Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός - Λος Άντζελες : Ένα tweet κάθε δέκα λεπτά όση και η συχνότητα των θανάτων

Κοροναϊός – Λος Άντζελες : Ένα tweet κάθε δέκα λεπτά όση και η συχνότητα των θανάτων

Με έναν πρωτότυπο τρόπο αποφάσισαν οι υγειονομικές αρχές στην κομητεία του Λος Άντζελες να τιμήσουν τα θύματα της πανδημίας και ταυτόχρονα να αποτρέψουν τους πολίτες από φαινόμενα συνωστισμού την παραμονή της πρωτοχρονιάς

Με έναν πρωτότυπο τρόπο αποφάσισαν οι υγειονομικές αρχές στην κομητεία του Λος Άντζελες να τιμήσουν τα θύματα της πανδημίας και ταυτόχρονα να αποτρέψουν τους πολίτες από φαινόμενα συνωστισμού την παραμονή της πρωτοχρονιάς.

Μπορεί να είναι κάποιος γνωστός

Έτσι λοιπόν αποφάσισαν χτες να αναρτούν στο twitter ένα μήνυμα κάθε δέκα λεπτά, όση δηλαδή είναι και η συχνότητα των θανάτων από κοροναϊού στη συγκεκριμένη κομητεία, η οποία αποτελεί μια από τις κυριότερες εστίες της πανδημίας στις ΗΠΑ.

«Κάθε δέκα λεπτά, κάποιος πεθαίνει εξαιτίας της COVID-19 στην κομητεία του Λος Άντζελες. Άνθρωποι που αγαπούσαν και θα λείψουν σε αυτούς που τους αγαπούσαν. Όσο η εξάπλωση δεν επιβραδύνεται, ο επόμενος άνθρωπος που θα βρει τραγικό θάνατο μπορεί να είναι κάποιος που γνωρίζετε», ανέφεραν στην αρχική τους ανάρτηση, τα μεσάνυχτα της Πέμπτης (τοπική ώρα), οι υγειονομικές αρχές του Λος Άντζελες.

«Μια νέα μητέρα». «Κάποιος που είχε ξεπεράσει τον καρκίνο». «Κάποιος που αγαπούσε τη βροχή». «Ο πατέρας που έπαιρνε κάθε μέρα το λεωφορείο για να πάει στη δουλειά». «Ο υπάλληλος στο πρατήριο καυσίμων που πάντα χαμογελούσε». «Ο καθηγητής που σε έκανε να δεις διαφορετικά τον κόσμο». «Ένας αδελφός». «Ένας σύζυγος ακόμα τρελά ερωτευμένος έπειτα από σαράντα χρόνια γάμου». «Η αγαπημένη θεία που έφτιαχνε τα καλύτερα πιάτα στις γιορτές»: κάθε δέκα λεπτά, αναρτάται ένα μήνυμα που αναφέρεται σε κάποιο από τα θύματα, μαζί με τις συστάσεις «σας παρακαλούμε, μείνετε σπίτι απόψε», «σας παρακαλούμε, φορέστε μάσκα όταν βγαίνετε».

24ωρη καμπάνια

Πρόκειται για «μια 24ωρη καμπάνια που θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα. Θέλουμε να υπογραμμίσουμε τον καταστροφικό αντίκτυπο της πανδημίας του νέου κοροναϊού στους πολίτες μας· έχουν πεθάνει πάνω από 10.000 άνθρωποι», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο η υπηρεσία δημόσιας υγείας της κομητείας.

Το Λος Άντζελες, η κομητεία των ΗΠΑ με τον μεγαλύτερο πληθυσμό (10 εκατ. κάτοικοι), έχει μετατραπεί σε μια από τις κυριότερες εστίες της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα και σπάει ρεκόρ κρουσμάτων σχεδόν καθημερινά, με τα νοσοκομεία να έχουν γεμίσει ασφυκτικά.

Ως χθες Πέμπτη η κομητεία είχε καταμετρήσει επίσημα περίπου 756.000 μολύνσεις. Η εξάπλωση επιταχύνεται παρότι εφαρμόζονται περιοριστικά μέτρα (μπαρ κι εστιατόρια προσφέρουν αγαθά μόνο σε πακέτο, η κυκλοφορία απαγορεύεται από τις 22:00 ως τις 05:00, κ.ο.κ.), όπως σε όλη τη νότια Καλιφόρνια.

Ο δήμαρχος του Λος Άντζελες, ο Έρικ Γκαρσέτι, κάλεσε τους συμπολίτες του να γιορτάσουν την έλευση του νέου έτους στο σπίτι, προειδοποιώντας ότι η αστυνομία θα κάνει περιπολίες για να εμποδίσει συγκεντρώσεις πολλών κατοίκων και να επιβάλει πρόστιμα. Ο εισαγγελέας της πόλης από την πλευρά του απαίτησε από ιστότοπο τον οποίο χρησιμοποιούν κυρίως διοργανωτές εκδηλώσεων να αποσύρει κάθε πρόσκληση για τον εορτασμό της παραμονής της πρωτοχρονιάς.

