Η ονοματολογία δίνει και παίρνει, αλλά οι πλέον ψύχραιμοι γνωρίζουν ότι στις περιπτώσεις ανασχηματισμού σημειώνονται πολλές καραμπόλες, γράφονται και σβήνονται ονόματα την τελευταία στιγμή και  συνεπώς είναι αδύνατη η όποια πρόβλεψη

Σε αναμμένα κάρβουνα, όπως οι ίδιοι λένε, κάθονται τούτες τις ημέρες που αλλάζει ο χρόνος οι περισσότεροι υπουργοί και υφυπουργοί. Αιτία είναι ο επερχόμενος ανασχηματισμός.

Η ονοματολογία δίνει και παίρνει, αλλά οι πλέον ψύχραιμοι γνωρίζουν ότι στις περιπτώσεις ανασχηματισμού σημειώνονται πολλές καραμπόλες, γράφονται και σβήνονται ονόματα την τελευταία στιγμή και  συνεπώς είναι αδύνατη η όποια πρόβλεψη.

Είναι -αναφέρει ο «Βηματοδότης»– και οι πλέον αγωνιούντες (εκτός και εντός κυβερνήσεως) που τοποθετούν τον ανασχηματισμό σύντομα και μάλιστα κυριακάτικα.

Υπάρχουν όμως και άλλοι που τούτες τις ημέρες θυμούνται τον… Τόνι Μπλερ και τα αποφθέγματά του. Για παράδειγμα ένας πρωτοκλασάτος υπουργός, αγγλοσπουδαγμένος μου θύμιζε τι έλεγε ο βρετανός πρώην πρωθυπουργός για τον ανασχηματισμό:

«Όταν  κάνεις  ανασχηματισμό δημιουργείς πολλούς δυσαρεστημένους: Πρώτα απ΄ όλα αυτόν που φεύγει, εν συνεχεία αυτόν που νομίζει ότι θα εισέλθει στην κυβέρνηση και τελικά μένει απέξω και αυτόν που μένει  στην κυβέρνηση που  λέει «τι είχα τι έχασα».

Ο μόνος ικανοποιημένος από έναν ανασχηματισμό είναι αυτός που μπαίνει στην  κυβέρνηση για πρώτη φορά». Αυτά μου μετέφερε ότι έλεγε ο Μπλερ.

Ο εν λόγω υπουργός που προτιμά για τις μετακινήσεις του τη μοτοσικλέτα δεν λέει μόνον αποφθέγματα του Μπλερ, ακολουθεί και ορισμένες συμβουλές που έλεγαν οι βρετανοί πολιτικοί πριν από κάθε ανασχηματισμό: Για παράδειγμα, απερχόμενοι υπουργοί συμβουλεύουν τους διαδόχους τους στο υπουργείο να αφήσουν την επίπλωση του γραφείου ως έχει, ούτε τις φωτογραφίες των παιδιών τους να τοποθετήσουν, ώστε να μην έχουν κανένα συναισθηματικό δέσιμο με το γραφείο και κατ΄ επέκταση με το υπουργείο μαζεύοντάς τα προσωπικά τους αντικείμενα την ώρα που φεύγουν…

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr