Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Πόλεμος» ανακοινώσεων ΝΔ -ΣΥΡΙΖΑ για τη Folli Follie

«Πόλεμος» ανακοινώσεων ΝΔ -ΣΥΡΙΖΑ για τη Folli Follie

Σε ανακοίνωσή της η ΝΔ ζητά ξεκάθαρες απαντήσεις τονίζοντας  αν είναι κανονικό να εμφανίζονται στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ως νταραβερτζήδες προφυλακισμένων επιχειρηματιών αναφερόμενη στα τέσσερα κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου τα ονόματα των οποίων εμφανίζονται σε μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας μεταξύ υπαλλήλων και υψηλόβαθμων στελεχών.

Σε μπαράζ ανακοινώσεων επιδίδονται ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αναφορές της έκθεσης PwC για εμπλοκή πρώην υπουργών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση της Folli Follie.

Σε ανακοίνωσή της η ΝΔ ζητά ξεκάθαρες απαντήσεις τονίζοντας  αν είναι κανονικό να εμφανίζονται στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ως νταραβερτζήδες προφυλακισμένων επιχειρηματιών αναφερόμενη στα τέσσερα κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου τα ονόματα των οποίων εμφανίζονται σε μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας μεταξύ υπαλλήλων και υψηλόβαθμων στελεχών.

Πρόκειται για πρώην υπουργούς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τους κ.κ Φλαμπουράρη, Χαρίτση, Μπαλαούρα και Αραχωβίτη και για μια υπόθεση που όπως φαίνεται παίρνει τον δρόμο για την βουλή προκαλώντας σφοδρές πολιτικές αντιπαραθέσεις.

«Είναι κανονικό να στέλνουν τις τροπολογίες στους εμπλεκόμενους επιχειρηματίες πριν καν τις καταθέσουν στη Βουλή;», διερωτάται μεταξύ άλλων και προσθέτει: «Αν όλα αυτά είναι κανονικά στον δικό τους κόσμο του νταραβεριού και του «μαγαζιού», για όλους τους υπόλοιπους δεν είναι. Και οφείλουν ξεκάθαρες απαντήσεις!», αναφέρει η ΝΔ

Μάλιστα, η ΝΔ υποστηρίζει ότι εκείνη την περίοδο – τον Μάιο του 2018 και ενώ είχε καθυστερήσει η αναστολή της διαπραγμάτευσης της μετοχής της εταιρείας από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς- βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν καταθέσει τροπολογία η οποία είχε γίνει δεκτή – και η οποία , σύμφωνα με τη ΝΔ , ευνοούσε την εταιρεία.

«Τη μέρα που ο κ. Τσίπρας ήρθε στη Βουλή για να κουνήσει το δάχτυλο στην κυβέρνηση σε θέματα διαφάνειας, οι υπό εξέλιξη δικαστικές έρευνες για το μεγάλο σκάνδαλο της Folli-Follie, σύμφωνα με δημοσιεύματα, εμπλέκουν στενούς συνεργάτες του και κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Αλέξης Χαρίτσης, ο Σταύρος Αραχωβίτης και ο Μάκης Μπαλαούρας, οι οποίοι φέρονται να λειτουργούν ως στελέχη της εταιρείας και συνεργάτες του προφυλακισμένου μεγαλομετόχου κι όχι ως υπερασπιστές του δημόσιου συμφέροντος.   Από τα ηλεκτρονικά μηνύματα προκύπτει ότι τα συγκεκριμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούσαν να ευνοήσουν την Folli-Follie τον Μάιο του 2018, την περίοδο δηλαδή που όλοι αναρωτιόντουσαν για ποιο λόγο καθυστέρησε η αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής της εταιρίας από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και ενώ ήδη είχε αποκαλυφθεί το μεγάλο σκάνδαλο.   Ακριβώς εκείνη την περίοδο μάλιστα, που το σκάνδαλο της Folli-Follie είχε λάβει διεθνείς διαστάσεις διασύροντας τη χώρα, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στις 29 Μαϊου του 2018 κατέθεταν τροπολογία, η οποία τελικά έγινε δεκτή από τον αρμόδιο υπουργό κι ευνοούσε την εταιρεία.   Φαίνεται ότι για κάποιους νταραβεριτζήδες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ προείχαν οι ανάγκες του «μαγαζιού» και των φίλων του», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ

