Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός - Βρετανία : Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων - Ξεπέρασαν τα 50.000

Κοροναϊός – Βρετανία : Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων – Ξεπέρασαν τα 50.000

Μεγάλη ανησυχία στη Βρετανία - Καθηγητής προειδοποιεί ότι η χώρα οδεύει προς «καταστροφή» τις επόμενες εβδομάδες, εάν δεν λάβει σκληρότερα μέτρα κατά της πιο μολυσματικής παραλλαγής της νόσου.

Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, στη Βρετανία σημειώθηκε αρνητικό ρεκόρ νέων κρουσμάτων κοροναϊού.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη ανακοινώθηκαν 53.135 νέες μολύνσεις, αριθμός που είναι ο υψηλότερος από την έναρξη της πανδημίας τον Μάρτιο. Ο προηγούμενος χειρότερος ημερήσιος απολογισμός ήταν ο χθεσινός με 41.385 κρούσματα.

Καταγράφηκαν επίσης 414 θάνατοι που προέκυψαν μέσα σε 28 ημέρες από ένα θετικό τεστ Covid, σε σύγκριση με τους 357 τη Δευτέρα. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών λόγω Covid στη χώρα ανέβηκε στους 71.567.

Ασφυκτιούν τα νοσοκομεία

Οι νεότεροι απολογισμοί δημιουργούν αυξημένη ανησυχία, καθώς ήδη όπως έγινε γνωστό τα νοσοκομεία στην Αγγλία έχουν πλέον περισσότερους ασθενείς COVID-19 από όσους στην κορύφωση του πρώτου κύματος της πανδημίας στις 12 Απριλίου.

Η ανώτερη ιατρική σύμβουλος του οργανισμού Δημόσια Υγείας Αγγλίας Δρ Σούζαν Χόπκινς δήλωσε: «Συνεχίζουμε να βλέπουμε πρωτοφανή επίπεδα λοιμώξεων COVID-19 σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, κάτι που είναι εξαιρετικά ανησυχητικό ιδίως καθώς τα νοσοκομεία μας είναι στο πιο ευάλωτο σημείο».

Η ίδια τόνισε πως ορισμένες από τις αυξήσεις στους αριθμούς ημερήσιων κρουσμάτων αντικατοπτρίζουν καθυστερημένες εγγραφές σε απολογισμούς λόγω των Χριστουγέννων, ωστόσο τα στοιχεία αποτελούν «σε μεγάλο βαθμό αντανάκλαση μιας πραγματικής αύξησης».

Σχεδόν η μισή Αγγλία βρίσκεται υπό αυστηρά περιοριστικά μέτρα

Ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ θα προβεί αύριο Τετάρτη σε ενημέρωση σχετικά με τα μέτρα περιορισμών ανά περιφέρειες.

Αυτήν την εβδομάδα, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου θα επανεξετάσει τα επίπεδα κινδύνου που ισχύουν σε πολλές περιοχές της χώρας και είναι αρκετά πιθανό ότι από αύριο τα 2/3 της Αγγλίας θα μπουν στο επίπεδο 4, το υψηλότερο επίπεδο κινδύνου.

Νωρίτερα σήμερα ο επιστημονικός σύμβουλος της Ντάουνινγκ Στριτ, καθηγητής Άντριου Χέιγουαρντ, προειδοποίησε ότι η Βρετανία οδεύει προς «καταστροφή» τις επόμενες εβδομάδες, εάν δεν λάβει σκληρότερα μέτρα κατά της πιο μολυσματικής παραλλαγής της νόσου.

Σχεδόν το ήμισυ του πληθυσμού της Αγγλίας βρίσκεται υπό την αυστηρότερη μορφή περιορισμών λόγω της πανδημίας. Σύμφωνα με αυτά τα μέτρα, τα μη απαραίτητα καταστήματα και οι περισσότερες άλλες επιχειρήσεις είναι κλειστές και απαγορεύονται σχεδόν όλες οι κοινωνικές συναθροίσεις.

Ωστόσο, η πλειονότητα των κανόνων χαλάρωσαν για να επιτραπεί σε οικογένειες να συναντηθούν την ημέρα των Χριστουγέννων, κάτι που πολλοί αξιωματούχοι υγείας ανέφεραν ότι έγειρε τον κίνδυνο πρόκλησης αύξησης των μολύνσεων.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024