Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός - Βρετανία : Σύσταση για άνοιγμα συνόρων με αστερίσκους από την ΕΕ

Κοροναϊός – Βρετανία : Σύσταση για άνοιγμα συνόρων με αστερίσκους από την ΕΕ

Καλεί να περιορίσουν τις μη απαραίτητες μετακινήσεις από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο εξαιτίας της μετάλλαξης στελέχους του κοροναϊού.

Μετά την ταχεία αύξηση των περιπτώσεων COVID-19 σε περιοχές της Αγγλίας, εκ των οποίων μεγάλο μέρος ανήκει σε νέα μετάλλαξη του ιού, η Επιτροπή ενέκρινε σύσταση σχετικά με συντονισμένη προσέγγιση στα μέτρα που αφορούν στα ταξίδια και τις μεταφορές, η οποία περιλαμβάνει αρκετούς αστερίσκους.

Η σύσταση βασίζεται σε αυτή του Συμβουλίου της 13ης Οκτωβρίου σχετικά με συντονισμένη προσέγγιση για την ελεύθερη κυκλοφορία ως απάντηση στην πανδημία COVID19 και σε άλλα βήματα που ενέκρινε η Επιτροπή τους τελευταίους μήνες, ιδίως την ανακοίνωση για τις πράσινες λωρίδες.

Παρ’ όλο που είναι σημαντικό να ληφθούν γρήγορα προσωρινά προληπτικά μέτρα για τον περιορισμό της περαιτέρω εξάπλωσης του νέου στελέχους του ιού και όλα τα μη απαραίτητα ταξίδια προς και από το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να αποθαρρύνονται, θα πρέπει να διευκολύνονται τα απαραίτητα ταξίδια και η διέλευση των επιβατών.

Να περιορίσουν τις μη απαραίτητες μετακινήσεις

Οι απαγορεύσεις πτήσεων και τρένων θα πρέπει να σταματήσουν δεδομένης της ανάγκης διασφάλισης ουσιαστικών ταξιδιών και αποφυγής διακοπών της αλυσίδας εφοδιασμού. Η ΕΕ συνέστησε σε όσες χώρες – μέλη της έχουν κλείσει τα σύνορα με τη Βρετανία να άρουν το μέτρο αυτό. Η Κομισιόν δήλωσε ότι οι υπήκοοι του Ηνωμένου Βασιλείου εξακολουθούν να έχουν το δικαίωμα ελεύθερης κυκλοφορίας έως την 1η Ιανουαρίου και «θα πρέπει να εξαιρούνται από περαιτέρω προσωρινούς περιορισμούς υπό την προϋπόθεση ότι υποβάλλονται σε τεστ για κοροναϊό ή καραντίνα».

Όμως, καλεί τις χώρες να περιορίσουν τις μη απαραίτητες μετακινήσεις από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο εξαιτίας της μετάλλαξης στελέχους του κοροναϊού.

Οι συνομιλίες για τον συντονισμό της ΕΕ συνεχίζονται στις Βρυξέλλες και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να προβεί σε ανακοίνωση εντός της ημέρας. Παρά τις συστάσεις πάντως, οι χώρες είναι πιθανό να συνεχίσουν τις δικές τους πολιτικές, αναφέρει ο ανταποκριτής του BBC από τις Βρυξέλλες.

Σχεδόν 1.500 φορτηγά εγκλωβισμένα στα σύνορα με τη Γαλλία

Στο μεταξύ, σε απέραντο «πάρκινγκ», με ακινητοποιημένα φορτηγά να έχουν δημιουργήσει ουρά σχεδόν 40 χιλιομέτρων, έχει μετατραπεί κεντρική λεωφόρος στο Κεντ, κομητεία στη νοτιοανατολική Αγγλία, αφού οι οδηγοί περιμένουν να ανοίξουν τα σύνορα με τη Γαλλία.

Περισσότερα από 650 φορτηγά είναι κολλημένα στον αυτοκινητόδρομο M20 και άλλα 873 σε ένα πάρκινγκ.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024