Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Επιδημία» σκανδάλων - Το μπρα-ντε-φερ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τη Folli Follie

«Επιδημία» σκανδάλων – Το μπρα-ντε-φερ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τη Folli Follie

Σε ένα προεκλογικού τύπου μπρα-ντε-φερ μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσεται η υπόθεση Folli Follie, καθώς τα τελευταία δύο 24ωρα έχει μετατραπεί σε ένα από τα βασικά πεδία αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο μονομάχων.

Σε ένα προεκλογικού τύπου μπρα-ντε-φερ μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσεται η υπόθεση Folli Follie, καθώς τα τελευταία δύο 24ωρα έχει μετατραπεί σε ένα από τα βασικά πεδία αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο μονομάχων.

Σκάνδαλα – διαφθορά – διαπλοκή

Η ΝΔ επιχειρεί να στριμώξει τον ΣΥΡΙΖΑ εντάσσοντάς τον στο κάδρο της διαπλοκής και ηθικής απαξίας με αφορμή τα όσα έχουν διαρρεύσει στον Τύπο για στελέχη του, πρώην υπουργούς και βουλευτές του που εμφανίζονται από τα δημοσιεύματα ως εμπλεκόμενοι.

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ αντεπιτίθεται προαναγγέλλοντας προσφυγές στη Δικαιοσύνη κατά των συκοφαντιών, όπως καταγγέλλει, ενώ καταλογίζει στη ΝΔ τόσο απόπειρα αλλαγής της ατζέντας για να επισκιαστεί η αποτυχία της στη διαχείριση της πανδημίας όσο και οι καταγγελίες του Αλέξη Τσίπρα χτες από το βήμα της Βουλής για αδιαφανή εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων με αφορμή την πανδημία.

Άσχετα από το που ακριβώς βρίσκεται η αλήθεια και η ουσία γι’ αυτή καθ’ αυτή την υπόθεση του συγκεκριμένου επιχειρηματικού σκανδάλου, το πολιτικό κλίμα γίνεται τοξικό και οι πολιτικές αντεγκλήσεις, ουσιαστικά κινούνται σε συγκεκριμένο πεδίο: Σκάνδαλα – διαφθορά – διαπλοκή.

Οι πολιτικοί …στα δικαστήρια και οι δικογραφίες …στη βουλή

Μάλιστα το σκηνικό διανθίζεται από δύο φαινομενικά αντίθετους δρόμους που έχουν όμως ένα συγκεκριμένο κοινό σημείο αναφοράς που είναι η ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι δύο πρώην υπουργοί του Αλέκος Φλαμπουράρης και Αλέξης Χαρίτσης οδεύουν προς τα δικαστήρια για να καταθέσουν μηνύσεις και αγωγές και δηλώνουν ότι ουδεμία σχέση έχουν με την Folli Follie, όπως αντίστοιχα τονίζουν και οι πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ Μπαλαούρας και Αραχωβίτης, ενώ την ίδια στιγμή ο αρμόδιος εισαγγελέας φέρεται να μελετάει τα στοιχεία, τα οποία σύμφωνα με το δικαστικό ρεπορτάζ δείχνουν ως το μέγαρο Μαξίμου επί διακυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να στείλει τη δικογραφία στη Βουλή.

Βομβαρδίζει

Τα τελευταία δύο 24ωρα η ΝΔ «βομβαρδίζει» με συνεχείς ανακοινώσεις και ζητάει εξηγήσεις από τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και να κάνει λόγο για «βαρύγδουπες ανακοινώσεις» της Κουμουνδούρου που «δεν μπορούν να κρύψουν τις αποκαλύψεις κάτω από το χαλί».

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπαρατάσσει ότι «η ΝΔ άφησε το Σούνιο και βρήκε τη Folli Follie» ενώ στο ίδιο μήκος κύματος αντιτάσσει τις καταγγελίες Τσίπρα για «διασπάθιση δημοσίου χρήματος» από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και ΝΔ στην πανδημία με απευθείας αναθέσεις, την υπόθεση Palantir, τις «εξυπηρετήσεις» στα ιδιωτικά κολέγια.

Τοξικό κλίμα

Σε αυτή καθ’ αυτή την υπόθεση της Folli Follie και τις κατηγορίες της ΝΔ για «White Porscha» «νταραβεριτζήδες», «μαγαζί» και «outsourcing» ο ΣΥΡΙΖΑ ανταπαντά ότι η ΝΔ «ανακαλύπτει σκάνδαλα» για να πλήξει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι πρώτον η υπόθεση Folli Follie μπήκε στο αρχείο από τη Δικαιοσύνη στις αρχές Δεκεμβρίου και δεύτερον επικαλείται την υπερψήφιση από τη ΝΔ της τροπολογίας του 2018 για την οποία η ΝΔ εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ήθελε να εξυπηρετήσει την εταιρεία.

