Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα σπουδαιότερα μουσεία που θα ανοίξουν μέσα στη χρονιά

Τα σπουδαιότερα μουσεία που θα ανοίξουν μέσα στη χρονιά

Εγκαίνια μουσείων που θα αλλάξουν τον παγκόσμιο χάρτη της Τέχνης το 2021.

Bourse de Commerce, Παρίσι
Εγκαίνια: 23 Ιανουαρίου

Το κτίριο του παλιού χρηματιστηρίου του Παρισιού ανακαινίστηκε από τον διάσημο Ιάπωνα αρχιτέκτονα Tadao Ando για να φιλοξενήσει την περίφημη συλλογή τέχνης του Γάλλου μεγιστάνα Φρανσουά Πινό. Δύο τετράγωνα από το Λούβρο, το νέο μουσείο ήταν αρχικά προγραμματισμένο να ανοίξει τον Σεπτέμβριο του 2020 αλλά λόγω της πανδημίας η ημερομηνία των εγκαινίων μεταφέρθηκε τελικά για τις 23 Ιανουαρίου του 2021.

Humboldt Forum, Βερολίνο
Εγκαίνια: αρχές 2021

Das Humboldt Forum — ein neues Stück Berlin

Δημοσιεύτηκε από Humboldt Forum στις Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2020

Οι περιορισμοί που ήρθαν με την πανδημία δεν επέτρεψαν στο νέο μεγαλύτερο πολιτιστικό κέντρο της Ευρώπης να ανοίξει τον Δεκέμβριο, όπως ήταν προγραμματισμένο. Το Humboldt Forum δημιουργήθηκε για να στεγάσει τις μη ευρωπαϊκές συλλογές του Βερολίνου- πάνω από 20.000 αντικείμενα από την Ασία, την Αφρική, την Αμερική και την Ωκεανία- πυροδοτώντας συζητήσεις σχετικά με την αποικιοκρατική ιστορία της Γερμανίας.

Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο, Γκίζα
Εγκαίνια: Ιούνιος 2021

Το μεγαλύτερο αρχαιολογικό μουσείο του κόσμου έχει ξεκινήσει να κατασκευάζεται το 2002 και αναμένεται να ανοίξει φέτος το καλοκαίρι.

Το Grand Egyptian Museum (GEM) θα φιλοξενεί 100.000 εκθέματα από την Αρχαία Αίγυπτο σε έκταση 500.000 τ.μ. σε απόσταση δύο περίπου χιλιομέτρων από τις πυραμίδες της Γκίζας.

Στο μουσείο θα εκτίθεται η πλήρης συλλογή των τάφων του βασιλιά Τουταγχαμών- 5.000 αντικείμενα από τα οποία περίπου τα 2.000 δεν έχουν παρουσιαστεί ποτέ ξανά στο κοινό.

Frick Madison, Νέα Υόρκη
Εγκαίνια: αρχές του 2021

H πλούσια Συλλογή Frick μεταφέρεται στην Λεωφόρο Μάντισον, σε ένα κτίριο μπρουταλιστικής αρχιτεκτονικής που σχεδιάστηκε το 1966 από τον Μαρσέλ Μπρόιερ.

Munch, Όσλο
Εγκαίνια: καλοκαίρι 2021

Η μεγαλύτερη συλλογή έργων του Νορβηγού ζωγράφου Έντβαρτ Μουνκ θα παρουσιάζεται πλέον από φέτος το καλοκαίρι στο νέο μουσείο του Όσλο- έναν κτίριο δεκατριών ορόφων με κεκλιμένη οροφή και επένδυση αλουμινίου. Εννέα αίθουσες του μουσείου θα φιλοξενούν τα 26.000 έργα που δώρισε ο ίδιος ο καλλιτέχνης στην πόλη του Όσλο, δίπλα σε 10.000 προσωπικά του αντικείμενα.

M+, Χονγκ Κονγκ
Εγκαίνια: τέλος του 2021

Το πολυαναμενόμενο μουσείο σύγχρονης τέχνης του Χονγκ Κονγκ ολοκληρώνεται. Το κτίριο έκτασης 65.000 τ.μ. έχει σχήμα ανάποδου ταφ και θα είναι αφιερωμένο στην τέχνη, το design, την αρχιτεκτονική και την κινούμενη εικόνα στον 20ο και 21ο αιώνα. Στην τεράστια πρόσοψη του M + θα προβάλλονται έργα τέχνης ενώ ο χώρος του μουσείου, εκτός από τις γκαλερί θα φιλοξενεί τρεις κινηματογραφικές αίθουσες και roof garden.

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024