Υπάρχει μόνο ένας υγιής τρόπος να χάσετε βάρος: να τρώτε λιγότερο, να γυμνάζεστε περισσότερο και να επιμείνετε σε αυτό το πλάνο για μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς να περιμένετε θεαματικά και γρήγορα αποτελέσματα

Ένας από τους στόχους που θέτουν κάθε χρόνο σχεδόν όλοι και όλες αμέσως μετά την περίοδο των εορτών είναι αυτός του αδυνατίσματος.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο iatropedia.gr, αμέσως μετά την περίοδο των εορτών, όταν και πιθανότατα έχουν φάει λίγο παραπάνω, οι περισσότεροι άνθρωποι ξεκινούν κάποια νέα δίαιτα, τα γυμναστήρια γεμίζουν με νέες συνδρομές (που σχεδόν ποτέ δεν τηρούνται) και γενικώς υπάρχει μια διαδεδομένη τάση για έναν «πιο υγιεινό» τρόπο ζωής.

Εάν σκέφτεστε και εσείς να αλλάξετε την καθημερινότητά σας και να ζείτε από εδώ και στο εξής «πιο υγιεινά», αυτό είναι υπέροχο.

Αλλά πρώτα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δε θα πέσετε θύματα κάποιας κλασικής «δίαιτας-απάτης».

Η αμερικανική Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου συνόψισε πέρσι την ιατρική βιβλιογραφία που υπάρχει σχετικά με την απώλεια βάρους μέσα από την ιστοσελίδα της, η οποία είναι αφιερωμένη στο πώς μπορούν οι πολίτες να αποφύγουν τα «ψεύτικα»προγράμματα διατροφής.

Υπάρχει μόνο ένας υγιής τρόπος να χάσετε βάρος: να τρώτε λιγότερο, να γυμνάζεστε περισσότερο και να επιμείνετε σε αυτό το πλάνο για μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς να περιμένετε θεαματικά και γρήγορα αποτελέσματα.

Από εκεί και πέρα, ο αμερικανικός οργανισμός συνοψίζει τις ακόλουθες «δίαιτες-απάτη», που πρέπει όλοι να γνωρίζουμε και να προσέχουμε να τις αποφεύγουμε πάντα:

Χάστε βάρος ανεξάρτητα από την ποσότητα που τρώτε

Κάθε διαιτητικό πλάνο που ισχυρίζεται ότι μπορείτε να φάτε πολλές τροφές υψηλής θερμιδικής αξίας και ταυτόχρονα να χάσετε βάρος είναι ψεύτικο. Η απώλεια βάρους απαιτεί λογικές επιλογές τροφών.

Χάστε βάρος μόνιμα! Ποτέ ξανά δίαιτα!

Ακόμα και αν καταφέρετε να χάσετε κάποια κιλά αρχικά, να ξέρετε ότι η μόνιμη απώλεια βάρους απαιτεί και μόνιμες αλλαγές στον τρόπο ζωής. Μην εμπιστεύεστε δίαιτες που υπόσχονται «άπαξ και διά παντός» αποτελέσματα, χωρίς συνεχή συντήρηση.

Απλώς πάρτε ένα χάπι

Γιατροί, διαιτολόγοι και άλλοι ειδικοί συμφωνούν ότι δεν υπάρχουν «μαγικές»” δίαιτες για να χάσετε βάρος χωρίς σωστή διατροφή και άσκηση. Ακόμη και τα χάπια που έχουν εγκριθεί από τους διεθνείς φαρμακευτικούς οργανισμούς και μειώνουν την απορρόφηση του λίπους ή σας βοηθούν να τρώτε λιγότερο και να αισθάνεστε χορτάτοι, πρέπει να λαμβάνονται ταυτόχρονα με ένα διατροφικό πλάνο χαμηλών θερμίδων, χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και τακτική άσκηση.

Χάστε Χ κιλά σε Ψ ημέρες

Η απώλεια βάρους με ρυθμό μισό ή το πολύ ένα κιλό την εβδομάδα είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να το χάσετε μόνιμα. Οι δίαιτες που υπόσχονται αστραπιαία απώλεια βάρους είναι απάτη. Υπάρχει, μάλιστα, πιθανότητα να καταστρέψουν την υγεία σας.

Όλοι χάνουν βάρος με αυτήν τη δίαιτα

Δεν υπάρχει ένας τύπος δίαιτας που να ταιριάζει σε όλους. Συνομιλήστε με το γιατρό σας για να καταρτίσετε ένα διατροφικό πλάνο και ένα πρόγραμμα άσκησης που να είναι κατάλληλο για το δικό σας τρόπο ζωής και το μεταβολισμό σας.

Χάστε βάρος με ένα επίθεμα ή μια κρέμα αδυνατίσματος

Όταν βλέπετε ή ακούτε για ένα τέτοιο πλάνο δίαιτας, πείτε απλώς «όχι, ευχαριστώ». Μην πιστεύετε όποιον σας λέει ότι τέτοιες δίαιτες είναι καλές και αποτελεσματικές. Δεν υπάρχει τίποτα που να μπορείτε να φορέσετε ή να εφαρμόσετε στο δέρμα σας και το οποίο θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος με υγιή τρόπο.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr