Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης σε υγειονομικούς : Να δώσετε το καλό παράδειγμα με τον εμβολιασμό

Μητσοτάκης σε υγειονομικούς : Να δώσετε το καλό παράδειγμα με τον εμβολιασμό

Πρώτα απ΄όλα να εμβολιαστείτε εσείς και να περάσετε το μήνυμα ότι οι υγειονομικοί, ειδικά οι υγειονομικοί της πρώτης γραμμής, έχουν μια ευθύνη απέναντι στον εαυτό τους και απέναντι σε αυτούς που φροντίζουν να είναι οι πρώτοι οι οποίοι θα δώσουν το καλό παράδειγμα και θα εμβολιαστούν, δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης στους υγειονομικούς των Γιαννιτσών

«Ήρθα να σας πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ για την τεράστια προσπάθεια την οποία έχετε καταβάλει. Ξέρω ότι το νοσοκομείο έχει δοκιμαστεί πολύ. Αντέξαμε όμως και θα εξακολουθούμε να αντέχουμε. Θέλω να ξέρετε ότι έχετε την αμέριστη στήριξή μου σε όλο τον αγώνα τον οποίο δίνετε». Αυτό ήταν το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Γιαννιτσών το οποίο επισκέφθηκε σήμερα το πρωί.

Σταθερή η μείωση των κρουσμάτων στη Βόρεια Ελλάδα

Στα Γιαννιτσά ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε και το Κέντρο Υγείας, ενώ το πρωί βρέθηκε κοντά στα παιδιά στο Ορφανοτροφείο Θηλέων «Η Μέλισσα» στη Θεσσαλονίκη.

Στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών, ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και τη διοίκηση για την κατάσταση που επικρατεί στο Νομό και τους ευχαρίστησε για τον αγώνα που δίνουν.

«Ξέρουμε ότι ειδικά η Πέλλα χτυπήθηκε πολύ από το δεύτερο κύμα της πανδημίας και ότι το νοσοκομείο έφτασε στα όρια των αντοχών του. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να το υποστηρίξουμε -το ξέρετε καλά- και σε ανθρώπινο δυναμικό και θέλω να ευχαριστήσω και τους γιατρούς και τους εθελοντές οι οποίοι προσφέρθηκαν να έρθουν να στηρίξουν το νοσοκομείο».

Ο Πρωθυπουργός, αναφερόμενος στα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα, σημείωσε ότι «τα κρούσματα σε όλη τη βόρεια Ελλάδα μειώνονται σταθερά αλλά βέβαια έχουμε και τις μέρες των γιορτών μπροστά μας, οπότε πρέπει και εσείς σε τοπικό επίπεδο να περάσετε το μήνυμα ότι αυτές τις μέρες θα τις περάσουμε πολύ στενά, οικογενειακά, για να μπει το ‘21 στην κυριολεξία με το δεξί και να μην ξαναβρεθούμε αντιμέτωποι με καταστάσεις που θα μας δοκιμάσουν και θα μας πιέσουν πάρα πολύ».

Να περάσετε το μήνυμα

«Ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει, καλώς εχόντων των πραγμάτων, στις 27 Δεκεμβρίου. Θα εμβολιαστώ και εγώ από τους πρώτους και μετά θα έχουμε μια σταθερή ροή. Πρώτα απ΄όλα να εμβολιαστείτε εσείς και να περάσετε το μήνυμα ότι οι υγειονομικοί, ειδικά οι υγειονομικοί της πρώτης γραμμής, έχουν μια ευθύνη απέναντι στον εαυτό τους και απέναντι σε αυτούς που φροντίζουν να είναι οι πρώτοι οι οποίοι θα δώσουν το καλό παράδειγμα και θα εμβολιαστούν. Δεν εκτιμώ -θέλω να το τονίσω, γιατί ακούω διαφορά- ότι θα υπάρξει ουσιαστική αντίδραση στον εμβολιασμό.

Εμείς έχουμε πει από την πρώτη στιγμή ότι ο εμβολιασμός θα είναι προαιρετικός για όλες τις κατηγορίες των εργαζόμενων. Αλλά εσείς πρέπει να δώσετε πρώτες και πρώτοι το καλό παράδειγμα, οι γιατροί, οι νοσηλευτές, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία. Δεν αμφιβάλλω γι’ αυτό, οπότε και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ» τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Μέσω ασυρμάτου

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε μέσω ασυρμάτου με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου, κάποιοι εκ των οποίων είχαν βγει στα μπαλκόνια για να τον δουν, και μετά με το προσωπικό που υπηρετεί στο Τμήμα Έκτακτων Περιστατικών, το οποίο υποδέχεται τους ασθενείς με κορονοϊό και τους ευχαρίστησε θερμά για το έργο τους. «Βλέπω ότι η πίεση έχει αρχίσει και μειώνεται και πιστεύω ότι θα πάμε καλύτερα. Τα δύσκολα είναι πίσω μας, αρκεί να προσέχουμε όλοι. Να είστε καλά, χρόνια πολλά, καλά Χριστούγεννα, υγεία πάνω απ’ όλα σε εσάς και τις οικογένειές σας», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το ημερολόγιο των γιατρών

Ο Διοικητής του νοσοκομείου, Ευάγγελος Λόγγος, έδωσε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, εκ μέρους του προσωπικού, ένα τετράδιο όπου εργαζόμενοι που φρόντιζαν ασθενείς με κορονοϊό έγραφαν τις σκέψεις τους. Ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε να το μελετήσει για να δει την καθημερινότητα του αγώνα τους κατά της πανδημίας.

