Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πρόσκληση σε γεύμα από έναν υποψήφιο δολοφόνο

Πρόσκληση σε γεύμα από έναν υποψήφιο δολοφόνο

Με τόση καλοσύνη γύρω μου κι εντός μου, μπάφιασα. Οπότε καταλήγω στο εξής. Θα καλέσω όλους τους κακότερους κακούς, ιδού και η ιδεώδης εννιάδα μου

Εχουμε και λέμε. Τρεις εμείς – έξι οι καρέκλες, άρα για να συμπληρωθεί ο υπερμεταδότης του ΕΟΔΥ χρειαζόμαστε άλλα έξι πρόθυμα θύματα με τα σκαμνάκια τους. Εκτός κι αν δοκιμάσουμε το τρισυπόστατο, έτσι για αλλαγή. Δεν είναι καθόλου κακή ιδέανα αναπτύξουμε για φέτος τις διαφορετικές εκδοχές της αφεντιάς μας, να γίνει παιχνίδι. Πάντα ήθελα να συμφάγω σε γιορτινό τετ α τετ με το τριχοτομημένο μου εγώ, έχετε κι εσείς, είναι σίγουρο. Ακόμα πιο σίγουρο είναι ότι γνωριζόμαστε καλά εμείς οι τρεις ή και τέσσερις ή και παραπάνω. Απλώς η σχέση είναι παράνομη και εξυπηρετείται συνήθως εν κρυπτώ. Αυτή που βλέπετε εδώ μπροστά σας δεν είμαι εγώ, είναι  προϊόν μυθοπλασίας, οπότε περάστε να σας συστήσω και τις αληθινές. Από ‘δω ο χάλια κι από ‘κει ο πιο χάλια εαυτός μου, δεν με ξέρεις – δεν σε ξέρω – υποφέρεις – κι υποφέρω (*Κώστας Χατζηχρήστος)

Συνήθως εύχομαι να κερδίσει ο χειρότερος. Μου συμβαίνει με πολλά πράγματα αυτό. Από ριάλιτι μέχρι ποδοσφαιρικούς αγώνες. Με τους πολλούς μου εαυτούς, όμως, μου συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Θέλω να κερδίσει ο καλύτερος και κατά κανόνα κερδίζει, αφήνοντάς με ξέπνοη και ακρωτηριασμένη. Το λέω και για σας, μη χαλαρώνετε. Δεν είμαστε μόνοι. Είμαστε πολλοί μέσα στο δωμάτιο αλλά τον πιο πολύ χώρο τον πιάνει η αγελάδα. Ναι, η ιερή αγελάδα που πασχίζουμε να μοσχαναθρέψουμε κόβοντας κομμάτια από πάνω μας. Και μη σας ξεγελάει το βοϊδίσιο βλέμμα. Ο ιδεώδης εαυτός δεν είναι βήγκαν. Μουγκρίζει και τρώει τάχα μου χόρτα στη λιακάδα για να κατεβάσει γάλα. Να τα κάνουμε τυράκι, να τα κάνουν βουτυράκι, να τα βάλουνε στο πιάτο, να μου πουν ορίστε φάτο. Μα τρώγεται τώρα αυτή η αηδία;

Από τότε που χάθηκαν από την πιάτσα οι ένσαρκοι άνθρωποι και συναλλασσόμεθα αποκλειστικά με ανέπαφο συναίσθημα, άυλη αλληλεγγύη και ψηφιακή αρετή, η προκρούστεια ορθότητα για την οποία μόλις σας μίλησα έχει πάρει φαλάγγι το χιούμορ, την αναίδεια, τη διαολιά, την τσαχπινιά, την εξυπνάδα, τον θυμό, και προ πάντων το φτου ξελεφτερία. Με ένα κλικ πάρτους κάτω τον χάλια και τον πιο χάλια εαυτό μου.  Ναι, ναι, αυτό το περίστροφο σκοτώνει με σιγαστήρα ό,τι πιο νόστιμο έχουμε.

Με τόση καλοσύνη γύρω μου κι εντός μου, μπάφιασα. Οπότε καταλήγω στο εξής. Θα καλέσω όλους τους κακότερους κακούς, ιδού και η ιδεώδης εννιάδα μου.  Γκαίνσμπουργκ ο αλητάμπουρας, Λένι Μπρους ο βρωμόστομος, Ρεζέ ο σιχαμερός κι όλο το σόι του Σαρλί, Στρος Καν ο αφορεσμένος, Λουί ντε Φινές ο ανθρωποδιώχτης, Κλερ Μπρετεσέ η καψοκαλύβα, Τζακ Νίκολσον ο γδάρτης,  Μάρλον Μπράντο ο παλουκοκάφτης αλλά βάλτε κι εσείς τους δικούς σας και για μια φορά, ας κερδίσει επιτέλους ο χειρότερος!

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024