Τσίπρας : Μονόδρομος η παραίτηση Κεραμέως και η απόσυρση της τροπολογίας για τα κολέγια
Την απόσυρση της τροπολογίας Κεραμέως, «με την οποία εξισώνονται τα επαγγελματικά δικαιώματα αποφοίτων ΑΕΙ με αυτά αποφοίτων κολλεγίων τριετούς φοίτησης», και την απομάκρυνση της υπουργού, ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας, μετά τις σημερινές επικοινωνίες που είχε με τον πρόεδρο του ΤΕΕ, Γιώργο Στασινό και τον πρόεδρο του ΟΕΕ, Κωνσταντίνο Κόλλια.
Την απόσυρση της τροπολογίας Κεραμέως, «με την οποία εξισώνονται τα επαγγελματικά δικαιώματα αποφοίτων ΑΕΙ με αυτά αποφοίτων κολλεγίων τριετούς φοίτησης», και την απομάκρυνση της υπουργού, ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μετά τις σημερινές επικοινωνίες που είχε με τον πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Γιώργο Στασινό και τον πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Κωνσταντίνο Κόλλια.
Δίκαιες οι αντιδράσεις των επιστημόνων
Σύμφωνα με πληροφορίες της Κουμουνδούρου, κατά τη συζήτηση που είχαν, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «εύλογες» και «δίκαιες» τις σφοδρές αντιδράσεις των επιστημόνων «για την αντισυνταγματική νυχτερινή τροπολογία της υπουργού Παιδείας, κ. Κεραμέως, με την οποία εξισώνονται τα επαγγελματικά δικαιώματα αποφοίτων ΑΕΙ με αυτά αποφοίτων κολεγίων τριετούς φοίτησης».
Έκανε λόγο για «σκανδαλώδη τροπολογία-δώρο» στα ιδιωτικά κολέγια σε βάρος δεκάδων χιλιάδων μηχανικών και οικονομολόγων που είναι απόφοιτοι ΑΕΙ και σε βάρος της δημόσιας Παιδείας. Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, χαρακτήρισε αυτονόητες τις σφοδρές αντιδράσεις ακόμα και των ίδιων των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και υπογράμμισε την ανάγκη οι μηχανικοί και οικονομολόγοι βουλευτές όλων των κομμάτων να πάρουν ξεκάθαρη και δημόσια θέση για την «επαίσχυντη τροπολογία».
Τέλος, εξέφρασε την εκτίμησή του πως μετά τη θύελλα αντιδράσεων, η απόσυρση της επίμαχης τροπολογίας και η απομάκρυνση της κ. Κεραμέως από το υπουργείο Παιδείας αποτελεί μονόδρομο για τον κ. Μητσοτάκη.
Πηγή ΑΜΠΕ
- Πετρέλαιο: Οι τιμές παραμένουν υψηλές, αλλά δεν παρουσιάζουν τις απότομες ανόδους των τελευταίων ημερών
- Καζακστάν: Εγκρίθηκε σε δημοψήφισμα το νέο, αμφιλεγόμενο Σύνταγμα της χώρας
- Ο Τραμπ ζητά βοήθεια από την Κίνα και πιέζει το ΝΑΤΟ να συμμετάσχει στο άνοιγμα του Ορμούζ
- Η κυβέρνηση του Ιράν ανακοίνωσε αύξηση 60% στον κατώτατο μισθό
- Γαλλία: Στον δεύτερο γύρο θα κριθεί η έκβαση των δημοτικών εκλογών στις μεγάλες πόλεις
- Ιράν: Δεν θα συμμετέχει η Γερμανία σε επιχείρηση στα Στενά του Ορμούζ, ξεκαθαρίζει ο Βάντεφουλ