Φορέας του κοροναϊού

Οι υγειονομικές αρχές εκτιμούν ότι ο ένας άνθρωπος στους εκατό είναι αυτή τη στιγμή φορέας του νέου κοροναϊού στην κομητεία του Λος Άντζελες, είτε το γνωρίζει είτε όχι.

Ορισμένοι τοπικοί αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει. «Θα έρθουν πιο δύσκολες και πιο σκοτεινές μέρες», δήλωσε ο δήμαρχος του Λος Άντζελες, Έρικ Γκαρσέτι στο CNN.

Η κομητεία του Λος Άντζελες, καθώς και όλη η πολιτεία της Καλιφόρνια, αντιμετωπίζουν μια δραματική αύξηση περιστατικών, νοσηλείας και θανάτων τις τελευταίες εβδομάδες, οι οποίες καταγράφηκαν μετά από την Ημέρα των Ευχαριστιών, σύμφωνα με αξιωματούχους υγείας. Οι αυξανόμενες νοσηλείες στην κομητεία ωθούν τα νοσοκομεία στο «χείλος της καταστροφής», δήλωσε η Δρ. Κριστίνα Γκάλι, διευθύντρια των Υπηρεσιών Υγείας του Λος Άντζελες.

Στη Γεωργία, ο Κυβερνήτης Μπράιαν Κεμπ δήλωσε ότι ένα συνεδριακό κέντρο θα αρχίσει να δέχεται ασθενείς στο τέλος αυτής της εβδομάδας και θα έχει επιπλέον 60 κρεβάτια για να διασφαλίσει ότι τα νοσοκομεία θα συνεχίσουν να έχουν την ικανότητα να νοσηλεύουν ασθενείς με Covid ή με άλλες ασθένειες.

Αξιωματούχοι υγείας στην Αριζόνα λένε ότι ο αριθμός των νέων περιστατικών παραμένει υψηλός όπως και αυτός των νοσηλειών και θάνατων.

«Ακόμα και πριν την Covid-19, ο χειμώνας ήταν πάντα δύσκολος για τα νοσοκομεία. Εν μέσω αυτής της πανδημίας και της αύξησης των περιστατικών, περισσότερο από το 90% των κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας είναι κατειλημμένες αυτήν την εβδομάδα, ενώ στις περισσότερες από τις μισές κλίνες,  νοσηλεύονται ασθενείς με Covid-19», έγραψε στο Twitter η  Κάρα Κράιστ, διευθύντρια του Τμήματος Υπηρεσιών Υγείας της Αριζόνα.

Μάλιστα, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι τα περιστατικά μπορεί να αυξηθούν κι άλλο σε εθνικό επίπεδο τις επόμενες εβδομάδες.

Διανομή εμβολίων

Οι εμβολιασμοί συνεχίζονται σε όλη τη χώρα, αλλά οι ειδικοί λένε ότι θα περάσουν μήνες μέχρι να εμβολιαστούν αρκετοί ώστε να ανατραπεί η ανοδική πορεία της πανδημίας.

Ο Κυβερνήτης της Λουιζιάνα Τζον Έντουαρντς ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι οι δόσεις του εμβολίου κατά της Covid-19 θα είναι διαθέσιμες σε φαρμακεία από τις 4 Ιανουαρίου, για άτομα ηλικίας 70 ετών και άνω, καθώς και για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας. Ωστόσο, η πρώτη προμήθεια θα είναι εξαιρετικά περιορισμένη και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κλείσουν ραντεβού με συγκεκριμένο φαρμακείο για να εμβολιαστούν.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ελπίζει ότι η πόλη θα μπορέσει να χορηγήσει ένα εκατομμύριο δόσεις του εμβολίου μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.

Μέχρι στιγμής, περισσότερα από 12,4 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων έχουν διανεμηθεί σε εθνικό επίπεδο και έχουν χορηγηθεί περισσότερα από 2,7 εκατομμύρια εμβόλια. Η διαδικασία είναι πιο χρονοβόρα από ό, τι περίμεναν πολλοί αξιωματούχοι, αλλά εάν οι ΗΠΑ μπορέσουν να «καλύψουν τη διαφορά» το 2021, τότε θα μπορέσουν να ξεκινήσουν μαζικό εμβολιασμό από τον Απρίλιο, δήλωσε ο Άντονι Φαούτσι.

«Μέχρι την αρχή του φθινοπώρου θα έχουμε ένα καλό ποσοστό ανοσίας της αγέλης για να μπορέσουμε πραγματικά να επιστρέψουμε σε μια μορφή κανονικότητας», πρόσθεσε ο Φαούτσι.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ και ΑΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024