Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καιρός : Με κακοκαιρία ξεκινά η εβδομάδα – Πού θα «χτυπήσουν» τα ισχυρά φαινόμενα

Καιρός : Με κακοκαιρία ξεκινά η εβδομάδα – Πού θα «χτυπήσουν» τα ισχυρά φαινόμενα

Η πρώτη κακοκαιρία του έτους είναι προ των πυλών, κυρίως θα επηρεάσει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας τη Δευτέρα. Πρόκειται για ισχυρές βροχές που θα κάνουν ένα πέρασμα από όλη τη χώρα από δύση προς ανατολή

Η πρώτη κακοκαιρία του έτους είναι προ των πυλών, κυρίως θα επηρεάσει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας τη Δευτέρα. Πρόκειται για ισχυρές βροχές που θα κάνουν ένα πέρασμα από όλη τη χώρα από δύση προς ανατολή.

Το σκηνικό θα είναι περισσότερο χειμωνιάτικο στα ορεινά με χιονοπτώσεις να σημειώνονται στα δυτικά και βόρεια. Η θερμοκρασία με την διέλευση της ατμοσφαιρικής διαταραχής θα σημειώσει μικρή πτώση, ωστόσο οι ισχυροί νοτιάδες δεν θα αφήσουν τις ψυχρότερες αέριες μάζες να κατεβάσουν τη θερμοκρασία στα επίπεδα του χειμώνα.

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή αναμένονται βροχές, οι οποίες σε αρκετές περιοχές θα υποχωρήσουν μέσα στη μέρα. Οι βροχές θα σχηματίσουν στο χάρτη το ελληνικό γράμμα Π, αφήνοντας τα ανατολικά ηπειρωτικά με λίγα ως και καθόλου φαινόμενα και μεγαλύτερα διαστήματα με ήλιο.

Οι περιοχές που προβλέπονται βροχοπτώσεις και κατά διαστήματα θα έχουν και άστατο καιρό, είναι τα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά και το ανατολικό Αιγαίο, σχηματίζουν το γράμμα της ελληνικής αλφαβήτου. Στα δυτικά και βόρεια και κυρίως στα δυτικά, οι βροχές θα είναι λίγο πιο έντονες και θα εκδηλωθούν και πρόσκαιρες καταιγίδες. Κάποιες καταιγίδες πιθανόν να σημειωθούν και στο ΒΑ Αιγαίο.

Σταδιακά μέσα στη μέρα οι βροχοπτώσεις στο ανατολικό Αιγαίο θα εξασθενήσουν. Θα παραμείνει ένα ψιλόβροχο, αφήνοντας την περιοχή με βελτιωμένο καιρό. Ο μουντός καιρός θα συνεχιστεί και το βράδυ στις υπόλοιπες δυτικές και βόρειες περιοχές.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι, σε μικρή άνοδο. 14-16 βαθμούς στα βόρεια, 16-18 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, 16-19 στο Αιγαίο, ακόμα και τοπικά και 20αρι στην Κρήτη. Παρά το γεγονός ότι ο καιρός θα είναι άστατος, η θερμοκρασία σε πολλές περιπτώσεις θα είναι 6-7 βαθμούς πιο υψηλή από τα δεδομένα του Ιανουαρίου.

Αιτία οι νοτιάδες που για ακόμα μια ημέρα θα πνέουν στα πελάγη. Στο Ιόνιο σε ισχυρές εντάσεις 6-7 και τοπικά το πρωί 8 μποφόρ, γρήγορα θα υποχωρήσουν. Στο Αιγαίο δεν θα ξεπεράσουν τα 4-6 μποφόρ κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Στην Αττική νωρίς το πρωί και το βράδυ προβλέπονται παροδικές νεφώσεις, με πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές και μεγάλα διαστήματα με ήλιο το μεσημέρι και τα απόγευμα. Η θερμοκρασία από 12-17, νοτιάδες στις γύρω θαλάσσιες περιοχές 4-5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη η μέρα θα ξεκινήσει με άστατο καιρό και βροχές. Προς το μεσημέρι φαίνεται μια ύφεση των φαινομένων , με κάποια διαστήματα με ήλιο και το βράδυ κυρίως προς το ξημέρωμα τις επόμενης μέρας θα ξεκινήσουν πάλι βροχές και καταιγίδες. Η θερμοκρασία από 9-15 , και οι άνεμοι θα πνέουν στον Θερμαικό σε νότιες διευθύνσεις 3-4 μποφόρ.

Όσον αφορά τις επόμενες μέρες, η νέα βδομάδα θα ξεκινήσει με βροχές τη Δευτέρα. Βροχές ισχυρές κατά περιόδους και καταιγίδες που θα κάνουν ένα πέρασμα από όλη τη χώρα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα δυτικά και βόρεια ορεινά. Με σκούρο μπλε χρώμα στο χάρτη βλέπεται τις περιοχές που αναμένονται τα περισσότερα και εντονότερα φαινόμενα και πως αυτά γρήγορα μέχρι το βράδυ θα μετακινηθούν ανατολικά, επηρεάζοντας το ανατολικό Αιγαίο και αφήνοντας την υπόλοιπη χώρα με πιο βελτιωμένο καιρό.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα σημειώσει μικρή πτώση 13 στα δυτικά και βόρεια, 15 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και πιο υψηλές στο νότιο Αιγαίο με 20 βαθμούς Κελσίου . Θα φυσάει αρκετά, με νοτιάδες σε εντάσεις 5-7 και στο Αιγαίο 8 μποφόρ.

Κλείνοντας, την Τρίτη στο ανατολικό Αιγαίο και κυρίως στα Δωδεκάνησα θα συνεχιστούν τις πρώτες πρωινές ώρες οι βροχές ,με γρήγορη βελτίωση. Αλλά και στα δυτικά θα βρέχει κατά διαστήματα μέσα στη μέρα. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά και οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί στα πελάγη 4-6 μποφόρ.

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024