Η συνέχεια του κράτους

Οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών έδειξαν στον Πρωθυπουργό τη μαρμάρινη επιγραφή η οποία αναφέρει ότι το νοσοκομείο θεμελιώθηκε επί Πρωθυπουργίας Ανδρέα Παπανδρέου στις 11.06.1989 και εγκαινιάστηκε στις 22.09.1993 επί Πρωθυπουργίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Ανέφεραν μάλιστα ότι η τελευταία φορά που επισκέφθηκε το νοσοκομείο Πρωθυπουργός της χώρας ήταν πριν από 27 χρόνια, στα εγκαίνια, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι η επιγραφή που μνημονεύει το ρόλο που έπαιξαν οι δύο Πρωθυπουργοί για την ανέγερση του Νοσοκομείου συμβολίζει τη συνέχεια του κράτους.

Σύνθετη άσκηση

Ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε και το Κέντρο Υγείας της πόλης, όπου θα συστεγαστούν τρία από τα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα κατά του κορονοϊού. Κάθε ένα από τα τρία θα διαθέτει δύο αίθουσες εμβολιασμού και θα λειτουργεί με δύο βάρδιες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεναγήθηκε από τον Υποδιοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Κωνσταντίνο Χριστόγλου, στην αίθουσα όπου θα γίνεται η ανασύσταση των εμβολίων μετά την απόψυξή τους και σε δύο έτοιμες αίθουσες εμβολιασμού.

«Είναι η πιο σύνθεση άσκηση που έχει οργανώσει ποτέ το ελληνικό κράτος, η διαδικασία εμβολιασμού, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα πάει μία χαρά, με τη δική σας στήριξη», σημείωσε ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια συνομιλίας που είχε με επισκέπτριες υγείας που θα αναλάβουν τον εμβολιασμό των πολιτών.

Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τα πρωτόκολλα και τις διαδικασίες που θα ακολουθούνται για τον ασφαλή εμβολιασμό των πολιτών, αλλά και για τις υποδομές που διαθέτει το κέντρο προκειμένου τα σκευάσματα να σε κατάλληλες συνθήκες.

Κοντά στα ιδρύματα για τα παιδιά

Νωρίτερα, στον πρώτο σταθμό του ταξιδιού του, ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Ορφανοτροφείο Θηλέων Θεσσαλονίκης «Η Μέλισσα» το οποίο συμπληρώνει με το νέο έτος 100 χρόνια ζωής και αποτελεί ζωντανό κομμάτι της ιστορίας της πόλης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στους χώρους που ζουν τα παιδιά από την πρόεδρο του Ιδρύματος Θεοφανώ Παπαζήση, τη διευθύντρια Βασιλεία Μαύρου και τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης. Η κ. Παπαζήση είπε στον Πρωθυπουργό ότι μέσα μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες το κλίμα στο ίδρυμα είναι ζεστό και οικογενειακό προσθέτοντας ότι πολλά από τα κορίτσια το νιώθουν σαν σπιτι τους και έτσι ακόμη και μετά την ενηλικίωση τους γυρίζουν και βοηθούν.

Ο Πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να ευχαριστήσει τους εργαζόμενους στο Ίδρυμα για όσα προσφέρουν καθημερινά. Παράλληλα άκουσε και κατέγραψε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και δεσμεύτηκε να βοηθήσει με κάθε τρόπο.

«Στεκόμαστε πάντα κοντά στα Ιδρύματα, ειδικά στα ιδρύματα τα οποία ασχολούνται με τα παιδιά και σε επίπεδο κοινωνικής κρατικής πολιτικής αλλά και σε επίπεδο συντονισμού με ένα δίκτυο δωρητών τους οποίους προσπαθούμε να κατευθύνουμε προς δράσεις που θεωρούμε ότι αξίζουν της προσοχής τους και της στήριξής τους» σημείωσε ο Πρωθυπουργός, συνομιλώντας με τους παιδαγωγούς και τα στελέχη του Ιδρύματος στο αναγνωστήριο.

Το ορφανοτροφείο φιλοξενεί αυτή τη στιγμή 17 ανήλικα και 6 ενήλικα κορίτσια από 9 έως 21 ετών. Στη βεράντα του ιδρύματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε για αρκετή ώρα με τα παιδιά και τους έκανε δώρο από ένα τάμπλετ, ενώ τα κορίτσια του έδωσαν ζωγραφιές με ευχές. Συνάντησε μάλιστα και ένα από τα κορίτσια που είχε υποδεχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου τον Αύγουστο του 2019 μαζί με την Εθνική Ομάδα Αστέγων.

Σύντομη συνάντηση με Τζιτζικώστα

Πριν επισκεφθεί το Ορφανοτροφείο Θηλέων Θεσσαλονίκης «Η Μέλισσα», ο Πρωθυπουργός είχε σύντομη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024