Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ας φροντίσουμε τον εαυτό μας το πρώτο Σαββατοκύριακο του 2021

Ας φροντίσουμε τον εαυτό μας το πρώτο Σαββατοκύριακο του 2021

Αν δεν είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή για μάσκες και αγγουράκια στα μάτια πότε είναι;

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του νέου έτους είναι εδώ και έχουμε σίγουρα τόσα πολλά να κάνουμε-πάλι.

Να φτιάξουμε την βιβλιοθήκη, να βάλουμε πλυντήριο, να καθαρίσουμε το σαλόνι από τα τσιμπούσια των ημερών. Πρωτίστως, όμως, μας αξίζουν μερικές στιγμές μόνο για εμάς. Ας τις ζήσουμε ως ιεροτελεστία.

1.Το μπάνιο

Ανάβουμε ένα κερί ή δύο ή όσα. Ας έχουν κάποιο άρωμα που αγαπάμε-και να μην έχουν, τα θέλουμε για την θαλπωρή του φωτός που χορεύει και μας χαλαρώνει. Ζεστό νερό κι ένα γερό λούσιμο με μασάζ με τα δάχτυλά μας σε κίνηση, ναι, όπως στο κομμωτήριο. Εφαρμόζουμε μάσκα, λίγο πιο γενναιόδωρη ποσότητα από την συνηθισμένη. Ας θρέψουμε τα μαλλιά μας, ας τα κάνουμε να μοιάζουν μεταξένια στο ξέβγαλμα.

Όσο η μάσκα ενεργεί, κάνουμε ένα γερό τρίψιμο με το απολεπιστικό μας σε όλο το σώμα. Αν δεν έχουμε, το φτιάχνουμε από πριν στην κουζίνα μας. Ετοιμάζουμε και ένα scrub για το πρόσωπο, το οποίο επίσης απλώνουμε μες στο ντους.

Ξεπλένουμε κεφάλι και σώμα. Τυλίγουμε πετσέτα αφράτη, καθαρή το κεφάλι μας και ξαναμπαίνουμε στην μπανιέρα. Ώρα για αφρόλουτρο και βαθύ καθαρισμό στους πόρους, τώρα που έχουν ανοίξει από το ζεστό νερό και την απολέπιση. Με τα χέρια ή με το σφουγγάρι, σαπουνίζουμε προσεκτικά και δεν αμελούμε τα δάχτυλα των ποδιών μας, τον λαιμό και την πλάτη μας.

Ξεπλένουμε και τυλιγόμαστε με πετσέτα.

2.Ο καθαρισμός του προσώπου

Βεβαιωνόμαστε ότι η πετσέτα συγκρατεί καλά τα μαλλιά. Πλένουμε το πρόσωπό μας με το σαπούνι καθαρισμούμας, κάνοντας απαλές κινήσεις για 1 λεπτό τουλάχιστον. Ξεπλένουμε καλά και ταμπονάρουμε με χαρτί κουζίνας. Πλένουμε τα δόντια μας για όσο χρόνο χρειάζεται, που θα πει τουλάχιστον πέντε λεπτά. Κάνουμε νήμα και ξεπλένουμε με στοματικό διάλυμα.

Ώρα για την πρώτη μάσκα της χρονιάς! Ας είναι μία καθαριστική, με άργιλο ας πούμε ή ό, τι άλλο διαθέτει το καλάθι σας. Την απλώνουμε και την αφήνουμε για πέντε λεπτά περισσότερο από όσα αναγράφει η συσκευασία. Στο ενδιάμεσο, περνάμε αποσμητικό στις μασχάλες, φοράμε εσώρουχο και ένα στεγνό, fluffy μπουρνούζι ή την ρόμπα μας. Κάνουμε κι ένα insta story!

Μόλις ξεπλύνουμε από την μάσκα καθαρισμού, περνάμε μια δεύτερη μάσκα ενυδάτωσης. Αν δεν έχουμε, φτιάχνουμε μία στην κουζίνα μας όσο δρα η προηγούμενη:

Αφήνουμε κι αυτήν να δράσει κι όσο περιμένουμε απλώνουμε ενυδατική κρέμα ή butter στο σώμα μας, βάζοντας λίγη επιπλέον ποσότητα σε αγκώνες, γόνατα και φτέρνες. Αν έχουμε ενυδατικό λάδι περνάμε στα νύχια μας και στα κόκαλα των ώμων για επιπλέον λάμψη.

Ξεπλένουμε την μάσκα και ταμπονάρουμε ξανά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Αν έχουμε όρεξη, ασχολούμαστε και με τα χείλη μας, τα απολεπίζουμε για απαλότητα και ενυδάτωση. Υπάρχει μια πανεύκολη σπιτική συνταγή για το scrub αυτό:

3. Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα: ενυδάτωση

Αφού έχουμε ξεπλύνει και τα χείλη μας, ας ξεκινήσει η διαδικασία ενυδάτωσης προσώπου και λαιμού. Αυτά, φυσικά, καλό είναι να μην τα κάνουμε δύο φορές τον χρόνο, αλλά πολλές φορές παραπάνω-το δέρμα στο πρόσωπο είναι ευαίσθητο και έχει ανάγκη από σωστά συστατικά για να λάμπει από υγεία.

Ξεκινάμε με το serum μας και, αν δεν έχουμε, φτιάχνουμε το δικό μας:

Λίγες σταγόνες στο πρόσωπο αρκούν: τις ακουμπάμε στο πρόσωπο με τα δάχτυλα πιέζοντας προς τα μέσα. Αμέσως μετά, απλώνουμε την ενυδατική μας κρέμα. Αν έχουμε μέρας και νύχτας, ας προτιμήσουμε της νύχτας, για πιο εντατική θρέψη, μιας που είπαμε να κάνουμε μια γερή κούρα ομορφιάς σήμερα!

Απλώνουμε μια γενναία ποσότητα και στον λαιμό, εφαρμόζοντας με ανοδική φορά, προς το πηγούνι δηλαδή, όχι προς τα κάτω.

Δεν αμελούμε την κρέμα ματιών. Δεν έχετε; Να πάρετε! Υπάρχει κι αυτή η συνταγή, φυσικά:

4. Και με τα μαλλιά;

Μέσα από την πετσετούλα, θα έχουν σχεδόν στεγνώσει. Αφαιρούμε την πετσέτα και χτενίζουμε ελαφρά με χτένα που έχει φαρδιά δόντια ή με την βούρτσα μας. Απλώνουμε λαδάκι για τα μαλλιά στις άκρες τους κι αν δεν έχουμε μερικές σταγόνες ελαιόλαδο από την κουζίνα. Δεν στεγνώνουμε με πιστολάκι, αν είναι να μείνουμε μέσα. Τα αφήνουμε να ξεκουραστούν και να χαλαρώσουν μαζί μας.

Ξαπλώνουμε αναπαυτικά και είτε κοιμόμαστε (το πρωί θα είμαστε τόσο φρέσκες και ξεκούραστες που δεν θα το πιστεύουμε) είτε συνεχίζουμε την ιεροτελεστία «χρόνος για μένα» με ένα βιβλίο ή ένα ακόμα επεισόδιο της αγαπημένης σειράς…

Extra tip:

Σε όλη την διάρκεια της κούρας, απολαύστε μια χαλαρωτική playlist, όπως για παράδειγμα αυτή:

Sports in

«Βόμβα» του ESPN για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο!

Ρεπορτάζ που… ταράζει τα νερά για Γιάννη Αντετοκούνμπο και Μιλγουόκι Μπακς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024