Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Reuters : «Κανένας νόμος δεν μπορεί να μας δώσει διαταγές» - Οι Έλληνες Χριστιανοί αψηφούν τους περιορισμούς του κοροναϊού

Reuters : «Κανένας νόμος δεν μπορεί να μας δώσει διαταγές» – Οι Έλληνες Χριστιανοί αψηφούν τους περιορισμούς του κοροναϊού

«Οι ορθόδοξες εκκλησίες πραγματοποίησαν λειτουργίες για τα Θεοφάνια, σε μία από τις πιο σημαντικές ημέρες της ορθοδοξίας, αψηφώντας τα μέτρα για τον περιορισμό του κοροναϊού, τα οποία έχουν απαγορεύσει δημόσιες συναθροίσεις, συμπεριλαμβανόμενων των θρησκευτικών λειτουργιών παρουσία πιστών», αναφέρει το άρθρο του Reuters.

Θέμα στο Reuters έγινε ο εορτασμός των Θεοφανίων παρουσία πιστών εν μέσω lockdown.

Με τίτλο «Κανένας νόμος δεν μπορεί να μας δώσει διαταγές»: Οι Έλληνες Χριστιανοί αψηφούν τους περιορισμούς του κοροναϊού και παρίστανται στη λειτουργία των Θεοφανίων», ένα να άρθρο που ανέβηκε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, πραγματεύεται το ζήτημα του εορτασμού των Θεοφανίων εν μέσω πανδημίας.

«Οι ορθόδοξες εκκλησίες πραγματοποίησαν λειτουργίες για τα Θεοφάνια, σε μία από τις πιο σημαντικές ημέρες της ορθοδοξίας, αψηφώντας τα μέτρα για τον περιορισμό του κοροναϊού, τα οποία έχουν απαγορεύσει δημόσιες συναθροίσεις, συμπεριλαμβανόμενων των θρησκευτικών λειτουργιών παρουσία πιστών», αναφέρει το άρθρο του Reuters και συνεχίζει:

«Παρά την έκκληση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στις Αρχές της εκκλησίας ν’ αποτελέσει παράδειγμα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η οποία έχει στοιχήσει τη ζωή σε περισσότερους από 5.000 ανθρώπους στην Ελλάδα, οι πιστοί παρευρέθηκαν στη λειτουργία των Θεοφανίων παρά τα περιοριστικά μέτρα που έχουν υιοθετηθεί και επιτρέπουν μόνο έναν μικρό αριθμό ανθρώπων εντός των ναών.

«Άλλο οι εντολές του κράτους και άλλο η πίστη» δήλωσε στο Reuters, μία 38χρονη, η οποία ανέφερε ότι ονομάζεται Σταυρούλα. ”Κανένας νόμος δεν μπορεί να μας διατάξει τι να κάνουμε”, προσέθεσε λίγο αφότου παρευρέθηκε στη λειτουργία των Θεοφανίων σ’ εκκλησία λίγο έξω από την Αθήνα.

Οι αστυνομικοί είχαν διακριτική παρουσία έξω από τις εκκλησίες και ανέφεραν ότι δεν θα παρέμβουν ώστε να τελεστούν οι λειτουργίες χωρίς πιστούς.

Όμως με μεγάλα πλήθη ανθρώπων να έχουν βρεθεί εκτός των ναών, ορισμένες εκκλησίες έκαναν παρακλήσεις μέσω μεγαφώνων στον κόσμο ν’ αποχωρήσει».

Την Κυριακή, οι Αρχές παρέτειναν τα μέτρα για το lockdown, παίρνοντας πίσω την άδεια που είχαν δώσει για τον εορτασμό των Θεοφανείων τήρηση με των μέτρων προστασίας και με παρουσία μέχρι 50 πιστών στους μητροπολιτικούς ναούς και 25 στους ενοριακούς ναούς.

″Εάν ένας ιερέας πάει μαζί μ’ έναν κληρικό να ευλογήσουν τα ύδατα χωρίς την παρουσία ανθρώπων, ποιο θα είναι το πρόβλημα. Ποιο θα είναι το ζήτημα;”, διερωτάται η πιστή Σουσάνα Μουστέλογλου.

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024