Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γώγος : «Η Εκκλησία πρέπει να δείξει κατανόηση» - Πώς εξηγεί τη διστακτικότητα των ειδικών για άνοιγμα των σχολείων

Γώγος : «Η Εκκλησία πρέπει να δείξει κατανόηση» – Πώς εξηγεί τη διστακτικότητα των ειδικών για άνοιγμα των σχολείων

Για το άνοιγμα των σχολείων, ο κ. Γώγος, υποστήριξε πως είναι πολύ χρήσιμο να είναι διαθέσιμα αρκετά δειγματοληπτικά τεστ για εκπαιδευτικούς και μαθητές και ιδιαίτερα σε περιοχές όπου υπάρχει κίνδυνος αναζωπύρωσης, όπως η δυτική Αττική και κάποιες περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο Καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας του πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος, για την απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει τα σχολεία στις 11 Ιανουαρίου και να κλείσει click away και εκκλησίες, αλλά και για την πορεία της πανδημίας.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, το θέμα των σχολείων τέθηκε υπό συζήτηση στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων και με βάση τα έως τώρα επιδημιολογικά δεδομένα, ήταν συντηρητικοί στις αποφάσεις τους, οι οποίες περιλαμβάνουν το άνοιγμα μόνο των δημοτικών. Το άνοιγμα των υπόλοιπων βαθμίδων θα εξαρτηθεί από τα περαιτέρω επιδημιολογικά δεδομένα.

Παραδέχτηκε ότι η επιτροπή αιφνιδιάστηκε από την απόφαση της κυβέρνησης, καθώς προηγήθηκε της συζήτησης της επιτροπής. Για το θέμα του click away θα συζητήσουν εκ νέου, όταν θα εξεταστούν τα επιδημιολογικά δεδομένα των εορτών. Είπε μάλιστα, ότι υπάρχει και το ενδεχόμενο να λειτουργήσει το click away κατά περιοχές.

Για το άνοιγμα των σχολείων, υποστήριξε πως είναι πολύ χρήσιμο να είναι διαθέσιμα αρκετά δειγματοληπτικά τεστ για εκπαιδευτικούς και μαθητές και ιδιαίτερα σε περιοχές όπου υπάρχει κίνδυνος αναζωπύρωσης, όπως η δυτική Αττική και κάποιες περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Ακόμα εξήγησε τους λόγους για τους οποίους έχει σημειωθεί μεγάλος αριθμός θανάτων λέγοντας πως το δεύτερο κύμα σε σύγκριση με το πρώτο ήταν πολύ μεγαλύτερο και πως το σύστημα υγείας επιβαρύνθηκε πολύ περισσότερο σε αυτή τη φάση.

Μίλησε επίσης για τα εμβόλια επισημαίνοντας πως το ζήτημα της διαθεσιμότητας πρέπει να λυθεί άμεσα και ευελπιστεί μέχρι τις 20 Ιανουαρίου να έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός των υγειονομικών.

Τέλος για το ζήτημα των εκκλησιών, είπε πως πρέπει να λυθεί με διάλογο και πως η Εκκλησία πρέπει να δείξει κατανόηση.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024