Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μαέστρος του Ολυμπιακού σε μια «συμφωνία» οκτάδας

Μαέστρος του Ολυμπιακού σε μια «συμφωνία» οκτάδας

Ο Κώστας Σλούκας ήταν ο ηγέτης που έχει στο μυαλό του ο Μπαρτζώκας και ο Ολυμπιακός πήρε μεγάλη «ανάσα» με τη νίκη του στην Μόσχα. Μυθική εμφάνιση από τον διεθνή γκαρντ και τώρα ένας μεγάλος... τελικός με Μπάγερν

Ο Ολυμπιακός δεν είχε περιθώρια για «στραβοπάτημα» στην Μόσχα, απέναντι στην Χίμκι. Γιατί «στραβοπάτημα» θα ήταν αν έχανε στην ρωσική πρωτεύουσα, παρά το ότι η αντίπαλος του δεν είναι κακή ομάδα.

Η αλήθεια όμως είναι πως όλοι σχεδόν έχουν νικήσει την Χίμκι και οι ερυθρόλευκοι ήταν υποχρεωμένοι να φύγουν νικητές από την έδρα των αντιπάλων τους.

Υπήρχε ένα «πρέπει» στις πλάτες των παικτών του Ολυμπιακού στο συγκεκριμένο παιχνίδι, ειδικά από την στιγμή που είχαν προηγηθεί συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα.

Ήταν λοιπόν πολύ μεγάλη υπόθεση για την ομάδα του Πειραιά να πάρει τη νίκη στον αγώνα με την Χίμκι και οι ερυθρόλευκοι τα κατάφεραν σκοράροντας 105 πόντους.

Την είχε ανάγκη αυτή τη νίκη ο Ολυμπιακός και ο Γιώργος Μπαρτζώκας είδε την ομάδα του να παίρνει μια καλή «ανάσα» ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Αυτό όμως που θα πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός είναι να βελτιώσει την εικόνα του στα εντός έδρας παιχνίδια του, γιατί αν ήταν λίγο καλύτερος στο ΣΕΦ, τότε θα ήταν σε πολύ καλύτερη θέση στην βαθμολογία.

Όπως και να χουν πάντως τα πράγματα ο στόχος επετεύχθη για τους πειραιώτες κι αυτό είναι το σημαντικό.

Και είναι βέβαια πολύ μεγάλο κέρδος για τον Ολυμπιακό πως είχε πολλούς παίκτες σε καλή βραδιά και με ηγέτη τον Κώστα Σλούκα.

Ο γκαρντ των ερυθρόλευκων έκανε μεγάλο παιχνίδι και για τέτοιες εμφανίσεις έφερε πίσω τον Σλούκα η ομάδα του Πειραιά.

Για βραδιές όπως η χθεσινή στην Μόσχα, με τον Σλούκα να ηγείται της προσπάθειας του Ολυμπιακού για τη νίκη, έχοντας ρόλο «εκτελεστή» αλλά και δημιουργού.

Ο άσος του Ολυμπιακού έκανε όλες τις δουλειές και το κυριότερο, τις έκανε με εξαιρετικό τρόπο. Ήταν ο μαέστρος του Ολυμπιακού και είναι αυτός που διευθύνει την «συμφωνία» οκτάδας για τους ερυθρόλευκους.

Είναι αυτός από τον οποίο περιμένει το κάτι παραπάνω ο προπονητής του και γι’ αυτό άλλωστε ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος έκαναν την υπέρβαση το περασμένο καλοκαίρι.

Θα πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι ο Ολυμπιακός είχε κι άλλους πρωταγωνιστές στο χθεσινό παιχνίδι. Είχε ξανά τον Σάσα Βεζένκοφ σε μια ονειρική βραδιά ενώ βοήθησαν πολύ Έλις, Χάρισον και Μάρτιν.

Ο Ολυμπιακός είναι πλέον στο 8-8 στην Ευρωλίγκα και δεν χωρά αμφιβολία πως είναι μια ομάδα που έχει δυνατότητες και θα μπορούσε να είναι ψηλότερα στην βαθμολογία.

Είναι όμως ξεκάθαρο πως ο κοροναϊός προκάλεσε πολλά προβλήματα στους ερυθρόλευκους κι έβγαλε εκτός ρυθμού την ομάδα του Μπατζώκα για δύο εβδομάδες.

Ο Ολυμπιακός έχει στο πρόγραμμα το παιχνίδι με την Μπάγερν στο ΣΕΦ και αυτός ο αγώνας είναι κάτι παραπάνω από σημαντικός για την ομάδα του λιμανιού.

Οι ερυθρόλευκοι πήραν έναν… μικρό τελικό στην Μόσχα αλλά καλούνται να πάρουν έναν ακόμα, αυτή την φορά κόντρα στην ομάδα του Μονάχου.

Η Μπάγερν είναι μια από τις πιο σκληροτράχηλες ομάδες της διοργάνωσης και το παιχνίδι στο ΣΕΦ θα είναι κάτι παραπάνω από δύσκολο για τον Ολυμπιακό.

Θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια από τους ερυθρόλευκους για να πετύχουν την ένατη νίκη τους στην φετινή διοργάνωση, αλλά αν τα καταφέρουν θα είναι ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθεια να μπουν στην οκτάδα.

Για να έχει αντίκρισμα η νίκη του Ολυμπιακού επί της Χίμκι πρέπει να νικήσουν οι ερυθρόλευκοι την Μπάγερν.

Αν το πετύχουν θα «χτίσουν» πάνω σε αυτές τις δύο επιτυχίες και θα κοιτάξουν με αισιοδοξία τα παιχνίδια που ακολουθούν. Με Μακάμπι στο Τελ Αβίβ και Βιλερμπάν στο ΣΕΦ.

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024