Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παναθηναϊκός : Κίνδυνος καραντίνας και αναβολής τριών σερί αγώνων

Παναθηναϊκός : Κίνδυνος καραντίνας και αναβολής τριών σερί αγώνων

Σήμερα αναμένονται τα νέα αποτελέσματα των τεστ covid στους παίκτες του Παναθηναϊκού. Τι λέει το πρωτόκολλο της Superleague, πότε… μηδενίζουν τα κρούσματα και γιατί υπάρχει κίνδυνος αναβολής τριών σερί αγώνων.

Σε μια συγκυρία που υπάρχουν τρία παιχνίδια σε διάστημα μίας εβδομάδας, ο κορωνοϊός… χτύπησε τον Παναθηναϊκό. Χθες έγινε γνωστό πως τέσσερις ποδοσφαιριστές του τριφυλλιού έχουν προσβληθεί από τον COVID και πλέον αναμένονται τα σημερινά αποτελέσματα των νέων τεστ που έγιναν.

Αν υπάρξει έστω και ένα νέο κρούσμα κορωνοϊού (κάτι πολύ πιθανό αφού αρκετοί παίκτες εμφάνισαν συμπτώματα χθες), τότε αναβάλλεται αυτόματα το σημερινό παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης στη Λεωφόρο, αφού το Υγειονομικό Πρωτόκολλο Διεξαγωγής Αγώνων της Super League αναφέρει πολύ αναλυτικά στο άρθρο ΙΙΙ, παράγραφος 2:

Στην περίπτωση προγραμματισμένου αγώνα ομάδας, διενεργείται μοριακός έλεγχος με RT-PCR ρινοφαρυγγικού δείγματος σε όλους τους αθλητές την παραμονή του αγώνα (Match Day – 1 ή MD- 1). Αν βρεθούν στον έλεγχο αυτό πέντε (5) ή περισσότερα θετικά αποτελέσματα σε αθλητές, ο αγώνας αναβάλλεται.

Να σημειωθεί εδώ πως ο Μαουρίσιο δεν προσμετράται στα κρούσματα αφού παραμένει στη Βραζιλία. Όσον αφορά τα δύο επόμενα παιχνίδια, με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη την Τετάρτη και με τη Λάρισα στη Λεωφόρο την Κυριακή, θεωρητικά από αύριο τα κρούσματα… μηδενίζουν και θα πρέπει να υπάρξουν στους επόμενους ελέγχους (48 και 24 ώρες πριν το επόμενο παιχνίδι), πέντε νέα κρούσματα παικτών για να αναβληθεί.

Ωστόσο, εάν υπάρξουν σημέρα αυξημένα κρούσματα, τότε οι υγειονομικές Αρχές και η Περιφέρεια Αττικής είναι πολύ πιθανό να βάλουν σε καραντίνα όλη την ομάδα του Παναθηναϊκού για λόγους υγειονομικής ασφάλειας. Όπερ σημαίνει πως και το ματς με τον Απόλλωνα και αυτό με τη Λάρισα θα πάνε σε αναβολή.

Το ίδιο είχε συμβεί και με τη Λαμία, που πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων είχε εμφανίσει κρούσματα, τα οποία παρ’ όλο που… μηδένισαν, εντούτοις επειδή ήταν συνολικά εννιά κρίθηκε σκόπιμο να μη γίνουν οι αγώνες της προκειμένου να μην υπάρξει διασπορά.

Να σημειωθεί πως εάν κάποιος από το προπονητικό επιτελείο ή άλλος εργαζόμενος έχει προσβληθεί, θα απομονωθεί αλλά δεν επηρεάζει τη διεξαγωγή του παιχνιδιού.

Πάντως, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού ανέβαλλαν την προπόνηση του Σαββάτου για να αποφευχθεί περαιτέρω διασπορά. Επίσης, δεν θα ανακοινωθεί αποστολή.

Sports in

4 λόγοι για τους οποίους βρίσκουμε κάποιους ανθρώπους τόσο ανεξήγητα ενοχλητικούς

Γιατί κάποιοι άνθρωποι ακόμα κι αν λένε σωστά πράγματα ή σε γενικές γραμμές φέρονται «οκέι» μας είναι απολύτως αντιπαθείς; Ο «σκιώδης εαυτός» μας φταίει.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024