Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός - Γιβραλτάρ : Σε νέα καραντίνα, υποψίες για εμφάνιση της βρετανικής μετάλλαξης

Κοροναϊός – Γιβραλτάρ : Σε νέα καραντίνα, υποψίες για εμφάνιση της βρετανικής μετάλλαξης

Το Γιβραλτάρ ανακοίνωσε ότι επιβάλει μια νέα καραντίνα διάρκειας 2 εβδομάδων εξαιτίας της έξαρσης των κρουσμάτων νέου κοροναϊού, για την οποία οι αρχές υποψιάζονται το νέο στέλεχος που αναγνωρίστηκε στη Βρετανία.

Την επιβολή νέας καραντίνας διάρκειας 2 εβδομάδων ανακοίνωσε το Γιβραλτάρ, εξαιτίας της έξαρσης των κρουσμάτων νέου κοροναϊού, για την οποία οι αρχές υποψιάζονται το νέο στέλεχος που αναγνωρίστηκε στη Βρετανία.

Η καραντίνα θα τεθεί σε ισχύ στις 22.00 τοπική ώρα και οι 34.000 κάτοικοί της περιοχής δεν θα μπορούν να βγουν από το σπίτι τους παρά μόνο για να αγοράσουν είδη πρώτης ανάγκης, να πάνε στην εργασία τους, να ασκηθούν ή να επισκεφθούν τον γιατρό.

Υπερδιπλασιάστηκε σ’ ένα μήνα ο αριθμός των κρουσμάτων

Σε έναν μήνα, ο αριθμός των κρουσμάτων υπερδιπλασιάστηκε στο Γιβραλτάρ, από τα 1.035 στις 2 Δεκεμβρίου στα 2.304 σήμερα, έγινε γνωστό από τον πρωθυπουργό Φαμπιάν Πικάρντο.

«Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων Covid-19 στην κοινότητά μας είναι πολύ αυξημένος και ανησυχητικός», δήλωσε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, εκτιμώντας πως ο ιός εξαπλώνεται «ταχύτερα απ’ όσο μπορούμε να το ελέγξουμε».

Οι αρχές φοβούνται ότι η αναζωπύρωση της επιδημίας συνδέεται με το νέο μεταλλαγμένο στέλεχος του κοροναϊού που εμφανίστηκε στη Βρετανία τον Νοέμβριο, αν και το Γιβραλτάρ έχει μέχρι στιγμής καταγράψει ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα.

«Η συμπεριφορά του ιού, με μια τόσο μαζική μόλυνση, υποδηλώνει πως βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια νέα μετάλλαξη, περισσότερο μεταδοτική. Όμως, δεν μπορούμε να το αποδείξουμε γενετικά», συμπλήρωσε ο Πικάρντο.

Το Γιβραλτάρ κατέγραψε τον πρώτο θάνατο ασθενούς με Covid-19 στις 11 Νοεμβρίου. Έως σήμερα, μετρά 7 θανάτους στο σύνολο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024