Φίλης : Αυτές είναι οι προϋποθέσεις για ν’ ανοίξουν τα σχολεία
«Τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν οπωσδήποτε, σύμφωνα με τον τρόπο που έχουν υποδείξει οι ειδικοί, οι φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας και ο ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης και επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση για τις παραλείψεις
«Τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν οπωσδήποτε, σύμφωνα με τον τρόπο που έχουν υποδείξει οι ειδικοί, οι φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας και ο ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης και επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση για τις παραλείψεις που συνόδευσαν τον άνοιγμα των σχολείων τον Σεπτέμβριο.
Δωρεάν τεστ και εμβολιασμοί
Ακολούθως ο κ. Φίλης αναφέρεται στις προϋποθέσεις που θα πρέπει να συνοδεύσουν το άνοιγμα των σχολείων:
– Με αποστάσεις στις τάξεις προϋποθέσεις που θα πρέπει να συνοδεύσουν το άνοιγμα των σχολείων
– Με συνεχή δωρεάν τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς
– Με κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των εκπαιδευτικών άνω των 50 ετών καθώς και αυτών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες
-Με κατά προτεραιότητα εμβολιασμό γονέων, καθώς και παππούδων που διαμένουν στην ίδια στέγη με τους μαθητές.
«Η κυβέρνηση οφείλει να εξασφαλίσει αυτές τις προϋποθέσεις το ταχύτερο. Δεν το έπραξε επί 8 ολόκληρους μήνες. Ας το πράξει τώρα!» προσθέτει ο κ. Φίλης.
Εξοντωτική η πίεση για εξετάσεις
Αναφέρεται, τέλος, στον σχεδιασμό για τις εισαγωγικές εξετάσεις σημειώνοντας: «Η κυβέρνηση να εγκαταλείψει ταυτόχρονα τα σχέδιά της που έχουν αναστατώσει τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου, για αποκλεισμό χιλιάδων φετινών υποψηφίων από τα Πανεπιστήμια, με την Τράπεζα Θεμάτων και τους «κόφτες» στη βάση εισαγωγής. Απαιτείται, επίσης, αναδιάρθρωση – μείωση της ύλης, προτεραιότητα στο μάθημα και η αποκατάσταση της σχέσης του παιδιού και του εφήβου με το σχολείο κι όχι η αντιπαιδαγωγική και εξοντωτική πίεση για εξετάσεις. Τα παιδιά είναι ιδιαίτερα πιεσμένα από τον εγκλεισμό και τη διατάραξη της σχέσης τους με το σχολείο. Ας μην τα επιβαρύνουμε κι άλλο.
Μόνο υπό αυτούς τους όρους είναι δυνατή η ασφαλής επανέναρξη των σχολείων και η επαναφορά της στοιχειώδους ηρεμίας στην εκπαίδευση».
Πηγή ΑΜΠΕ
- Λίβανος: Το Ισραήλ εξέδωσε εντολή εκκένωσης για την Τύρο – Σκοτώθηκε Λιβανέζος στρατιώτης
- Καύσωνας τον Μάιο στην Ευρώπη: το νέο πρόσωπο της κλιματικής κρίσης
- Ο Βινίσιους θέλει να συνεχίσει στην Ρεάλ, αλλά δεν… βιάζεται
- Συνελήφθη 25χρονος για διακίνηση ναρκωτικών – Έκρυβε 76 κιλά κάνναβης στο σπίτι του
- Τα ανθρωποειδή ρομπότ στην Κίνα αποκτούν αριθμό ταυτότητας για λόγους ασφάλειας
- Ολυμπιακός: Ήδη 7.000 ανανεώσαν τα διαρκείας τους για τη νέα σεζόν
- Θάνατος Μάθιου Πέρι: Ανατροπή και συγκάλυψη από τον βοηθό του – «Τον άφησε να πεθάνει» λένε οι αδελφές του
- Το ΔΕΗ 3×3 Street Basketball επιστρέφει για τέταρτη χρονιά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 27.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442