Για άλλη μια φορά η ΝΔ πάει για μαλλί και θα βγει κουρεμένη.  «Όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ απάντησαν για τους συκοφαντικούς ισχυρισμούς και προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σε ανακοίνωση με την οποία απαντά στα σχόλια της κυβέρνησης.   «Αντί λοιπόν η ΝΔ, το κόμμα εξυπηρέτησης επιχειρηματικών συμφερόντων, να συνεχίζει τη λάσπη στον ανεμιστήρα, ας απαντήσει: Έκανε κάποιο «νταραβέρι» όταν μαζί με όλα τα κόμματα υπερψήφιζε το 2018 την επίμαχη τροπολογία; Έκανε κάποιο «νταραβέρι» όταν το Μάιο του 2020 κύρωσε Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που προέβλεπαν νέα παράταση ως το τέλος του 2022 για το ακριβώς ίδιο καθεστώς πώλησης αφορολογήτων ειδών που προέβλεπε η τροπολογία του 2018;», σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση και καταλήγει: «Για άλλη μια φορά η ΝΔ πάει για μαλλί και θα βγει κουρεμένη. Ο ελληνικός λαός τους έχει πάρει χαμπάρι. Και αυτούς και τον πανικό τους για τα αδιέξοδα στην πανδημία και την οικονομία».

Για αντιπερισπασμό και προσπάθεια διαφυγής της Νέα Δημοκρατίας από τα «αδιέξοδα στη χώρα λόγω πανδημίας» έκανε λόγο αρχικά ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις αποκαλύψεις για φερόμενη εμπλοκή στελεχών του στο σκάνδαλο της Folli Follie.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει τους ισχυρισμούς του συνεργάτη των υπόδικων Κουτσολιούτσων ασυνάρτητους, έωλους και συκοφαντικούς, ενώ ξεκαθαρίζει πως κανένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν εμπλέκεται στο σκάνδαλο της Folli Follie.

Ο πρώην υπουργός και νυν βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Φλαμπουράρης δηλώνει ότι πίσω από τα δημοσιεύματα κρύβεται μια επιχείρηση βασισμένη σε νέα τρομακτικά ψεύδη με την οποία προσπαθούν να πλήξουν τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και εκείνον προσωπικά. «Αυτό που υπεύθυνα δηλώνω είναι ότι καμία σχέση δεν είχα, ούτε έχω με την υπόθεση της FOLLI – FOLLIE. Δεν γνωρίζω κανένα από τα πρόσωπα της επιχείρησης και καμία επικοινωνία δεν είχα με κανέναν εξ’ αυτών, ούτε καν εκ του θεσμικού μου ρόλου ως Υπουργού Επικρατείας», προσθέτει σε δήλωσή του ο κ. Φλαμπουράρης ο οποίος προαναγγέλλει αγωγές και μηνύσεις που «θα τιμωρήσουν αυστηρά τους συκοφάντες».

Ο σημερινός τομεάρχης ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης αναφερόμενος σε δημοσιεύματα που εμπλέκουν το όνομά του για την υπόθεση της εταιρείας FOLLI – FOLLIE δήλωσε ότι ουδεμία σχέση είχε ή έχει με την εν λόγω εταιρεία και ουδέποτε είχε επαφή με τους διοικούντες ή εργαζόμενους σε αυτήν. Στον ίδιο τόνο κινείται και η απάντηση του πρώην βουλευτή Μάκη Μπαλαούρα ο οποίος ισχυρίζεται ότι Ουδέποτε επεδίωξε «οποιοδήποτε προσωπικό όφελος από οποιαδήποτε δραστηριότητα και ιδίως κοινοβουλευτική, όπως αφήνεται συκοφαντικά να εννοηθεί». Και φυσικά- συμπληρώνει ο κ. Μπαλαούρας- ουδέποτε έλαβα ούτε μισό ευρώ με οποιοδήποτε αντάλλαγμα, όπως επίσης συκοφαντικά αφήνεται να εννοηθεί.

Το πρόσχημα για να στήσουν κάποιοι αβάσιμες συκοφαντίες ήταν για τον κ. Μπαλαούρα δωρεές σε δημόσια νοσοκομεία της περιφέρειάς του. «Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να εμφανίσει ως δήθεν προσωπικό μου όφελος ή προσωπική μου απολαβή, τις δωρεές ύψους 80.000 ευρώ σε ιατρικά μηχανήματα που έγιναν απευθείας στα νοσοκομεία της Ηλείας, όπως άλλωστε και αντίστοιχη δωρεά από το ίδρυμα Μαρτίνου ύψους 50.000 ευρώ και οι οποίες δεν έγιναν εν κρυπτώ αλλά τις είχα ανακοινώσει δημοσίως στο σύνολο του τοπικού Τύπου», κατέληξε σε ανακοίνωσή του ο πρώην βουλευτής Ηλείας ενώ ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης σήμερα, Σταύρος Αραχωβίτης αρνείται επίσης οποιαδήποτε εμπλοκή και υπογραμμίζει ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Sports in

Τι ακολουθεί με τον Έλληνα διεθνή που βρέθηκε «ντοπέ» – Το δεύτερο δείγμα και η ειδοποίηση της ομάδας του

Υπό την επήρεια σοκ το ελληνικό ποδόσφαιρο στο άκουσμα της είδησης πως κορυφαίος Έλληνας άσσος βρέθηκε «ντοπέ» στο ματς της Εθνικής με την Γεωργία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024