών παρεμπόδισης των σκαφών της τουρκικής ακτοφυλακής, σημειώθηκε επακούμβηση μεταξύ σκάφους της ελληνικής ακτοφυλακής και σκάφους της τουρκικής ακτοφυλακής.

Η Διοίκηση της Ακτοφυλακής παραμένει στα καθήκοντά της για την διασφάλιση της τάξης και την ασφάλειας των θαλασσών μας».

Τι λέει η ελληνική πλευρά

Το επεισόδιο παρενόχλησης περιπολικού σκάφους της Λιμενικής Αρχής Κω από σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής, το πρωί της Τετάρτης, επιβεβαίωσε λίγη ώρα αργότερα με ανακοίνωσή του το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Όπως σημειώνει το Αρχηγείο του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, από το περιστατικό προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές στο ελληνικό σκάφος του Λιμενικού, ενώ δεν προκλήθηκε κανένας τραυματισμός μέλους του πληρώματος.

 Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Πρωινές ώρες 06-01-2021, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά των Ιμίων, περιπολικό σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής παρενόχλησε περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Κω, με αποτέλεσμα την πρόκληση μικρών υλικών ζημιών στο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σημειώνεται ότι, το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός  μέλους πληρώματος.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024