Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βραζιλία : Λιγότερες εκδηλώσεις για την Πρωτοχρονιά, λιγότερα σκουπίδια στην Κοπακαμπάνα

Βραζιλία : Λιγότερες εκδηλώσεις για την Πρωτοχρονιά, λιγότερα σκουπίδια στην Κοπακαμπάνα

Ο όγκος των σκουπιδιών στην διάσημη παραλία Κοπακαμπάνα ήταν κατά 89% μικρότερος σε σύγκριση με το ρεβεγιόν του 2020, έπειτα από μια παραμονή Πρωτοχρονιάς με λιγότερο κόσμο λόγω της πανδημίας του νέου κοροναϊού.

Ουδέν κακόν αμιγές καλού μονολογούσαν προφανώς οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα όταν αντίκρυσαν την διάσημη παραλία Κοπακαμπάνα, μετά τα πρωτοχρονιάτικα πάρτι.

Λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας τα πάρτι στην περίφημη παραλία περιορίστηκαν αρκετά, κατ΄επέκταση και τα σκουπίδια. Έτσι, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα που είναι επιφορτισμένοι με την αποκομιδή των απορριμμάτων στη διάσημη παραλία της Βραζιλίας Κοπακαμπάνα, στο Ρίο, εξεπλάγησαν ευχάριστα, καθώς ο όγκος των σκουπιδιών που χρειάστηκε να μαζέψουν ήταν κατά 89% μικρότερος σε σύγκριση με το ρεβεγιόν του 2020, έπειτα από μια παραμονή Πρωτοχρονιάς με λιγότερο κόσμο λόγω της πανδημίας του νέου κοροναϊού.

Μάζεψαν 39 τόνους απορριμμάτων

Οι δημοτικοί υπάλληλοι της πόλης μάζεψαν 39 τόνους απορριμμάτων από τη διάσημη παραλία, έπειτα από ένα ήσυχο ρεβεγιόν, ένας αριθμός πολύ μικρότερος από τους 351 τόνους που μάζεψαν τον προηγούμενο χρόνο, έγινε σήμερα γνωστό από τις δημοτικές υπηρεσίες καθαριότητας (Comlurb).

Σε ολόκληρη την πόλη, οι υπάλληλοι καθαριότητας συνέλεξαν 194 τόνους απορριμμάτων, ήτοι 75% λιγότερα σε σύγκριση με πριν από έναν χρόνο, σύμφωνα με τις ίδιες υπηρεσίες.

«Είχαμε προετοιμαστεί για όλα τα σενάρια. Όμως, συγχαρητήρια στους κατοίκους του Ρίο, που ανταποκρίθηκαν στις εκκλήσεις των αρχών να αποφύγουν τις μεγάλες συναθροίσεις και να μείνουν στα σπίτια τους», δήλωσε ο Φλάβιο Λόπες, ο επικεφαλής της Comlurb.

Το Ρίο φιλοξενεί παραδοσιακά από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως εορταστικές εκδηλώσεις για την υποδοχή του νέου έτους, με αποτέλεσμα τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς η Κοπακαμπάνα να ξεχειλίζει από σκουπίδια.

Λόγω της πανδημίας της Covid-19, οι αρχές ακύρωσαν φέτος τις εκδηλώσεις, ακόμα και το σόου πυροτεχνημάτων στη διάσημη παραλία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024