Ενδεικτικές αλλά απολύτως αποκαλυπτικές του όλου τοξικού κλίματος της δικομματικής αυτής αντιπαράθεσης είναι οι τελευταίες ανακοινώσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Ενήμερος

«Τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως από την έρευνα για το μεγάλο σκάνδαλο της Folli Follie αποκαλύπτουν ότι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας ήταν ενήμερος για τις παρεμβάσεις υπέρ των προφυλακισμένων επιχειρηματιών. Ο κ. Μπαλαούρας εμφανίζεται ξανά ως μεσολαβητής υπέρ των συμφερόντων της εταιρείας. Κι όλα αυτά την εποχή που οι αρχές και η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «έπαιζαν καθυστέρηση» όταν ήδη είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο» τονίζει η ΝΔ και  προσθέτει:

«Η υπόθεση ερευνάται από την Δικαιοσύνη και αναμένουμε τα αποτελέσματα της. Όμως προξενεί εντύπωση ότι τους τελευταίους μήνες μαρτυρίες από διαφορετικές σκοτεινές υποθέσεις εμπλέκουν συνεργάτες αλλά και τον ίδιο τον κ. Τσίπρα κάνοντας λόγο για «White Porscha», «μαγαζί», «outsourcing» κλπ. Οι βαρύγδουπες ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να σκεπάσουν κάτω από το χαλί τέτοιες αποκαλύψεις. Οι πολίτες αναμένουν απαντήσεις».

Συκοφαντία και μεθόδευση

Προσφυγή στη δικαιοσύνη προαναγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλοντας τη ΝΔ ότι επενδύει στη συκοφαντία για το σκάνδαλο Folli Follie.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Η Ν.Δ. μπροστά στα αδιέξοδά της σε πανδημία και οικονομία συνεχίζει να επενδύει στη συκοφαντία. Διαρρέει στον Τύπο επιλεκτικά αποσπάσματα της έκθεσης διαχειριστικού ελέγχου της Folli Follie, υιοθετώντας παντελώς ψευδείς, ασυνάρτητους και ανυπόστατους ισχυρισμούς του συνεργάτη των υπόδικων Κουτσολιούτσων, χωρίς κανένα στοιχείο που να τους τεκμηριώνει.

Την ίδια στιγμή, όμως, αποκρύπτει επιμελώς το γεγονός ότι ο ίδιος ο συντάκτης της εν λόγω έκθεσης υπογραμμίζει εμφατικά πως δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει ούτε «την ακρίβεια των ισχυρισμών του, ούτε αν όσα περιγράφονται είναι πραγματικά».

Για τους συκοφαντικούς και ασυνάρτητους ισχυρισμούς του, ο συνεργάτης των υπόδικων σύντομα θα κληθεί να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη, ώστε να αποκαλυφθούν οι λόγοι αλλά και τα συμφέροντα που εξυπηρετεί με τις ψευδείς του αναφορές.

Η Ν.Δ. όμως αποκρύπτει επίσης επιμελώς και άλλες δυο βασικές πτυχές της υπόθεσης που κατεδαφίζουν τα περί μεθόδευσης καθυστερήσεων της διερεύνησης του σκανδάλου Folli Follie:

Ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη, μόλις πριν λίγες μέρες, αρχειοθέτησε οριστικά τη δικογραφία για τυχόν ευθύνες και καθυστερήσεις της επιτροπής κεφαλαιαγοράς στην συγκεκριμένη υπόθεση.

Και ότι η ίδια η Ν.Δ. υπερψήφισε ως αντιπολίτευση και επανέφερε το 2020 ως κυβέρνηση την δήθεν «σκανδαλώδη» τροπολογία, η οποία ουδεμία σχέση έχει με καθυστερήσεις στην υπόθεση.

Στο δρόμο της λάσπης, λοιπόν, που διάλεξε ο κος Μητσοτάκης για να καλύψει τις εγκληματικές του ευθύνες για τη πορεία της πανδημίας, αλλά και τα αληθινά σκάνδαλα της διαχείρισής της με τα εκατομμύρια των απευθείας αναθέσεων, θα τον αφήσουμε μόνο του. Τα υπόλοιπα ενώπιον της δικαιοσύνης».

Νοσηρότητα

Σε κάθε περίπτωση ο κοροναϊός δεν είναι η μόνη επιδημία που δημιουργεί νοσηρότητα στην κοινωνία, καθώς επιστρέφει από τα παλιά η «επιδημία» των σκανδάλων και των αλληλοκαταγγελιών για διαφθορά και διαπλοκή.

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024